"Български мол = мухлясали сандвичи и скапани плодове"

"Кориере дела сера" го сравнява с бюфета в италианския парламент
5 мар 2013 21:34, Елка Василева
65
"Български мол = мухлясали сандвичи и скапани плодове"
Парламентът на Италия. Снимка: архив, Reuters

Най-тиражираният италиански всекидневник "Кориере дела сера" описва картина на упадък в услугите, предлагани в Камарата на депутатите в очакване на бойкотиращите парламентарните привилегии представители на партията "Движение 5 звезди" с лидер Бепе Грило.

"Високопоставени служители в камарата надушиха какъв вятър духа и разпоредиха да се заличат следите от привилегии. Изчезна табелата, която забраняваше присъствието на външни лица в залата, където депутатите четат вестници, но най-често я използват за дълги дрямки. Магически се изпари месинговата плоча в пощенския филиал, която предупреждаваше да се дава предимство на "почитаемите депутати". Дори бюфетът в Камарата на депутатите се приспособява към задаващите се промени. Имаш чувството, че влизаш в български търговски център, казват някои. Не, прилича на ГУМ (съкращение от руски, Държавен универсален магазин) в съветска Москва, подхвърлят други.

Изчезнали са кутиите с маркови шоколадови бонбони, както и малкото бутилки с прилични вина. На тезгяха остават мухлясали сандвичи, малко плодове със скапан вид и някой и друг не особено ценен шоколад. Навсякъде са поставени цени, за да се покаже, че тук не е по-евтино от другаде. Усилията са напразни, тъй като онзи ден, когато "грилините" ("щурчетата", привържениците на Грило, чието фамилно име в превод означава "щурец") направиха екскурзионна обиколка на двореца "Монтечиторио" (където се помещава Камарата на депутатите), те внимаваха да останат далеч от бюфета, сякаш той е сатанинско място," посочва вестникът.

Партията "Движение 5 звезди" спечели на изборите през миналата седмица 108 места в Камарата на депутатите и 54 места в Сената.

"Кориере дела сера" отбелязва днес своята 137-годишнина и е най-тиражираният италиански вестник с 445 хиляди екземпляра. Гръмогласни вестникопродавци разпространяват първия му брой на 5 март 1876 година на площада пред Миланската скала.
 

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
17
 
! Отговори
Килюминати преди 11 години
До 37: Братко недей така, почитай Майка България и праволсавния български народ, а затова дето казваш, знаем кой докара до това състояние трудолюбивия православен български народ - не се покланяй на чужди идоли братко и не позволявай да те унижават зашото знай че със нищо не си по-малък от тях.
33
1
 
14
 
! Отговори
Европеец преди 11 години
Абе що не вземем да им бием шута на този Европейски наистина вече загниващ Съюз? Да станем неутрални като Швейцария! Тогава да им гледаме сеира на запада,като целите природни ресурси на Евразия минава през нашите територии?
32
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Килюминати 35Ти верно, наистина ли го мислиш??? :)Еей, това българина, целия да е затънал с л***а до гуша, пак ще се държи, все едно се къпе в злато и е най-големия.
31
4
 
12
 
! Отговори
kms_07 преди 11 години
Почекайте, жабари, идва правителство на националистите, което ще бие шута на разни тарикати, уж инвеститори, ще отвори урановите мини, ще си върне златодобива, ще се върнат в български ръце и дълго време крития от чуждите господари нефт и газ, и тогава ние отново ще бъдем ДОСТОЕН НАРОД! Да живее Атака, да живее България! Бог с нас! Амин!
30
1
 
13
 
! Отговори
Килюминати преди 11 години
абе какво ни занимавате с няк'ви жабари, от тия *** за зеле не става. България ще пребъде във вековете до свършека, защото...? БОГ С НАМИ
29
0
 
9
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
уффф...това за евреина кауф естествено е бъзик, но познати немци са миказвали, че собствениците на веригата са евреи, живеещи в Германия, както и на Големия Шоп
28
1
 
15
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
че кой то каза, че ям от бананите в кауфланд. аз само ги подминавам, цъкайки възмутено при вида им. от там единствено си вземам немски перилни препарати от една не много известна марка. в интерес на истината за това качество на плодовете там са виновни управителите, щото зареждат най-ефтиното/калпавото от борсите и защото се стискат навреме да свалят цените. а веднъж видях еди техен шеф немец, който с много ядосан вид крещеше на един управител и друсаше китка повехнал магданоз.
27
0
 
10
 
! Отговори
Гоуема мадама преди 11 години
В мола само си бръмча из магазините,иначе плющя банички от закусвалнята.
26
3
 
14
 
! Отговори
Оня с коня преди 11 години
За драскачите по долу. Ако България беше като южна Италия нямаше да има гладни бунтове. Да вярно, че има разлика между северна и Южна Италия но това не се забелязва с просто око. Освен това Италианците ни уважават доста като народ, прекрасно знаят каква е разликата между *** и българин. Не уважават толкова румънците и ако сте кандидат за работа и се конкурирате с румънец със сигурност предпочитат българина. И е добре да се знае, че във вените на италианците тече не малко наша кръв от векове.
25
2
 
4
 
! Отговори
бг мол преди 11 години
селскио мол, какво се чудитепак някои атакисти са обидени на бг тематика, с едната ръка трошат и рушат, че и крадат, с другата оплакват колко сме били зле и как са ни описвали. ***
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До купувачЗаради редактора и списвачите на тази медия. Нали парлама трябва да става.
23
1
 
23
 
! Отговори
виц преди 11 години
едно пате плува в кръг и си мърмори: не знам какво съм, не знам какво съмидва един крокодил и му казва: аз ще ти помогна - имаш човка, жълт пух и плавници - ти си пате!Ура аз съм пате!!!! крокодила пита: а ти знаеш ли кой съм аз?патето казва: нека си помисля... имаш кожено яке, къси криви крака, широка уста с криви зъби...ТИ ДА НЕ СИ ИТАЛИАНЕЦ?
22
4
 
16
 
! Отговори
купувач преди 11 години
И защо тази антибългарска глупост е изведена като заглавие!Кой стои зад тази медия "Днес", неосоманците на ДПС, чужди тъмни сили??! Скапани плодове има във всеки мол.Нашите молове са все още са нови и подредени!
21
3
 
5
 
! Отговори
sushi mushi преди 11 години
ха ха ха ха приличало на бг студенстки стол , ми те и самите студенти отбягват стола щото е посто и мизерно , и за какво му е на берлускони да обядва в бюфета на гарата това не стана ясно . дори българските им колеги се черпят в радисон сас , че тук не е по-евтино от другаде ха ха ха ха ха и на централна гара е скъпо и некачествено ама никой насила не те кара да ядеш точно там , а вестниците след яденен често завършват в едно помещение с табела WC .
20
1
 
14
 
! Отговори
Нети преди 11 години
Аз не вярвам тази новина да е истинска. Просто защото на няколко пъти хващах днес.бг да изопачава и украсява "цитати" от други вестници, изключително не български. И сега ще ми изтрият коментара мигновено, но нищо, някак ще преодолея и тази травма :)Те че италианците са бетер от *** си е вярно, тях и сърдечния удар ги избягва, ама на израз, който съдържа "казват някои" думите, не му викам "истина".
19
4
 
16
 
! Отговори
ДО17 преди 11 години
А,ТИ,МРЪСЕН ***,ОТ КОЯ *** СИ!Аман от продажници!Като толкова не ви харесва тук,защо не идете на майка си в задното отверстие.Ние ,които сме тук си знаем кривините и ние ще си ги оправяме .Предлагам на тези от нас,които знаят италиански да влязат в някой те-хен сайт и да им го върнат,особено,ако са били в Италия.Пък и не само там.Аман от "велики" западни ***.Такива пияни ***,каквито сме виждали в Слънчев бряг,българи не сме виждали.Ако можете,снимайте ги и наводнете Инт.,с коментар
18
5
 
33
 
! Отговори
лудият мунчо преди 11 години
Имам неприятното чувство,че цялата " велика" западна Европа се е вдигнала,като по командана идеологическа(и не само) война срещу нас.Отгоре на това,нашата продажна медийна бълвочс някакво перверзно удоволствие ни натрапва непрекъснато такива "новини".Явно,от някъде е спусната такава команда.Човек остава с някакво усещане ,че сме най-долната пасмина,на-големите изверги на планетата.Всичко се насажда така,че и ние самите взехме да се оплюва-ме и мразим.НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ,МОЛЯ ВИ!ТЕГЛЕТЕ ИМ ЕДНА!
17
4
 
10
 
! Отговори
сера преди 11 години
Ако спите с италианка ще си намразите члена!
16
3
 
25
 
! Отговори
край преди 11 години
Те в български мол не са влизали ама ние в Итал. сме ходили В северна е по -богато и цивилизовано от в България. В средата / в Рим вкл./ е като в София а в южна италия е като в Столипиново.
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вестника "Кориере дела ***"... да им *а на суратите да им на тия жабари. !анапортзар аксрабаж атактуп ив акйам аН