Летището във Франкфурт бе затворено заради снеговалеж

Сериозни транспортни проблеми във Франция, Великобритания, Белгия
12 мар 2013 13:50, Елка Василева
4
Летището във Франкфурт бе затворено заради снеговалеж
Монмартър, Париж. Снимка: Reuters

Международното летище на Франкфурт бе затворено днес заради силен снеговалеж, предаде Франс прес, като се позова на негов говорител.

От 11.20 ч. (12.20 ч. българско време) аерогарата е спряла да обслужва полети. До момента са отменени 213 полета.

Международното летище на Франкфурт, финансовата столица на Германия, е най-голямото в страната и трето в Европа.

Снеговалежите и ниските температури през последните дни усложниха сериозно пътната обстановка в Германия, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на полицията.

Лошата видимост и суграшицата са причинили около 120 автомобилни злополуки. Задръстванията по магистралите достигнаха обща дължина от 350 километра към 9 ч. сутринта.

Очаква се температурите да паднат през нощта до минус 15 градуса по Целзий. Синоптиците прогнозират подобряване на времето в края на седмицата.

Около една четвърт от полетите от двете основни летища в Париж също бяха анулирани, предаде Асошиейтед прес. Отменени са 25 процента от полетите от летище "Шарл де Гол" и 20 процента от полетите от летище "Орли".

Офисите във френската столица са полупразни. Ръководството на железопътния транспорт призова хората, които работят в Париж, да си останат у дома заради неблагоприятните метеорологични условия. Около 7 милиона души използват средно на ден обществения транспорт в Парижка област, за да отидат на работа, посочва АФП.

Агенцията отбелязва, че Франция, Великобритания, Белгия и Холандия са най-засегнати от необичайните за това време на годината снеговалежи в Западна Европа.

По-малко подготвени за обилния снеговалеж, който редовно връхлита съседите им на север и изток, Франция, Великобритания и Белгия изпитват днес сериозни затруднения в областта на транспорта, допълва агенция Асошиейтед прес, цитирана от БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
до лазарина преди 11 години
объркала си статиите и държавите,защото моята сестра си идва от рим с цялото семейство един път в годината за лекар ,зъболекар,за диоптрични очила и въпреки ,че е женена за италианец прехвърли регистрацията на колата си тук ,така ,че погледни календара -говорим за италия през 2013г.,
3
0
 
0
 
! Отговори
до лазарина преди 11 години
явно ти имаш впечатления от някоя друга Италия - всеки италианец ще избухне в бурен смях на подобно изказване точно пък за здравната им система...и не разбрах какво общо има мнението ти с горната статия за тежък снеговалеж и затворени летища??
2
2
 
2
 
! Отговори
лазарина преди 11 години
вече-нищо не ме радва-няма здрави хора-няма сигурност-спим под страх-изнервени хора-некултурни граждани-отчаяни хора-няма здравна подкрепа-чакаш-чакаш-чакаш-за едно направление или преглед....и няма край,а в италия -относно здравните услуги-всичко е на ниво-за деня когато имаш проблем и нужда-веднага си обслужен/а/къде сме ние-на опашката-за всичко-ниски заплати-несигурност ...безотговорни ръководители и т.н.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само времето се оказа милостиво към нас!