"Български мол = мухлясали сандвичи и скапани плодове"

"Кориере дела сера" го сравнява с бюфета в италианския парламент
5 мар 2013 21:34, Елка Василева
65
"Български мол = мухлясали сандвичи и скапани плодове"
Парламентът на Италия. Снимка: архив, Reuters

Най-тиражираният италиански всекидневник "Кориере дела сера" описва картина на упадък в услугите, предлагани в Камарата на депутатите в очакване на бойкотиращите парламентарните привилегии представители на партията "Движение 5 звезди" с лидер Бепе Грило.

"Високопоставени служители в камарата надушиха какъв вятър духа и разпоредиха да се заличат следите от привилегии. Изчезна табелата, която забраняваше присъствието на външни лица в залата, където депутатите четат вестници, но най-често я използват за дълги дрямки. Магически се изпари месинговата плоча в пощенския филиал, която предупреждаваше да се дава предимство на "почитаемите депутати". Дори бюфетът в Камарата на депутатите се приспособява към задаващите се промени. Имаш чувството, че влизаш в български търговски център, казват някои. Не, прилича на ГУМ (съкращение от руски, Държавен универсален магазин) в съветска Москва, подхвърлят други.

Изчезнали са кутиите с маркови шоколадови бонбони, както и малкото бутилки с прилични вина. На тезгяха остават мухлясали сандвичи, малко плодове със скапан вид и някой и друг не особено ценен шоколад. Навсякъде са поставени цени, за да се покаже, че тук не е по-евтино от другаде. Усилията са напразни, тъй като онзи ден, когато "грилините" ("щурчетата", привържениците на Грило, чието фамилно име в превод означава "щурец") направиха екскурзионна обиколка на двореца "Монтечиторио" (където се помещава Камарата на депутатите), те внимаваха да останат далеч от бюфета, сякаш той е сатанинско място," посочва вестникът.

Партията "Движение 5 звезди" спечели на изборите през миналата седмица 108 места в Камарата на депутатите и 54 места в Сената.

"Кориере дела сера" отбелязва днес своята 137-годишнина и е най-тиражираният италиански вестник с 445 хиляди екземпляра. Гръмогласни вестникопродавци разпространяват първия му брой на 5 март 1876 година на площада пред Миланската скала.
 

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
15
 
! Отговори
Мусолининофф преди 11 години
НЕЩАСТНИ ИТАЛИАНСКИ ***!!! НЕЩАСТНИ ЖАБАРИ!!!
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къв "евреин Кауф" в Кауфланд, бе? "Kaufen" означава "купувам".
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен N9: Абе не че, нещо, съгласен съм, че там са най-големите ***, обаче ако повръщаш няколко пъти от бананите на Кауфланд, не се ли научи да не ги ядеш?
11
1
 
18
 
! Отговори
Мравояд преди 11 години
Мухала в хляба съдържа пеницилин.
10
5
 
45
 
! Отговори
Нещастни жабари преди 11 години
Южна Италия е 10 пъти по-*** от България. А жабарчетата са крастоска между бял *** и африкански ***.
9
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-скапаните плодове в Бг са в немските вериги, бе !!! особено в ''земята'' на евреина кауф --верно!! няколко пъти повръщах от банани от Кауфланд! Тровят населението!
8
15
 
11
 
! Отговори
Ана До Нр 1 преди 11 години
Аз се дразня, не се чудя. На някой не му допада Бг да е в ЕС, освен това Русия пак се изживява като СССР и сънува васали. За съжаление сме доста малка държавица.
7
3
 
44
 
! Отговори
Прометей преди 11 години
Остава да кажат и че Неапол е по-чист от всеки български град :)
6
0
 
14
 
! Отговори
До 4 преди 11 години
Абе "казват някои" е извън текста на пУсланието...некак си много преразказвателно откъм четнърти или пети лица... Що не го пуснаха матрялчето целичко ... защо ли защо ...
5
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Италианските *** пак са си брали материал от кофите.И за благозвучие са решили,че тва е мола.Мола пичове е голямата лъскава сграда до кофите :)))) Ама вие там и без тва не влизате..За сведение в един малък мол в София се продават около 60 вида сандвичи.Може би около 10 вида пица и още няколко десетки други ястиа.Хич не изглеждат плесенясали ама не са за цветнокожи голтаци който поради някаква странна причина дори пишат статии във вестници.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЧетиАма не само заглавието и ще видиш - "Имаш чувството, че влизаш в български търговски център"....
3
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От текста не видех да се споменува името на България. Нящо да нсте слънчасале без време ?
2
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-скапаните плодове в Бг са в немските вериги, бе !!! особено в ''земята'' на евреина кауф
1
2
 
89
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Интересно какъв интерес има Европа напослеък от демонизирането на всичко българско. Моловете в Македония са направо на американско ниво,далавери в Сърбия ама изоообщо няма, а Турция е по-чиста от Базел...Оказва се, че корупция има само в София, а Лондон е населен с ангели, да не говориме па за Амстердам, където никой не знае дори значението на думата 'мара"...Докога българските отговорни лица ще продължават да мълчат пред тази нагла кампания,очерняща страната ни?! / angry?