"Български мол = мухлясали сандвичи и скапани плодове"

"Кориере дела сера" го сравнява с бюфета в италианския парламент
5 мар 2013 21:34, Елка Василева
65
"Български мол = мухлясали сандвичи и скапани плодове"
Парламентът на Италия. Снимка: архив, Reuters

Най-тиражираният италиански всекидневник "Кориере дела сера" описва картина на упадък в услугите, предлагани в Камарата на депутатите в очакване на бойкотиращите парламентарните привилегии представители на партията "Движение 5 звезди" с лидер Бепе Грило.

"Високопоставени служители в камарата надушиха какъв вятър духа и разпоредиха да се заличат следите от привилегии. Изчезна табелата, която забраняваше присъствието на външни лица в залата, където депутатите четат вестници, но най-често я използват за дълги дрямки. Магически се изпари месинговата плоча в пощенския филиал, която предупреждаваше да се дава предимство на "почитаемите депутати". Дори бюфетът в Камарата на депутатите се приспособява към задаващите се промени. Имаш чувството, че влизаш в български търговски център, казват някои. Не, прилича на ГУМ (съкращение от руски, Държавен универсален магазин) в съветска Москва, подхвърлят други.

Изчезнали са кутиите с маркови шоколадови бонбони, както и малкото бутилки с прилични вина. На тезгяха остават мухлясали сандвичи, малко плодове със скапан вид и някой и друг не особено ценен шоколад. Навсякъде са поставени цени, за да се покаже, че тук не е по-евтино от другаде. Усилията са напразни, тъй като онзи ден, когато "грилините" ("щурчетата", привържениците на Грило, чието фамилно име в превод означава "щурец") направиха екскурзионна обиколка на двореца "Монтечиторио" (където се помещава Камарата на депутатите), те внимаваха да останат далеч от бюфета, сякаш той е сатанинско място," посочва вестникът.

Партията "Движение 5 звезди" спечели на изборите през миналата седмица 108 места в Камарата на депутатите и 54 места в Сената.

"Кориере дела сера" отбелязва днес своята 137-годишнина и е най-тиражираният италиански вестник с 445 хиляди екземпляра. Гръмогласни вестникопродавци разпространяват първия му брой на 5 март 1876 година на площада пред Миланската скала.
 

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
6
 
! Отговори
жабар преди 11 години
Ха,ха присмял се хърбел на щърбел.
53
7
 
11
 
! Отговори
dragko преди 11 години
Италианците са си мизерници открай време.Олюпените им къщи и миризмата на мухъл са символ на упадък и мизерен живот!Четири пет големи града и шепа богаташи обвързани с мафията ли са лицето на една държава?Или висящите оплюти от мухи мръвки по пазарите им,може би?Пфу.....
52
7
 
13
 
! Отговори
Merlion преди 11 години
Точно пък от тези мизерници италианците какво се впечатлявате... от падането на Рим до днес няма по-големи мизерници и мързеливци... Може само с гърците да се конкурират.. Друг е въпроса че този вестник, щом е толкова популярен се пише на езика на простолюдието, на което му е толкова акъла че едва ли знае къде е България...
51
0
 
10
 
! Отговори
макето преди 11 години
леле,леле ,леле що се пехласват гражданието по моловете я кат сакам салатка за ракийката си изберем от градината най убавио домат наберем си чушчици пикнем си ги на жарта от туй по пресно здраве му кажи хи хи хи граждание
50
2
 
5
 
! Отговори
Защо не преди 11 години
Да вземем да подшушнем на шефовете на IMAX, NORDSEE, KFC, MC Donalds, SEGA(при 4Д киното в the Mall) какво се пише за бг моловете, в кито действат...току виж платили или натиснали за опровержение....Техни интереси срещу други техни май е най-умно,а?
49
0
 
6
 
! Отговори
Пеко преди 11 години
Дано само от невежество приказват така за нас, не за да ни смятат народите им за по-нисша класа, когато трябва да се вземе решение срещу нас...
48
0
 
13
 
! Отговори
Пеко преди 11 години
Ето виждате ли- мислим, че медиите казват истината, докато не засегнат тема, в която лично сме експерти с опит. И понеже западните журналисти знаят,че гражданите им не познават добре България, Русия, им повтарят образа от Студената война...и не е от сега. ИзточноГерманче,с което мама си писала навремето я попитало в писмо :Вярно ли е, че още живеете в сламени колиби?
47
7
 
9
 
! Отговори
хасан преди 11 години
А вие после мразите турците, народът който най-топло и уважително ви посреща като отидете там на туризъм
46
0
 
29
 
! Отговори
Тина преди 11 години
*** долни,нашите молове са много добри и всичко е качествено.Преди една година бях в Москва и трябва да ви кажа ,че ГУМ е много луксозен,чист и модерен.Все по-вече се уверявам,че тези западняци са големи комплексари.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По какви молове ги водят тия?! Сигурно мол казичене.... ей, нашите молове са на мутрите и всичко има.
44
4
 
6
 
! Отговори
ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ преди 11 години
ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ В ШВЕЙЦАРИЯ, ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ В ИСЛАНДИЯ, ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ В ИСПАНИЯ, ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ В ГЪРЦИЯ, ОТ СКОРО И ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ В ИТАЛИЯ. без значение дали става въпрос за избираеми политици или за самоорганизирани общо народни движения и структури, пряката демокрация завладя света, като тази вълна усещаме и последните седмици в България, засега в доста неориентиран и размазан вид, но винаги има надежда за по-добро;)))) ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ- СВЕЩЕНА ДЕМОКРАЦИЯ!
43
1
 
11
 
! Отговори
mr. killer преди 11 години
Мале, всичкото хора са изтрещяли, аз какви домати, краставици, агнешко ох, мухласяло ям от селския мол малееее. Само може да се мечтаете, жабарки
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
italians are the stupidest nation in the world, its a fact!
41
2
 
9
 
! Отговори
anonimna преди 11 години
ETO STANAXME NARICATELNO IME ZA VSI4KI OTICATELNI 4ERTIIZ EVROPATA DOTAM Q DOKARAXME SAS SISTEMONOTO UNI6TOJAVANE NA VSI4KO 6TO MOJE DA SE UNI6TOJI JALKO.A IMALO EDNO VREME EDNI BYLGARI OT KOITO EVROPA TREPERELA, IMALI U4ENI ,IMALI ARMIQ, TARGUVALI NEVRED IZ EVROPA DE GI SEGA TIQ BAULGARI.OSTANALA SAMO PRIKAZKATA IMALO EDNO VREE EDNI BYLGARI ===MNOGO JALKOI TAJNO
40
3
 
29
 
! Отговори
Килюминати преди 11 години
Не разбираш брат, има план за заличаването на българския православен народ, план който се прилага от Синедриона и Талмудксите равини от стотици години, това се прилага чрез всевъзможен геноцид, пак ти казвам има причини моят народ да е докаран до това положение и повярвай ми, не се крият в българина
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
37. Не е българин , трябва да ги разграничите !
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до европеец ти си обикновенен *** , койро е готов майка си да продаде за 2 лв . така е комунистите винаги държат изкъсо и по възможно да сте бедни , ама бедни та бедни , гладни и боси комунисти , такава параноя ги тресе червените да не загубят властта щото и за падари не стават . май по скоро запада ти гледа сеира недоносче , руснаците винаги ще свирят втора цигулка в европа затова и се опитват да разделят и владеят щото друго нямат и няма и да имат .
37
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Килюминати 39Не се срамувам да се нарека българин, братко, но човек и целия народ трябва да имаме реална САМООЦЕНКА.Не може да проповядваш фалшив патриотизъм, при положение, че не можем сами да си "подредим къщичката" и че държавата ни затъва.С какви очи ще плюем и ще търсим вината на запад?С какво са ни виновни италианците, които пък ти плюеш?Та, не робувам на чужди идеали, а реално виждам, че сме слаба нация, която бълва само долни и продажни хорица и не можем да си подредим живота
36
1
 
13
 
! Отговори
? Чавес преди 11 години
Юго Чавес , президента на Венецуела е починал на 58 ( съобщи CNN ), с неговата политика- извадил много хора от бедността . Повтарят речта му пред ООН , обвинявайки Буш , като дявола .Изнасят скъп петрол , отношенията за последните 15г. между Венецуела и САЩ , не са добри.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако имаме правителство като хората ,досега щяха да попитат: Ще ли сме в Шенген или не ? и ако е Не ,още на другия ден да паднат визите за утраинци руснаци, белорусци и други.Нямате си на представа тия хора колко са богати и как искат да дойдат на почивка в българия ! Това са пари ,ей !