Северна Корея е готова да "си уреди сметките" със САЩ

Нямало да наблюдава пасивно подготовката на САЩ за агресия
29 мар 2013 07:46,
174
Северна Корея е готова да "си уреди сметките" със САЩ
Ким Чен Ун ръководи бойни стрелби. Снимка: Reuters

Държавният глава на Корейската народнодемократична република Ким Чен Ун заяви, че ракетните му войски са готови "да уредят сметките със САЩ" в отговор на включването на американски бомбардировачи Б-2 в съвместни учения на САЩ с Южна Корея, предаде Асошиейтед прес.

Коментарът на Ким Чен Ун, който бе направен по време на среща с висши генерали рано в петък, е само част от надигащата се вълна заплахи, целящи да подчертаят раздразнението на Пхенян от ученията и от санкциите на ООН заради извършения от него ядрен опит.

Ким Чен Ун, който е върховен главнокомандващ на Корейската народна армия, е подписал "окончателен план за техническа подготовка на стратегически ракетни войски за нанасяне на удар по континенталната територия на САЩ и островите Хавай и Гуам, а също и по Южна Корея" в случай на провокации.

Още по темата
 Лидерът на Северна Корея заяви, че страната му няма да наблюдава пасивно "подготовката на САЩ за агресия" и ще направи всичко необходимо за защитата на своя суверенитет.

Междувременно министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл заяви, че решението на Вашингтон да включи два бомбардировача Б-2 в учения с Южна Корея тази седмица е било част от обичайни тренировъчни маневри и не е имало за цел да предизвика реакция от Северна Корея.

Хейгъл призна обаче, че провокативните действия и войнстващият тон на Северна Корея през последните седмици са повишили опасността в региона. "Трябва да осъзнаем тази реалност", добави той.

"Севернокорейците трябва да разберат, че това, което правят, е много опасно", заяви Хейгъл. "Не мисля, че ние правим нещо извънредно или провокативно или нещо извън сферата на това, което нациите правят, за да защитят собствените си интереси", допълни министърът, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
4
 
! Отговори
fripp преди 11 години
Ами тръгнаха от едно и също място. Първо едните стигнаха до Сеул, после дойдоха американците, върнаха нещата обратно обаче се полакомиха и тръгнаха да я взимат цялата, тогава влязоха т.нар. китайски доброволци-студенти с танкове и артилерия и нещата са върнаха на изходна позиция. Според Щатите - около 50000 техни войници загинали там и около там и около 2500-2800 самолета свалени, паднали и т.н. Тогава са мислели да използват ядрено оръжие, но евентуалната реакция на Съветите ги е възпряла.
100
5
 
13
 
! Отговори
ГОЛИАТ преди 11 години
......На пътеката мравката/КНДР/ срещнала слона/САЩ/. Мравката казала : - Ей *** , махни се от пътя ми ! Само още една крачка и ще те сма..... , но слона вече бил направил крачката.Корейците са нещо като нашите партизани, никой не ги търси , но те си се крият. Та и тез така , никой не ги брои за живи , но те си се съскат. САЩ само да кихнат и милионите корейци/мравки/ ще станат на песъчинки. Това е реалността ! Добре ,че онези не им се връзват.
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
110и какво стана в конвенционалната корейска война
98
1
 
4
 
! Отговори
fripp преди 11 години
Според мен обаче, ако се стигне до чисто конвенционален конфликт, на американците ще им дойде тъшкън.Вярно че корейците имат стари пушкала, но са много и ако са организирали добро снабдяване, бати ти Рамбо ши види зор. Ши трябва или пак да сбият един народ помежду му, в което няма съмнение, или да хвърлят някви тактически ядрени бомби, за което обаче си мисля че няма да им стиска. Затова си мисля, че е някакъв пушек всичко.
97
5
 
9
 
! Отговори
1 преди 11 години
Ето нагледен пример до какво води комунизма-***,смачкан,вампирясал народ,умиращ от глад,ръководен от деградирали,безмозъчни психопати.И като бият американците, ще дойдат тук и ще окажат на сергийчо интернационална помощ да вземе власта, защото той сам не може - много са му меки китките.
96
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонименtapanar-xorata tam se samoizqzdat-glupak
95
2
 
8
 
! Отговори
12 преди 11 години
Една държава на злото срещу империята на злото. техните измислени политически идеологии, като комунизъм, либерализъм, консерватизъм докъде докараха света.Тези политически идеологии са нещо излишно, важно е разбирателството между хората и това те да се чувстват горди със своя национален произход.
94
5
 
3
 
! Отговори
slav преди 11 години
Не Американците Северно Корейците и предимно династията Ким са фанатици и луди хора защто не се обединиха сас юга и сега щяха да са едно цяло и икомомически мн силни и всичко друго.
93
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори Русия вече не ги подкрепя тези мизерници.Само КИтай действа възпиращо да ги смажат.Гадното е че върхушката отдавана си е уредила живот в 'империалистически' капиталистически страни, а населението ще го духа!
92
11
 
11
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 11 години
Идва края на господството на Империята на Злото над света !!!
91
2
 
0
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
а ?......коментар ....какво ще ни е зле ..........а..............пак те
90
1
 
4
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
да скъсаме отношения , хем няма да им връщаме пари и за ядрената централа ,хем сме с правителство от *** , хем нямаме и пари , може да на превземат , да докарат рускините пак насам (мноо са за е.ан) и тай , как ще маневрират те , без да на питат , айсиктир
89
3
 
4
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
русия ..правела маневри в черно море , ами айде в бойна готовност заредени ракети (аз съм служил ПВО) с тяхните ракети ......ми да , айде да им се обадим и да ги заплашим ..а ?
88
4
 
12
 
! Отговори
85 каза : преди 11 години
Тези корейци вече започнаха да стават смешни с малоумието си.Какво си мислят, че ще направят? Най-много да изтребят половин Азия заради глупостите си. Що за победа ще да е това? А според теб какво трябва да направят ? Да се наведт пред американците - ще е по - добре ли ?
87
1
 
0
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
...........
86
2
 
5
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
кво ми триете коментара ............да не сте севернокорейци?
85
0
 
2
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
алооооооо днес бгновини . бг пишат че е разписал , някъде към 10.30..да се напада
84
1
 
0
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
!!!!!!!!!!!
83
1
 
2
 
! Отговори
kokomok преди 11 години
кво изтивате коментари .......ей............
82
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕЕЕ НЯМА ЛИ НЯКОЯ РАКЕТА ДА СЕ ОТКЛОНИ И ДА ПАДНЕ В ГЪРЦИЯ ТА ДА ВИДИМ ГУРЛИВИТЕ ГРЪЦКИ *** КВО ЩЕ ПРАВЯТ ХАХАХАХА