Сеул ще отговори твърдо на всяка провокация на Пхенян

Южна Корея има план за изпреварващ удар по северния си съсед
Обновена: 1 апр 2013 15:12 | 1 апр 2013 10:38, Елка Василева
63
Сеул ще отговори твърдо на всяка провокация на Пхенян
Пак Гън Хе. Снимка: Reuters

Президентът на Южна Корея Пак Гън Хе заяви, че страната й ще даде твърд и незабавен военен отговор на всяка провокация на Северна Корея независимо от политическите последици, предаде Ройтерс.

"Ако има провокация срещу Южна Корея и нейния народ, ще последва твърд отговор независимо от политическите последици", заяви госпожа Пак пред министъра на отбраната и висши представители на министерството, с които се срещна днес.

Тя направи това изявление, след като Пхенян обяви в края на миналата седмица, че е в състояние на война с Южна Корея, посочва Ройтерс.

Още по темата
Министерството на отбраната на Република Корея е подготвило план за "активно сдържане", разрешаващ на въоръжените сили да нанесат изпреварващи удари по КНДР при откриване на признаци за неминуем ракетно-ядрен удар по Южна Корея от страна на Севера. Новият план за действия на армията при извънредни обстоятелства беше изложен от министъра на отбраната Ким Кхуан Джин пред държавния глава Пак Гън Хе, предаде ИТАР-ТАСС.

"Въоръжените сили на Република Корея разработват механизми за активно сдържане и създават ударна система за бързо неутрализиране на севернокорейската ракетно-ядрена заплаха", изтъкнал министърът.

За тази цел министерството на отбраната значително ще ускори разработването на система за откриване и унищожаване на ракетни и ядрени обекти на територията на КНДР. Първоначално разполагането на такава система във войската се планираше за
2015 година, но поради нарастването на напрежението на Корейския полуостров в министерството на отбраната на Южна Корея са решили да ускорят този процес.

Окончателно одобрение планът за "активно сдържане" трябва да получи на предстоящото през октомври заседание на министрите на отбраната на САЩ и Южна Корея по въпроси на безопасността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До смех. Северна Корея НЕ СА КОМУНИСТИ, а военна диктатура. Никой не защитава *** управляващие Севера, а 20 000 000 милиона мизерстващи хора.
49
2
 
3
 
! Отговори
смех преди 11 години
Хайде всички които плюят по Южна Корея и защитават тия ненормални комунисти от Северна да гугълнат първо Пхенян и после Сеул да дадат на изображения и да видят разликата между двата града. Нагледен пример до какви пагубни крайности може да стигне комунизма. Единият е свръх развит град а другия жалко комунистическо градче, пълно с панелки и подобни жалки соц постройки. Само ненормалници и болни комунисти могат да подкрепят Северна Корея!
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая се взе много на сериозно....
47
2
 
5
 
! Отговори
ген. Деникин преди 11 години
До обективна истина 3. *** болшевик замислял ли си си някога кой е най големият враг на Русия, чисто стратегически погледнато това е Китай. Да ти обяснявам защо няма смисъл помисли малко. Какво ги спрягаш двете държави в пакет.
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо ли е това разсейване с корейците?Нещо се мъти другаде?Като проблемът за свалянето на сирийското правителство поради разрастващите се конфликти и открити боеве между самите терористични фракции в страната?
45
3
 
8
 
! Отговори
Не се шашкайте преди 11 години
Никога няма да направят нищо. Ще изчезнат за минути и го знаят, всички губят при такъв конфликт а най-много северна корея. Ако Ун удари си пише смуртната присъда.
44
5
 
7
 
! Отговори
Болярина преди 11 години
Дали това няма да е АЗИАТСКА ПРОЛЕТ , след няколко то арабски ...
43
8
 
5
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Като гледам северна корея губи закрилата на китай. Време е САЩ да изпратят 10-20 самолетчета да им сринат правителствените и военните сгради и после Южна корея да погълна изчистената от *** територия :)
42
2
 
5
 
! Отговори
до 51 преди 11 години
Много си прав, само забравяш, че любимото нещо на *** е да се прави на народопсихолог...
41
6
 
19
 
! Отговори
народопсихолог преди 11 години
Брейй, Ганьовеца отново бистри международните проблеми и геополитиката. Отново показва завидни умения в дипломацията и тихият фронт. А в същото време седи безработен, брои жълти стотинки за поредното пищовче долнопробен алкохол и чака да направи някоя кокошкарска кражба. Еххх ***, ***.....
40
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Севернокорейски комунистически ***.Трябва да си много зле за да ти пречи толкова много свободата на отделния човешки индивид.Комунистически нещастници хранещи се с насилие и със заплашване.
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, че нашата държава е наред и всичко ни е ред - и заплатите високи, и продуктите евтини, и работим на 20 часова седмица и ни остава много време. Толкова много свободно време ни остава, че сме се образовали и в политиката, особено международната. Толкова сме добре образовани международно, че даваме съвети на всяка друга страна как да си оправят проблемите. Ах, какви се благородни :)
38
6
 
6
 
! Отговори
люлю преди 11 години
Имам предвид *** с бинокъла.
37
4
 
5
 
! Отговори
люлю преди 11 години
Да, раЗтежът тази година е добър, тревата раЗте усилено и няма да има толкова умрели от глад. Горките хора, държат ги насила в този "рай", а сега и война ще им спретнат заради изкукалото *** горе на снимката.
36
2
 
6
 
! Отговори
към 43 преди 11 години
Преговори си правописа и по- конкретно: кога се поставя запетая и кога се пише й.
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Още някой националист, комунист или капиталист ще се изкаже ли тъпо по темата? Арийци, тракийци, евреи и други - прочетете си коментарите отново и си вижте подсъзнателното послание между редовете. Носи се ужасяваща смрад на психическа нестабилност от вас.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Но за тената това няма значение - и раЗтеж и раСтеж означават едно и също"Как да означават едно и също като няма такава дума "раЗтеж". Рабирам, докато се пише да объкраш погрешка някоя дума както "тената". Ясно е че е неволно, но не може да напишеш 5 пъти "раЗтеж".
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Пич, стига с този раЗтеж бе. Иначе за капитали и развитие ми коментираш."Това е правописна грешка. В българския език понякога при две съседни безвучни съгласни едната се трансформира в звучна при произнасянето - растеж се поризнася като раСтеШ, от там и грешката. Но за тената това няма значение - и раЗтеж и раСтеж означават едно и също. Ако се напише раЗтеж, това не означава, че информацията за раСтежа не е вярна.
32
2
 
8
 
! Отговори
До 34 преди 11 години
Пич, стига с този раЗтеж бе. Иначе за капитали и развитие ми коментираш.
31
4
 
4
 
! Отговори
do 32 преди 11 години
Е да де, и аз това казвам, добре, че имат газ и ресурси, че иначе щяха да са по - зле и от нас. То не става само с ядене, трябва и акъл. Щяха да са Северна Корея номер 2 и да пасат поляните.