Северна Корея е готова да "си уреди сметките" със САЩ

Нямало да наблюдава пасивно подготовката на САЩ за агресия
29 мар 2013 07:46,
174
Северна Корея е готова да "си уреди сметките" със САЩ
Ким Чен Ун ръководи бойни стрелби. Снимка: Reuters

Държавният глава на Корейската народнодемократична република Ким Чен Ун заяви, че ракетните му войски са готови "да уредят сметките със САЩ" в отговор на включването на американски бомбардировачи Б-2 в съвместни учения на САЩ с Южна Корея, предаде Асошиейтед прес.

Коментарът на Ким Чен Ун, който бе направен по време на среща с висши генерали рано в петък, е само част от надигащата се вълна заплахи, целящи да подчертаят раздразнението на Пхенян от ученията и от санкциите на ООН заради извършения от него ядрен опит.

Ким Чен Ун, който е върховен главнокомандващ на Корейската народна армия, е подписал "окончателен план за техническа подготовка на стратегически ракетни войски за нанасяне на удар по континенталната територия на САЩ и островите Хавай и Гуам, а също и по Южна Корея" в случай на провокации.

Още по темата
 Лидерът на Северна Корея заяви, че страната му няма да наблюдава пасивно "подготовката на САЩ за агресия" и ще направи всичко необходимо за защитата на своя суверенитет.

Междувременно министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл заяви, че решението на Вашингтон да включи два бомбардировача Б-2 в учения с Южна Корея тази седмица е било част от обичайни тренировъчни маневри и не е имало за цел да предизвика реакция от Северна Корея.

Хейгъл призна обаче, че провокативните действия и войнстващият тон на Северна Корея през последните седмици са повишили опасността в региона. "Трябва да осъзнаем тази реалност", добави той.

"Севернокорейците трябва да разберат, че това, което правят, е много опасно", заяви Хейгъл. "Не мисля, че ние правим нещо извънредно или провокативно или нещо извън сферата на това, което нациите правят, за да защитят собствените си интереси", допълни министърът, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
13
 
! Отговори
Севдо преди 11 години
Имаше един стар виц: Бай Тошо седнал и се чуди как да оправи държавата и му подсказали да нападнем Америка, тя щяла да отвърне и да сме станали 51 техен щат. А Бай Тошо се зачудил:Ами ако пък ние ги победим, как ще се оправяме и с тях тогава ... Та Ким-чо човека сега е на първата част от вица, явно това е идеята :)
80
3
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 11 години
Моля ви се не се връзвайте на такива циркове от типа на цирк "Буш". Всичко е нагласено. Всичко се повтаря с ситуацията днес от преди 100 години преди ПСВ, тогава потърна Титаник и след 14 месеца започна войната, а сега потъна Коста Конкордия и се сещайте. Но за истината четете този сайт, там всичко пише за тези "войни".diagnosa.net/category/diagnosite-mi
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къв пръст бе, те искат американците да спрат военните учения до тяхната територия. Не е много нали ?
78
0
 
4
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
май са са почнали .........оня разписал
77
0
 
2
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
айде , да изчакаме ..........тя се е почнала ........ще видим
76
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 85:ДА ДЕ ЗАТОВА ЩЕ СИ ВЗЕМА КОРЕЙКАТА В БЪЛГАРИЯ ДА Е НА СИГУРНО МЯСТО!!!
75
8
 
12
 
! Отговори
RAD преди 11 години
Северна Корея не може да си оправи сметките със собствения народ,тръгнали да оправят "сметки" със САЩ. Само за информация:Средна раб.заплата в Северна Корея: 47 долара на месецБВП на човек от населението = 1800 долара на година! Значи за цяла година 1 човек в Корея произвежда стоки и услуги на стойност 1 много ниска месечна заплата където и да е в Европа!Че САЩ имат неприятна външна политика е ясно, но защо трябва да радваме на един тираничен режим,размахващ пръст на целия свят.
74
2
 
4
 
! Отговори
? преди 11 години
Северна Корея правеше опити с ракета , на принципа изтрелваните в космоса . След изтрелването , част от ракетата се отделя - с още по голяма скорост и след летене , отново се отделя друга част- която продължава ... Американски военни коментираха , че биха прихванали 50 % от такива ракети ,за това се разшумяха да се спрат такива опити !
73
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези корейци вече започнаха да стават смешни с малоумието си.Какво си мислят, че ще направят? Най-много да изтребят половин Азия заради глупостите си. Що за победа ще да е това?
72
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО 78:Е ДА АМА АКО ИСКАШ И ТВОИТЕ МОГА ДА ГИ НАПРАВЯ ТАКИВА КАТО ТИ ИЗГЪРМЯ 2-3 УДАРЯ В ТИКВАТА ХАХАХАХА
71
1
 
2
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
май няма да има ръкопашни войни вече.............останаха в миналото само с натискане на копчета !!!!!!!!!!!!
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ниц, де!
69
2
 
7
 
! Отговори
fripp преди 11 години
Ба ши уреди, друг път. Навремето ги спасиха руските пилоти и китайските пехотинци, *** тоя път май само ши им гледат сеира. Макар че, според мене, всичко туй е празна работа. Или пък е няква мноо сложна комбинация между големите, за да са оправдаят едните, че няма ракети за Европа щото им трябват в Аляска. Много сенчеста история.
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
33. На тия от Южна Корея , как им направи очите , да не са дръпнати !
67
4
 
12
 
! Отговори
Свободата преди 11 години
е на върха на меча! Американците са долни ламтящи гадини, но тия от севера са допотопни комуноиди! Само жалко за народа на КНДР и начина по който е каран да живее...
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не се стига дотам, тия като ги заредят и ще ги изстрелят. В момента Южнокорейската икономика търпи загуби.
65
4
 
5
 
! Отговори
NKK преди 11 години
До НССИ какви разходи са направили покрай Северна Корея? Нула.
64
3
 
4
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
така се правят разходи ......легално
63
3
 
9
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Ама kokomok, нали това се опитвам да обясня, на САЩ е изгодно да има напрежение с Корея. Ако я няма нея, трябва да търсят друг враг, който да кара Конгреса да разрешава военните разходи!Дори ще пазят корейския лидер САЩ, защото им е ценен!
62
6
 
5
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
що не вземат да направят полети около русия , или китай .......а?нещо маи не могат там да си мерят оназ работа с тях маи ...........а?с по слабите .........с ракети от 50 година .нека да ги видим там , да прелитат , над русия нелегално ....малиййййййй руснаците ще им разцепят газ.... да да ....що не пробат а?пак казвам .нека оня психясал *** да го застрелят с снайпер и да се освободи народа от него ,после им пращаме нащи политици .....за ко им тряба война нашите ще ги фалират за 0 време