Убийство от друг поглед

Какво се случи с гаджето на Оскар Писториус според най-добрата й приятелка?
5 мар 2013 07:00,
43
Убийство от друг поглед
Снимка: архив, Reuters

Усмихнатото лице на Рива Стеенкамп трудно може да се избегне, когато човек влиза в дома на семейство Майерс в предградията на Йоханесбург. То е на множество фотографии  и на два огромни портрета, поставени на видно място в малкото студио за ксерокс услуги на Сесил Майерс.

Но на нито една от снимките не може да се види Оскар Писториус – възлюбеният на холандския топмодел, който я застреля в дома си и сега е съден за предумишлено убийство. Г-н Майерс е категоричен, че Писториус (суператлетът, който дръзна да се надбягва с най-добрите бегачи в света, въпреки че е с два ампутирани крака), трябва да гори в ада.

Невероятната драма с атлета, който доскоро беше герой и пример за подражение, получи широк отзвук по целия свят и прикова вниманието на световните медии. Най-близките хора на жертвата обаче запазиха мълчание в първите дни от трагедията.

За първи път пред БиБиСи фамилията Майерс, при която Стеенкамп живее в месеците преди да бъде застреляна, разкри чувствата си след фаталната нощ.

Топмоделът категорично е част от семейството – има собствена баня, готви спагети, изненадва домакините си с подаръци и клюкарства до късно с близките си приятелки Джина и Ким – дъщери на г-н Майерс.

“Баща ми е потресен. Той често наричаше Рива “негова любима дъщеря”. Мисля, че той изживява всичко изключително тежко, защото я чувстваше толкова близка, че сега изпитва вина – вина, че не я е защитил. Баща ми загуби дъщеря, ние загубихме сестра”, споделя Джина – гримьорка, която се запознава с Рива преди 4 години.

“Тя ни писа от дома на Писториус в онази ужасна вечер. Поглеждаме назад и се питаме защо не я накарахме просто да се прибере у дома”, спомня си още Джина.

Именно семейство Майерс са повикани от полицията, за да идентифицират г-ца Стеенкамп, часове след стрелбата.

За бащата даването на интервюта все още е непосилна задача. Той обаче промълвява, че е плакал цяла сутрин, когато следователи са дошли, за да приберат колата на Стеенкамп от улицата пред неговата къща.

“Искам хората да знаят коя беше Рива. Фокусът на всички е насочен другаде. А жертвата беше тя. Искам да се разбере какво голямо сърце имаше. Защото Рива тепърва щеше да сияе”, заявява Джина Майерс.
Близката приятелка на жертвата отказва да коментира самото убийство или предстоящия процес. Но Джина смята, че Рива е била щастлив от живота човек, в това число и от интимната си връзка с Писториус.
Стеенкамп била силна жена и нямало как да допусне до себе си партньор, който да я наранява физически. Според Джина приятелката й е била романтична и сантиментална, като е имала само две сериозни връзки в живота си.

Цялото семейство Майерс се включило с ентусиазъм в идеята на Рива да подари на Писториус колаж от техни снимки за Деня на влюбените – денят, в който беше убита от любимия си.

Истината, макар и необявена гласно, е, че процесът срещу националния герой на Южна Африка разделя обществото на два лагера. Джина и майка й Деси смятат, че е техен дълг да присъстват на всички заседания от процеса, за да “представляват” Стеенкамп.

“Надявам се, че накрая справедливостта ще възтържествува. Имам вяра в Рива – тя ще направи така, че справедливостта да възтържествува”, проплаква в края на интервюто Джина Майерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
4
 
! Отговори
сд преди 11 години
да му отрежат и двете ръце сега
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно не е бил сакат само в краката.
10
11
 
9
 
! Отговори
do 14 преди 11 години
Без крака ама е обиколил света повече, живял е повече и има повече пари от колкото ти ще направиш за 10 живота и със 20 крака да имаш :D :D :Dи си изммисли ник нидей кради .това " Аз " по използвам много преди теб
9
1
 
1
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
Boza sys sajder.
8
32
 
5
 
! Отговори
аз преди 11 години
Тази е била много зле щом си е взела сакат мъж...
7
0
 
33
 
! Отговори
Ели преди 11 години
Защо ли ми се струва, че този материал е превеждан с Гугъл-преводач... От време на време имам подозрение, за разни материали, но при този съм напълно сигурно. Не е значителна статия-факт, но това е пълна пародия!
6
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо не разбрах. Какво искахте да ни кажете с тия писания ?
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 3 Ти си ***,след като задаваш подобен въпрос.Някога чувал ли си думите на Екзюпери, че истински ценните неща са невидими за очите?
4
1
 
1
 
! Отговори
do 5 преди 11 години
tozi tvoi poznat ot Plovdiv li e?
3
16
 
16
 
! Отговори
СМЯНА НА СИТЕМАТА ! преди 11 години
Ще ви кажа на какво се дължи това нелепо убийство. Виновна е системата на НОВ СВЕТОВЕН РЕД.Как така ли ? Ами много просто. Тази антихуманна система промива мозъците на хората. Внушава им, че трябва да водят някаква война с някаква престъпност, докато тя ги ограбва и унищожава най-хладнокръвно.Именно на тази хипноза е станал жертва е безкракия атлет.Той е решил да се направи на герой застрелвайки престъпник. И ... е застрелял като куче това прекрасно момиче.До там води промиването на мозъци.
2
11
 
6
 
! Отговори
go6o преди 11 години
boli me x.q koi kvo pravel sega e vajno Bg da e dobre tiq bokluci po sveta vuob6te ne ma interesuvat
1
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
MA KAK TAKAVA HUBAVA JENA STE TRUGNE STOZI INVALID-***?