Жертвите на Санди в САЩ и Канада достигнаха 95 души

Ток няма да има в част от Ню Йорк поне още 10 дни
2 ное 2012 09:04, Елка Василева
6

Жертвите на бурята Санди в САЩ и Канада достигнаха 95 души, сочат обновени данни, цитирани от Ройтерс.

Преди това Санди премина през Карибския басейн, където е взела най-малко 69 жертви, в това число най-малко 54 загинали в Хаити и 11 в Куба.

Част от Ню Йорк ще остане без ток до 11 ноември вследствие на урагана Санди, обяви компанията "Кон Едисън", която е основен доставчик на електричество за града.

Още по темата

"На повечето от клиентите, обслужвани от въздушни електропроводи, токът ще бъде възстановен до 11 ноември, а за останалите може да отнеме още една седмица", заяви пред Франс прес говорител на компанията.

Над 53 хиляди електротехници от САЩ и съседна Канада са мобилизирани за по-бързото възстановяване на електрозахранването в районите на САЩ, които пострадаха от бурята Санди, предаде ИТАР-ТАСС.

"Супербурята стана най-сериозното изпитание, с което се е сблъсквал нашият отрасъл", заяви Том Кун, президент на Електрическия институт „Едисън“, в който влизат почти всички големи електроенергийни компании в САЩ.

Над 4 милиона души остават без електроенергия в САЩ.

Основната причина за масовите аварии в щатите Ню Йорк и Ню Джърси са се оказали наводненията, а не бурните ветрове.

"Подземните комуникации най-много са пострадали от Санди, защото водата наводни подстанции и друго оборудване. Това създаде необичайно сериозни пречки при възстановяването на електроснабдяването", заявиха експерти от ЕИЕ. Те уточниха, че преди да се включи отново оборудването, трябва всеки отделен елемент да се почисти, изсуши и тества. Освен това сега голяма част от подстанциите, контролните панели и проводниците трябва задължително да се подменят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: токню йоркСАЩСанди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
един сандокан им такова мамата на пиндостан,а какво остава да им пратим всички наши санодкани от столипиново и факултето ,те и без това много си ги обичат
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2. Абе *** , ти бил ли си в Манхатан, та говориш за колиби.Ако в България имаше поне 4 ри такива грамадни сгради , вас щяха да ви лъжат че и правнуците ви ще ги плащат. Така дребничко са ви гепили ,та дребничко и да си мислите. За Бълг. Правителство никой нищо не произвежда защото се е свила икономиката... Ха ха колко им е удобничко да си лъжат, и да крият как другите са дръпнали за последните 20 год. Живей си в заблуда и се радвай.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те ще се справят , имат добра организация и работят-- до 10 дни всички да имат ток.Това ако е в България - ужас , ще го поправят 1 година. Все едно по население да е засегната една България и повече. Българското правителство си няма представа за такива размери. Това да не са 4км асфалт Бойко да реже лентата .каква заблуда за развитие ...
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
следващия път двойно по силно санди в сащ и двойно по силно земетресение от това в канада пак в сащ