Сеул ще отговори твърдо на всяка провокация на Пхенян

Южна Корея има план за изпреварващ удар по северния си съсед
Обновена: 1 апр 2013 15:12 | 1 апр 2013 10:38, Елка Василева
63
Сеул ще отговори твърдо на всяка провокация на Пхенян
Пак Гън Хе. Снимка: Reuters

Президентът на Южна Корея Пак Гън Хе заяви, че страната й ще даде твърд и незабавен военен отговор на всяка провокация на Северна Корея независимо от политическите последици, предаде Ройтерс.

"Ако има провокация срещу Южна Корея и нейния народ, ще последва твърд отговор независимо от политическите последици", заяви госпожа Пак пред министъра на отбраната и висши представители на министерството, с които се срещна днес.

Тя направи това изявление, след като Пхенян обяви в края на миналата седмица, че е в състояние на война с Южна Корея, посочва Ройтерс.

Още по темата
Министерството на отбраната на Република Корея е подготвило план за "активно сдържане", разрешаващ на въоръжените сили да нанесат изпреварващи удари по КНДР при откриване на признаци за неминуем ракетно-ядрен удар по Южна Корея от страна на Севера. Новият план за действия на армията при извънредни обстоятелства беше изложен от министъра на отбраната Ким Кхуан Джин пред държавния глава Пак Гън Хе, предаде ИТАР-ТАСС.

"Въоръжените сили на Република Корея разработват механизми за активно сдържане и създават ударна система за бързо неутрализиране на севернокорейската ракетно-ядрена заплаха", изтъкнал министърът.

За тази цел министерството на отбраната значително ще ускори разработването на система за откриване и унищожаване на ракетни и ядрени обекти на територията на КНДР. Първоначално разполагането на такава система във войската се планираше за
2015 година, но поради нарастването на напрежението на Корейския полуостров в министерството на отбраната на Южна Корея са решили да ускорят този процес.

Окончателно одобрение планът за "активно сдържане" трябва да получи на предстоящото през октомври заседание на министрите на отбраната на САЩ и Южна Корея по въпроси на безопасността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ким Чен Ун vs Пак Гън Хе. Южнокорейците ще дадат фира като Бойко Борисов след капчица кръв по столичен асфалт!
29
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** от Северна Корея не си заслужава даже да ги коментирате.Толкова са далеч от света че няма на къде.
28
13
 
5
 
! Отговори
do 18 преди 11 години
Телефон и телевизор нямат. ама имат газта без която такива умници като тебе ще мръзнат, защото са некадърни да си нацепят дърва. А технологиите има кои да ги измисля -Корейци , Японци и др. То за това Япония като е супер технологична държава я управляват "Афро-американците" . А С.Корея са марионетки на САЩ и Русия ама вие сте си прости ***. Кой ще плаши Самсунг-Хюндая и Сони-Тойотата, ако я няма С.Корея, жълтите ще питат защо е фрашкано с US бази ако няма заплаха.
27
6
 
7
 
! Отговори
do 29 преди 11 години
То като си 10000 % назад от света не е трудно да постигнеш 7 % раcтеж :D
26
1
 
6
 
! Отговори
az преди 11 години
Мисля че 26 се засегна доста от 21 . Това какво означава щом се обижда. Че тракийците и корейците имат общи братски корени ли :D
25
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Северна Корея е на второ мястно в света по икономически растеж - 7%. Никоя европейска страна няма такъв разтеж. При това този разтеж е в условията на тотално икономическо ембарго и пълна изолация - оправят се напълно сами и дори на Америка се зъбят и американците само лаят, но не смеят нищо да направят. Имат едни от най- добрите междуконтителни ядрени ракети собствена разработка и могат за минути да затрият америка ако американците решат да ги освобождават както Либия и Ирак.
24
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Северна Корея не баш комунизъм ами някаква система "чучхе" на един "великите вождове" според която нацията трябва да се пази чиста и да са самодостатъчни икономически. В Северна Корея нацията е изключително чиста без никакви примеси и страната може да се издържа само със собствени ресурси. Ако Европа остане само на собствени ресурси ще настъпи истински мор и глад, достатъчно е само Русия да спре газта и с Европа е свръшено, ама то и без това Европа си отива и идват азиатците и Русия...
23
1
 
11
 
! Отговори
Marin преди 11 години
Изпуснахте момента, трябваше когато нямаха ядрено оръжие.
22
5
 
10
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
ДО 21:А ТИ ДАЖЕ И *** НЕ СИ БЕ САПУНЧО ЕВРЕИСКИ ХАХАХ ЗНАЕМ ЧЕ ЗА ВАС ЕВРЕИТЕ ВСИЧКИ НЕ-ЕВРЕИ(НОРМАЛНИТЕ ХОРА) СА МАЙМУНИ.... НО ИСТИНАТА Е ЧЕ ВИЕ АВРАМЧЕТАТА СТЕ НАЙ ДОЛНАТА И НИСША *** КАСТА КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ПРЪКНЕ НЯКЪДЕ..... ТО НЯМА СМИСЪЛ И С ЖИВОТНИ ДА ВИ СРАВНЯВАМ ПО ТОЗИ НАЧИН ОБИЖДАМ ЖИВОТНИТЕ КАТО ГИ СРАВНЯВАМ С ДОЛНИ ТВАРИ КАКВИТО СТЕ ВИЕ ХАХАХАХАХА
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ким Последният от династия Ким, който се подигрва с народа си.
20
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те американците имат страх от Северна Корея и не смеят нищо да направят, та какво остава Южна Корея. Ако можеха досега да бяха свалили режима Пхенян. Но не могат, севернокорейците са добре въоражени, иначе досега американците да са им спретали една пустинна буря, ама знаят, че малките корейчета здраво ще ги отупат. Само с пропаганда могат да излязат срещу Северна Корея - умирали от глад и подобни глупости. Умират от глад, а населението се е увеличило с 5 милиона за последните години.
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Хап Ни КучЗнаеш ли колко е 2x(3:2). Замълчи ***!
18
6
 
5
 
! Отговори
до 10 от ИСТИНАТА :) преди 11 години
Със сигурност са по велики от теб да кажем ;) ! И СЪС СИГУРНОСТ не подблизават "з _ _ _ _ _ _ _ е" на две други нации,изживяващи се като Световни Господари.... както го правят Националните Предатели в Българското политическо пространство!!! Само ще спомена Атентатът в Бургас и "тоталната разпродажба" на Българското небе за опитите със разни "ЩИТОВЕ" и КЕМТРЕЙЛС САМОЛЕТИ и повече дори няма какво да говорим!.....
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде успокой се. Всичко е под контрол. Спорен ден, и не се тревожи! Света е прекрасен.
16
7
 
5
 
! Отговори
Д0 9 ОТ ИСТИНАТА :) преди 11 години
...."НЕадекватния" не съм точно аз... По скоро си ти ;) Но вероятно тиквата ти,начело със органа ти за обоняние.... е дълбоко навряна в "Американо-Еврейския г _ з" и усещаш само една и съща "миризма" от 20 години насам ;) Не мога да те обвинявам де ;) Сигурно си някой наперен младок тип "***" и отявлен "ГЕРБЕР активист" :) :) :) .....
15
13
 
17
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Пука му на някой за Русия, те са на първо място по самоубийства в световен мащаб, и по алкохолизъм. Жалка история. Такава голяма и богата на ресурси държава, а един телефон или телевизор няма руски. Толкова са смотани тия.
14
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
северна корея не иска да се дупи на хамерика и техните марионетки , това е положението .
13
3
 
22
 
! Отговори
Има преди 11 години
някакви напълно сбъркани типчета в този сайт, дето са болни комунисти... Моля правете разлика между здрав социализъм (северните страни в Европа) и болен строеж на комунистическо общество с изтерзан народ и въз богати лидери ала Кимката!
12
6
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
сев корейците не са *** , най големите *** са българите свикнали на невиждан глад и нищета ,такива прямпала като теб над път и под път
11
5
 
8
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Абе май Русия от тия са вдигнали ръце вече, така ми се види, че са никому мили веч...