Уго Чавес е в агония, всички "силни" във Венецуела са до леглото му

Страната вече се готви за най-лошото
Обновена: 5 яну 2013 14:54 | 5 яну 2013 10:29,
139
Уго Чавес е в агония, всички "силни" във Венецуела са до леглото му
Снимка: Reuters

"Президентът Уго Чавес е в Агония. Всички "силни хора" във Венецуела са в Хавана, до леглото на умиращия президент", твърди италианският вестник "Република" в днешното си издание.

"След вицепрезидента Николас Мадуро, когото Чавес обяви за свой приемник, в кубинската столица пристигнаха председателят на парламента Диосдадо Кабейо и братът на президента Адан Чавес. Истината за здравословното състояние на президента продължава да бъде тайна, но вече много от кратките официални съобщения показват, че Венецуела трябва да се готви за най-лошото", посочва вестникът.

Президентът на Боливия Ево Моралес, призна, че неговият близък приятел Уго Чавес е в много тежко състояние, пише "Република.

Според различни източници президентът на Венецуела е във "фармакологична кома", страда от тежка белодробна инфекция и се е наложило да бъде подложен на трахеотомия.

Каквато и да е истината, вече може да се каже, че заради крайно сложната обстановка в Куба се събират латиноамерикански лидери, които в близките дни трябва да вземат важни решения.

Опозицията във Венецуела настоява за подробна информация за състоянието на Уго Чавес и обвинява основните действащи лица на политическата сцена, че всеки един разиграва собствена постановка. Мадуро е подкрепян от кубинците, Кабельо - от въоръжените сили във Венецуела. "А самата Венецуела със затаен ъх очаква да й кажат истината", посочва вестник "Република", цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
8
 
! Отговори
Kreti до 34 ти преди 11 години
Путин не е перфектен но е много по добре да е той , отколкото продажните *** В РУСИЯ които за 10э се продават на САЩ и Англия всичко.Путин им дава 9000$ за второ дете къде го има това в европа и това лошо ли е според тебПрез студената война и СССР и САЩ затриват една камара народ в воени експерименти кой са умряли по ЩАСТЛИВИ според теб.
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 35Хаха, да бе...пак комунистическа пропаганда! :)Ами, през комунизма, защо не изпращаха и нормалните хора от народа да поопознаят врага, че да го преборим.А изпращаха само децата на комунистическите лидери, както е и сега.А те случайно или не...изведнъж в този упаднал капитализъм така им хареса, че взимаха да си остават направо да живеят там.Ей, промити мозъци сте си вие комунистите и това си е.Също като лидера ви Сергей- един ден трудов стаж няма, но държава му дадоха да управлява
35
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
има едно филмче - духът на времето, където агент на цру обяснява как щатите действат по отношение на непослушни държави. Първо опитват да подкупят управляващите ако не стане ги тровят, убиват или подготвят вътрешна "революция" от платени вече политици, ако и това не се получи - военно нахлуване в страната по различни измислени доводи. Чавес вече е преживял първата фаза, но втората по подобие на много държавници от ЮАмерика и Африка не успя. А познайте наще на кой етап си свалиха гащите?
34
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Винаги е имало силни и слаби държави! Силните яздят слабите, изсмукват им благата и ги управляват както се отглежда животно за мляко и вълна. Понякога в слабите държави се появяват и силни лидери, които показват на народа, че има и друг път, че благата в земята са на народа, който притежава земята, а не на компании от САЩ, Англия или Франция. Тогава народът изгонва кърлежите и започва да живее достойно, бедните да могат да учат и да се лекуват, да имат всеки ден добра храна.Такъв лидер е Чавес!
33
7
 
10
 
! Отговори
до 27-ми комисар преди 11 години
България тогава беше 8 милиона, защото всеки, който искаше да избяга биваше застрелван а семейството му съсипвано.България днес е 7 милиона защото всеки разумен бяга там където има свобода и демокрация (не в Русия, а на запад). Ако там е толкова лошо няма целият сват да се мъчи как да имигрира там.И в България все още не е имало демократично управление за да обвиняваме демокрацията. Винаги са ни управлявали октопода на бившата комунистическа ДС, който унищожава собствения си народ.
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 33Ами, САЩ като са скапани, остани си в България-тук цъфтим и връзваме и сме построили комунизма.А в България, че и не само, мислиш ли, че ако останеш без работа ще си живееш живота?Или още от комунизна този народ е свикнал, че не трябва да работи и да си живее живота.Трябва да се бачка и то здраво, за да постигаш успехи.Да учиш и да си предприемчив, а не да мрънкаш и да чакаш на държавата, на Чавес, БКП или който и да е друг да ти осигурява живота.
31
4
 
8
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
Комунистите учат на запад, за да изучат врага и да го опознаят. Това е най-хитрата тактика да се внедриш сред гадните капиталисти като агент, да ги опознаеш и да знаеш как да им противодействаш най-добре. Колкото по-добре познаваш враговете и мръсниците, толкова по-добре може да се пребориш с тях.
30
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО всички комунисти във форума:А защо като САЩ са ***, че и Англия, Европа и т.н. а Русия, Северна Корея- едни демократични общества...та защо на всички комунистически лидери по цял свят, включително и нашите, учат на запад- или в Европа или в САЩ?Това е типичния комунистически популизъм.И в Северна Корея- бастиона на комунизна- днешния им лидер, татко му го беше изпратил да учи в Швейцария.Та...уж запада упадъчен, но ако можем да живеем там.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Kreti до 23 тиАми, защитавай си ги и продължавай да си ги обичаш тогава...уж всичко ти ясно.Иначе си ходи в Русия и Санкт Петербург.Там дворците и всичко красиво е построено преди 1917г.Не си комунист, но ще кажеш, че симпатизираш и на Путин сега, нали?Подобномислещи като теб не са рядкост.
28
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ е пълен *** като държава. Там има 30 % бездомници, останеш ли без работа в САЩ си загинал, това е една от най-чудовищните, егоистични, безсърдечни и уродливи държави на света.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ доволно потриват ръце! Още петрол без кръв! А братът на Уго защо се казва Адам!
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 27Това, че комунистите в България са некадърни по природа и не могат да управляват кадърно, за да просперира държавата ни вече 23г. не е причина да се отрича пазарната икономика и демократичното управление, промит комунистически мозък такъв.Защото последните 23г. ни управляват точно твоите любимци.Едно истинско демократично правителство имаше България, но беше толкова демократично, че Ф.ДИмитров се предаде. А след това Царя се опита, но уви.
25
3
 
17
 
! Отговори
Kreti до 23 ти преди 11 години
Да Москва и Санкт Петербург ще ги посетя това лято .Спомням си че някога лафа на *** беше ПРИ КОМУНИЗМА БИЛО ЖИВОТ НА ЗАЕМ , сега се вижда че САЩ Живеят на заем и за да не фалират правят най-печалившия бизнес ВОЙНАТА.Не съм КОМУНИСТ и мисля падането на БКП беше планирано от КРАДЛИВИТЕ КОМУНИСТИ за могат да ползват откраднатите пари , при стария режим това беше невъзможно.Някъде да бъркам 23ти
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дали не го отровиха американците ?
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Рудолф ХесНикой не иска да умира, който и да било.Истината за Чавес и всички диктатори, обаче е една.Били те живи или мъртви.
22
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България по време на Комунистическият режим:Население: ~9 милиона (~8 милиона българи)България след 23 години псевдодемокрация:Население: 7 милиона (5 милиона българи)Когато фактите говорят, и *** мълчат.
21
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От къде се появиха в тази държава толкова комунисти по душа и противници на западната култура, направо се изумявам.Ами с това мислене, винаги ще си останем подобна държава- неуредена, *** и корумпирана.На всички поддръжници на тоталитарните комунистически режими, съвета ми е да попътуват малко в Европа и САЩ и тогава да преосмислят възгледите си.
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крети - българските *** бяха комунисти на заплата в СДС с цел да саботират българската демокрация за да може за всичко лошо да се обвинява запада, САЩ, ЕС и т.н.А истинският злодей и причинител на всички злини на България и българският народ е БСП и Русия.В България никога не е имало демокрация.
19
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Типично по комунистически.Комунистите по цял свят са еднакви.А до No21Ти това на пленумите на БКП ли го учи, че САЩ са империята на злото ли?Ами, свободен си да отидеш на някой от островите на демокрацията- Куба, Северна Корея, Русия...Тук в България, колкото и бавно да се случва...вече се приобщаваме към западния свят.Промити съветски мозъци!
18
5
 
20
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Има и по Лошо да те управляват БЪЛГАРСКИ *** които лижат *** на САЩ (ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО)