Китайска цензура заради огромното богатство на роднини на премиера

Блокиран е достъпът до сайта на "Ню Йорк таймс"
Обновена: 26 окт 2012 16:43 | 26 окт 2012 13:55, Елка Василева
6
Китайска цензура заради огромното богатство на роднини на премиера
Вън Цзябао. Снимка: архив, Reuters

Властите в Китай са блокирали достъпа до уебсайта на "Ню Йорк таймс" на китайски и до по-голямата част от основния сайт на вестника заради публикацията, че роднини на премиера на Китай Вън Цзябао притежават активи за най-малко 2,7 милиарда долара, съобщи британският "Гардиън".

Само инвестициите в ценни книжа на 90-годишната майка на Вън, която е бивша учителка, са стрували преди пет години 120 млн. долара.

Китайските власти блокираха по-рано тази година уебсайта на "Блумбърг", след като той съобщи за многомилионните авоари на роднини на Си Цзинпин, предполагаемият бъдещ президент.

Агенцията съобщи още, че семейството на низвергнатия партиен лидер Бо Силай е натрупало активи за най-малко 136 милиона долара.

"Гардиън“ отбелязва, че мнозина в Китай - особено членовете на върхушката - са чували слухове за състоянието на роднините на Вън, но пълните подробности за размера на тяхното богатство са поразителни. Освен това моментът на публикацията е деликатен, тъй като след няколко седмици в Китай предстои смяна на върха.

Вестникът допълва, че съобщението на Би Би Си за статията от "Ню Йорк таймс" също е било блокирано от режима в Пекин, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Костов има повече! преди 11 години
У нас,ако тръгнат да смятат богатствата на Костов и всички негови близки приятели и роднини,на всички кредитни милионери,къде ли ще му излезе края?
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно е какво би се случило в Бг ако излезе статия з а несметните богатства на Бойко БорисовИ Цветелина Бориславова.Слуховете мълвят за повече от 3 милиарда евра..........
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Амчи ний си го знаем туй. Сещате ли се как беше поговорката: "При социализма всички са равни, но някои са по-равни от другите" :)
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въй!Таквоз нещо не мой се случи с роднини на китайскио премиер!Те са честни,чисти,като сълзичка и неопетнени!И много,много бедни...почти колкото милиард и 200 милиона сънародници.Хахахаха
2
0
 
0
 
! Отговори
Angry chair преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Къде по света има не крадливи комунисти?! Никъде!
1
5
 
29
 
! Отговори
A преди 11 години
АХАХХА, заради "родини" на премиера :Д Много сериозен новинарски сайт !:Д:Д:Д:Д:Д:Д:Д:Д