Пхенян заплаши с ядрен удар, ако започнат военни действия

Общият със Сеул промишлен комплекс Кесон работи нормално
1 апр 2013 16:22, Елка Василева
131
Пхенян заплаши с ядрен удар, ако започнат военни действия
Северна Корея заплаши с ядрен удар. Снимка: БТА

Ако на Корейския полуостров започнат военни действия, "революционните въоръжени сили на КНДР, решени да унищожат всички агресори и провокатори, ще връхлетят с ядрен удар противника, където и да се намира". Това предупреждение публикува днес в. "Нодон синмун" - орган на Корейската трудова партия, предаде ИТАР-ТАСС.

При това положение петте южнокорейски острова в Жълто море, районите край военната демаркационна линия и други зони, където "САЩ предприемат военни приготовления заедно с марионетния режим, неизбежно ще се озоват в огнището не на локална, а на тотална ядрена война", изтъква изданието.

Още по темата
Миналия петък севернокорейският лидер и главнокомандващ Ким Чен Ун подписа "окончателен план за техническа подготовка на стратегическите ракетни войски за нанасяне на удар по континенталната територия на САЩ и островите Хаваи и Гуам, а също и по Южна Корея в случай на провокации от страна на противника", напомня "Нодон синмун". "КНДР няма намерение пасивно да следи как САЩ подготвят агресия" и въоръжените й сили "ще отвърнат на ядрения шантаж от страна на САЩ с безпощадна ядрена атака", подчерта Ким Чен Ун.

Държавният ръководител фактически заяви, че смята "да сложи край на дългогодишната конфронтация със САЩ в една окончателна решителна битка", се казва в материала.

Независимо от заплахите на Пхенян да затвори промишления комплекс Кесон, разработван съвместно с Южна Корея, тази единствена обща икономическа зона продължава да работи нормално.

Това съобщи днес южнокорейското министерство на националното обединение, натоварено с двустранните връзки. В комплекса действат 123 южнокорейски производства; там работят към 800 южнокорейци и над 53 000 севернокорейски граждани, произвеждащи стоки за широко потребление.

Междувременно Сеул изтъкна, че днешното напрежение между Севера и Юга е твърде сериозно и призова Пхенян да промени отношенията помежду им, да ги направи "ясни и устремени в бъдещето", добавя агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
12
 
! Отговори
sostin преди 11 години
Този другар комунист съвсем изгори гарнитурите , ха ха ха ха ха ха ... щял да напада континентална Америка , некви ядрени атаки , некви чудесиии.....тия са на некви специялни наркотици като гледам ха ха ха ха
13
4
 
17
 
! Отговори
kiko преди 11 години
Мале, чета, хем ми е смешно, хем ми е сериозно... лидерите на С.Корея са просто едни болни мозъци...
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А и аз ако бях на мястото на Южна Корея не бих вярвал толкова на съюзник като САЩ, който винаги играе своя игра и може да ти забие нож в гърба. Така че при една евентуална война нищо не е ясно!
11
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вярно, е че технологично САЩ и Южна Корея превъзхождат Севера. Но не ги отписвайте толкова бързо. Всеки разправя как щатските ВВС щяли да пуснат бомбардировачи B-2 Spirit, B-1 Lancer а може би и дъртия B-52 и с Севера било свършено. Нали се сещате обаче, че руснаци и китайци няма да останат безмълвни. Достатъчно е руснаците да прехвърлят няколко самолетоносача в Японско море, а Китайците в източнокитайско, и тежките бомбардировачи на америка ги няма, те винаги пълнят гащите в такъв случай.
10
6
 
6
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Няма да е лошо да погърмят повече ядени бомби та да се освободят нови работни места и да са по интересни новините.
9
4
 
35
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Трябва да си голям ***,за да удариш комшиите си с ядрен удар. Скоро и на китайците ще им писне да им пазят гърба на тия ненормалници...
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Китай няма да остави нещата да стигнат дотам.
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
predpolagam 4e vsi4ki tezi minusi na nomer 1 sa ot horat koito podkrepjat onja koreiski psihopat ???
6
11
 
32
 
! Отговори
удивен преди 11 години
Чета и се чудя, абе аджеба тези от Северна Корея наистина ли са толкова прости, че не могат да преценят реално военната мощ на САЩ, та говорят такива безсмислици?
5
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
VIVA SOUTH KOREA !
4
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анонимен глас попитал радио Ереван:- Може ли един щастлив народ да живее цяла година без да яде?- Не може,другарю Ким! - отговорило радиото.
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
- Какво е общото между комунизма и атомната бомба?- И двете премахват разликата между града и селото...
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Над 200 корпорации изчезват от Сони до Самсунг , с две думи някои плаши йената на борсите.Аман от еврейски спекуланти.
1
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да не се дървят много, че да не им гръмне бомбата преди да са я изстреляли хаахаххахаМалко ли ракети им се взривиха преди да са излетели