Северна Корея е готова да "си уреди сметките" със САЩ

Нямало да наблюдава пасивно подготовката на САЩ за агресия
29 мар 2013 07:46,
174
Северна Корея е готова да "си уреди сметките" със САЩ
Ким Чен Ун ръководи бойни стрелби. Снимка: Reuters

Държавният глава на Корейската народнодемократична република Ким Чен Ун заяви, че ракетните му войски са готови "да уредят сметките със САЩ" в отговор на включването на американски бомбардировачи Б-2 в съвместни учения на САЩ с Южна Корея, предаде Асошиейтед прес.

Коментарът на Ким Чен Ун, който бе направен по време на среща с висши генерали рано в петък, е само част от надигащата се вълна заплахи, целящи да подчертаят раздразнението на Пхенян от ученията и от санкциите на ООН заради извършения от него ядрен опит.

Ким Чен Ун, който е върховен главнокомандващ на Корейската народна армия, е подписал "окончателен план за техническа подготовка на стратегически ракетни войски за нанасяне на удар по континенталната територия на САЩ и островите Хавай и Гуам, а също и по Южна Корея" в случай на провокации.

Още по темата
 Лидерът на Северна Корея заяви, че страната му няма да наблюдава пасивно "подготовката на САЩ за агресия" и ще направи всичко необходимо за защитата на своя суверенитет.

Междувременно министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл заяви, че решението на Вашингтон да включи два бомбардировача Б-2 в учения с Южна Корея тази седмица е било част от обичайни тренировъчни маневри и не е имало за цел да предизвика реакция от Северна Корея.

Хейгъл призна обаче, че провокативните действия и войнстващият тон на Северна Корея през последните седмици са повишили опасността в региона. "Трябва да осъзнаем тази реалност", добави той.

"Севернокорейците трябва да разберат, че това, което правят, е много опасно", заяви Хейгъл. "Не мисля, че ние правим нещо извънредно или провокативно или нещо извън сферата на това, което нациите правят, за да защитят собствените си интереси", допълни министърът, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
1
 
! Отговори
1234 преди 11 години
https://youtube/watch?feature=player_embedded&v=Vj6wZjM9_X4
120
6
 
8
 
! Отговори
с. преди 11 години
Изобщо тука е доста забавно!Ден няма без да не се смея от сърце на поредните бисери на поредния ненормалник!Особено русофилистичната пасмина е ненадмината!Особено руските ядрени ракети са им фетиш може би заради фалическата им форма съчетана със стаено могъщество!СмЕх!
119
6
 
7
 
! Отговори
с.до коксмук преди 11 години
Абе откога по лудниците има интернет!?Американците щели да гледат с празен поглед стоварващи се на тяхна територия ракети!Докато пишеш тия малоумщини май се пипаш!Ще падна!
118
10
 
3
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
искам да са сбият , за да се види колко им стиска на хамериканците ......като се има предвид че корея имат скрити изненади за тях (надявам се ) само да ги хакнат и не ги виждам онез с празен поглед как им се стоварват корейски ракети на тяхна територия .....те да не са праят че не ги е страх . страх ги е ами ако се изложат , ами корейците да не са балами , мноо ги подценявате мноо...и америка също, мисля че са способни колкото и да са малки напрао и да сринат щатите , ами да и малките са..хм....
117
2
 
3
 
! Отговори
fripp преди 11 години
Няма майтап, преди години една беше изплувала между британските есминци по време на учението им, щото един от подводницата имал апандисит и търсели кой да го оперира. Мога да намеря и линка, ако някой не вярва. Бритите бая са шокирали.
116
7
 
0
 
! Отговори
НИЛ-АТС преди 11 години
Кога ще тръгнат нашите съюзници-американците на запад? Да преминат корейския полуостров и така нататък...Границата ни със САЩ ще бъде Черно море!
115
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След толкова много години промиване на мозъци.Дори населението на Сащ е против самата си система,дане говорим за останалият свят.Проблемът е че много от оправниците в светът членуват в тайни общества,а централните бази на тези дяволопоклоници се намират в Сащ.ОТВАРЯИТЕ ОЧИТЕ НА БЛИЗКИТЕ СИ СКОРО НАШАТА СТРАНА МОЖЕ ДА БЪДЕ ВЪВЛЕЧЕНА ВЪВ СВЕТОВЕН КОНФЛИКТ.ЗНАЕТЕ ЗА СЕГА КОИ СА НИ ПАРТНИОРИ
114
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А за тях наистина няма данни, което стряска съня на Вашингтон. Не се и съмнявам, че в момента западния бряг на Америка се наблюдава педя по педя. От време на време се случват аварии на тези подводници и те изплуват на неподозирани места.
113
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото до това дали Русия е с остаряла въоръжение...питайте американците дали разбраха как и откъде се взе онази противорактена установка , която на практика им разби мечтите за ПРО. Братушките правят по някой друг целенасочено заснет опит на ново оръжие и хамериканците са в шах...И като се има предвид практиката новите оръжия да се демонстрират доста след тяхното конструиране....Не е ясно какво в момента притежават и двете държави, но руснаците са огромна сила с ядрените си подводници.
112
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези, които си мислят, че Щатите ще нападната Сирия са зле с главата. Русия, Иран и Китай ясно и твърдо заявиха позиции и това на практика означава, че там НАТО и САЩ няма да стъпят. Затова и американците почнаха план Б с продажба на оръжие. За война в Северна Корея сценарият е готов, даже и филм има сниман. ;) След първите победи на САЩ войната ще се превърне в партизанска сред джунглите на жълтите. И там вече техните самолетчета, танкчета и т.н. няма да са много полезни.
111
1
 
1
 
! Отговори
fripp преди 11 години
Не само за Корейската държава, а за целия корейски народ резултата е трагичен - близо два и половина милиона цивилни жертви от една кръв. Щатите пак сравнително най-сухи са са измъкнали.
110
5
 
4
 
! Отговори
lizimah преди 11 години
ako nikoi ne gi spre amerikancite 6te zavladeqt sveta i 6te stanem tehni robi....noviqt svetoven red zapo4na....
109
3
 
7
 
! Отговори
с. преди 11 години
Така като гледам Южна Корея добре си живеят!Май не са толкова лоши американчетата!:)
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разликата с арабелите обаче е, че тея са постоянно в бойна готовност и винаги държат 1 млн армия! В същото време са изключително побъркани и загубили връзка с реалността. За проамериканчетата да спомена, че САЩ вече са се пробвали в Корея....резултатът за тях не е добър. Още повече за Корейската държава.
107
2
 
13
 
! Отговори
kotarak преди 11 години
Тия са ВЕЛИКИ! Но какво дете би се родило при родители от Северна Корея и Македония ? Та трябва да му пратят на Ким Чен Ун една нахакана с промит мозък македонка от Скопие и после ела та гледай какво става.
106
1
 
0
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
не биле опасни ...........ама на място............
105
1
 
6
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
Биологичните оръжия са в малки количества поради опасността от случайно изпускане на някой от заразните агенти на собствена територия. Разработени за военна цел са холера, бубонна чума, антракс, едра шарка и жълта треска. Освен със стотиците ракети, тези оръжия могат да бъдат доставени и с бомбардировачи на военновъздушните сили, като МиГ-23П и Ил-28.
104
0
 
7
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
Страната провежда ядрен опит през 2006 година, превръщайки се в последната страна, официално притежаваща атомно оръжие. Ядреният арсенал на КНДР се изчислява на 2 до 14 оръжия. Други оръжия за масово поразяване са химическите и биологичните. Известно е, че сред разработваните бойни вещества са зарин, адамсит, табун, зоман, фосген, хлороацетофенон, хлоробензилиден-малононитрил, водороден цианид, горчични газове, VX и VM, чието общо количество е над 5000 тона най-големият арсенал в света.
103
0
 
5
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
Северна Корея активно разработва балистични ракети и оръжия за масово поразяване. Най-далекобойните севернокорейски ракети, които са в процес на разработка, имат обсег до 6000-7000 км с много малка бойна глава. КНДР разполага с близо 1000 балистични ракети, най-вече с малък и среден обсег, способни да ударят Южна Корея, Япония, и вероятно Гуам. По-голямата част от балистичните ѝ ракети обаче са с обсег до 500-600 км.
102
0
 
4
 
! Отговори
fripp преди 11 години
Накратко казано - това е. Сега вече имаме ,освен Русия, и Китай и никой няма да иска в комшиите му да са взривяват атомни бомби, смятам аз. Затуй ши им е по-трудно доста, отколкото с арабелите.