Уго Чавес е в агония, всички "силни" във Венецуела са до леглото му

Страната вече се готви за най-лошото
Обновена: 5 яну 2013 14:54 | 5 яну 2013 10:29,
139
Уго Чавес е в агония, всички "силни" във Венецуела са до леглото му
Снимка: Reuters

"Президентът Уго Чавес е в Агония. Всички "силни хора" във Венецуела са в Хавана, до леглото на умиращия президент", твърди италианският вестник "Република" в днешното си издание.

"След вицепрезидента Николас Мадуро, когото Чавес обяви за свой приемник, в кубинската столица пристигнаха председателят на парламента Диосдадо Кабейо и братът на президента Адан Чавес. Истината за здравословното състояние на президента продължава да бъде тайна, но вече много от кратките официални съобщения показват, че Венецуела трябва да се готви за най-лошото", посочва вестникът.

Президентът на Боливия Ево Моралес, призна, че неговият близък приятел Уго Чавес е в много тежко състояние, пише "Република.

Според различни източници президентът на Венецуела е във "фармакологична кома", страда от тежка белодробна инфекция и се е наложило да бъде подложен на трахеотомия.

Каквато и да е истината, вече може да се каже, че заради крайно сложната обстановка в Куба се събират латиноамерикански лидери, които в близките дни трябва да вземат важни решения.

Опозицията във Венецуела настоява за подробна информация за състоянието на Уго Чавес и обвинява основните действащи лица на политическата сцена, че всеки един разиграва собствена постановка. Мадуро е подкрепян от кубинците, Кабельо - от въоръжените сили във Венецуела. "А самата Венецуела със затаен ъх очаква да й кажат истината", посочва вестник "Република", цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
13
 
5
 
! Отговори
батман преди 11 години
Абе кво от 1 седмица по всички медии ни занимават с тоя.Боли го фара някой в България за здравословното състояние на президента на Венецуела.Че чак и през 1 час,влошил се,подобрил се, незма си кво.Сякаш тва е най-важното.Като си отиде тогава кажете,кво през 2 часа ни занимавате с поредната "важна" новина.
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 57,Мозъкът ти се е развил до ниво кола, хладилник и телевизор!
55
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, тези комунисти не мирясват! :)ДОбре, хайде...лошите американците са отровили горкия Чавес.Той е един герой за народа си и световен такъв.Да живее комунизма, диктатурата, Съветския съюз и останалите братски държави.Долу САЩ, Европа, Англия.Доволни ли сте сега?! :)
54
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единствено чрез национализация на абсолютно всички фабрики и частни фирми народа в България може да живее добре. Абсолютно всичко капитали и власт трябва да бъде в ръцете на народа. Това е демокрацията, а не някакъв крадлив и нагъл тип да има 100 милиона и да прецаква хората.
53
3
 
16
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
Великите личности създават това, което остава, глупче! Тълпата си е тълпа - подкарвяш я с гегата или в ТКЗС-то, или където е сега по селата на България - в джаза!Няма такава форма на съществуване на обществото без водачи! И колкото е по-*** един народ, толкова повече се нуждае от силни водачи с дебела гега! А ние сме МНООООО ПРОС народ, затова имахме силна държава само при силните ни царе през 1-вата и 2-рата Българска държава и после при комунистите!
52
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господ да пази полковник Чавес
51
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 37Е, ти какво си мислиш, че в Русия, Северна Корея и Куба няма безработица ли? :)))Или че хората живеят по-добре??? :)Ами, вземи се гръмни по-добре.Или ако не ти харесва испанската безработица, ЕС, отиди там.Какво отричате само, много сте интересни!Ами, карай си кола произведена в Северна корея, купи си хладилник произведен в Русия, говори по телефон произведен в Куба, гледай ТВ произведено във Венецуала като са толкова напреднали нации и развити, а останалите виждаш ли, упаднали.
50
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците не можаха да убият Фидел Кастро, но май ще сполучат с Уго Чавес. Има над 50 регистрирани неуспешни опита за убийство на Кастро. Дали някой вярва, че Чавес не е отровен ? Раково заболяване може да се причини по много начини.
49
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 44Много хубаво!Ти си типичен комунист.Само един истински комунист може да се радва, когато държавата национализира частни фабрики.Така са правили навремето и тукашните комунисти.Изземвали са изграденото от можещите, за да могат некадърници и селяни като теб да имат парче хляб.Е, как да не ги обичате.То некадърника само на това разчита- да открадне от някой и да му вземе построеното.
48
15
 
7
 
! Отговори
Ф-1 преди 11 години
До 27Населението беше 9 мил, защото за да отидеш до Драгоман трябваше да подадеш молба до милицията и дачакаш евентуално разрешени.Границите бяха ЗАЗИДАНИ!Ако не беше този терор и аз нямаше да ви пиша в момента.А Вие така го възхвалявате комунизма,че ми звучи:"В свинарника БГ за последната година бяха отгледани 9 мил, глави ***..."
47
4
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
Хора, прочетох новините на немски тази сутрин. Твърди се, че Уго има тежка инфекция на дихателните пътища, всички останали слухове са спекулация. Италианския вестник поднася ефтина сензация. Заболяването от рак на Чавес е предизвикано от плутоний, имат си начини всичките тайни служби, как майсторски да му видят сметката, когото си набележат. При посещения в ООН-е, в къщи и т. н. Никой не може да се опази, ако го вземат на мушката. Жалко за Чавес, който е също човек като нас. И е вече на път...
46
7
 
3
 
! Отговори
До Жо преди 11 години
"КУЛТЪТ КЪМ ЛИЧНОСТТА или т.н. "Бащица на нацията" не е нещо ново."Дамм както видяхме на хАмериканските избори и постоянното взхваляване на Обама. Култа към личността на Обама вече далеч надхвърли дори Путин в Русия.Даже Нобелова награда за "Мир" му дадога веднага след като го назначиха за президент.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В цялата човешка история 10% пиявици са живяли на гърба на останалото население! И никакви революции и смени на системи не са променяли статуквото!
44
4
 
3
 
! Отговори
Жо преди 11 години
КУЛТЪТ КЪМ ЛИЧНОСТТА или т.н. "Бащица на нацията" не е нещо ново. "Бащицата" винаги е бил необходим на необразованата тълпа, тя го избира за водач на стадото срещу можещите и знаещите. Всички опити за "диктатура на пролетариата" за завършвали с провал. Да си спомним за покойния вече Съветски съюз. Натам вървят Северна Корея, Куба, Венецуела и ние с нашия Вожд от Банкя. Тиква може да се превърне в Каляска само в приказката на Шарл Перо- Пепеляшка, но не и в реалността.
43
1
 
6
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
Винаги и навсякъде има пробити ***, които бягат от някъде нанякъде! Когато си плоско, двуизмерно същество с малка душичка, за която най-голямото благо е да купиш дънки, дъвки и кока кола, а автомобилът е висша форма на просперитет, тогава бягаш, докато постигнеш мечтите си.Когато животът ти се осмисля от по-широки хоризонти, когато не си вторачен само в пъпа си, виждаш и едни други неща, като напр. къде е била родината ти преди комунистите и къде беше, когато си отидоха...
42
4
 
15
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Който иска да работи, ама като няма работа какво да прави ? В Испания и Гърция безработицата е 30 %, В България официално е 12, а реално е 20 %. И какво да правят хората, за които няма работа ? Тия глупости да си предприемчив, да си бизнесмен вървяха в началото на демокрацията. Сега народа разбра, че капитализма е скапана система и едни имат милиони, а други ровят в контейнерите. В Америка е 10 пъти по-свиреп и жесток капитализма, затова всяка седмица някой изперква и трепе по 30 - 40 деца.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 39Хаха, компании от САЩ, АНглия и Франция...А компаниите от Русия- тази мила държава какви са?А Лукойл в България какво прави?Не изнудва ли цялата ни държава? Не е ли обвързана цялата ни икономика с нея и не ни ли рекетират постоянно.Че и не само нас, а и цяла Европа.Абе, те са го казали хората...комунизма е като хомосексуализма- няма лечение за вас :))
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВИВА ЧАВЕС.....!!!
39
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците още ги сърби дупето след като Чавес национализира нефтените им фирми във Венецуела 2007ма 2008ма.Никакви симпатии за крадливото племе на САЩ ... това тяхното си е чисто колониална политика за експлоатиране на природни ресурси на други държави.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еееех, баба Килъри не успя да го изпревари!