Сеул ще отговори твърдо на всяка провокация на Пхенян

Южна Корея има план за изпреварващ удар по северния си съсед
Обновена: 1 апр 2013 15:12 | 1 апр 2013 10:38, Елка Василева
63
Сеул ще отговори твърдо на всяка провокация на Пхенян
Пак Гън Хе. Снимка: Reuters

Президентът на Южна Корея Пак Гън Хе заяви, че страната й ще даде твърд и незабавен военен отговор на всяка провокация на Северна Корея независимо от политическите последици, предаде Ройтерс.

"Ако има провокация срещу Южна Корея и нейния народ, ще последва твърд отговор независимо от политическите последици", заяви госпожа Пак пред министъра на отбраната и висши представители на министерството, с които се срещна днес.

Тя направи това изявление, след като Пхенян обяви в края на миналата седмица, че е в състояние на война с Южна Корея, посочва Ройтерс.

Още по темата
Министерството на отбраната на Република Корея е подготвило план за "активно сдържане", разрешаващ на въоръжените сили да нанесат изпреварващи удари по КНДР при откриване на признаци за неминуем ракетно-ядрен удар по Южна Корея от страна на Севера. Новият план за действия на армията при извънредни обстоятелства беше изложен от министъра на отбраната Ким Кхуан Джин пред държавния глава Пак Гън Хе, предаде ИТАР-ТАСС.

"Въоръжените сили на Република Корея разработват механизми за активно сдържане и създават ударна система за бързо неутрализиране на севернокорейската ракетно-ядрена заплаха", изтъкнал министърът.

За тази цел министерството на отбраната значително ще ускори разработването на система за откриване и унищожаване на ракетни и ядрени обекти на територията на КНДР. Първоначално разполагането на такава система във войската се планираше за
2015 година, но поради нарастването на напрежението на Корейския полуостров в министерството на отбраната на Южна Корея са решили да ускорят този процес.

Окончателно одобрение планът за "активно сдържане" трябва да получи на предстоящото през октомври заседание на министрите на отбраната на САЩ и Южна Корея по въпроси на безопасността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
16
 
! Отговори
Ммм преди 11 години
Аз пък си мисля че народа на Северна Корея тайничко се надява на война ,за да могат техните южни съседки да ги освободят веднъж завинаги от режима.При една открита битка те биха хвърлили оръжията и биха преминали от другата страна.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До северна кореяKu Ku, Ku ku Ku Ku
8
10
 
13
 
! Отговори
северна корея преди 11 години
режима на Буда и псевдодемокрацията е античовешки ,вижте се в каква мизерия живеете европейци смотани !!! като кучета се самозапалвате всеки ден
7
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека "великите" Китай и Русия видят кого защитават, няма по-отвратителен режим от комунизма и неговите производни.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Обективната ИСТИНА 3В началото на седмицата показваш неадекватност. Или си безделинк или .... за нищо не ставаш.
5
13
 
11
 
! Отговори
Обективната ИСТИНА 3 преди 11 години
Ясно е,че от всичките страни,където искат да вземат властта.... ТЕ да "командват парада".... и всичко да става както ТЕ кажат.... НЯМА ДА УСПЕЯТ ЕДИНСТВЕНО И САМО В КИТАЙ И РУСИЯ!!! И мисля,че по разбираеми от всеки интелигентен човек причини, е ясно че точно в тези две страни НЯМА КАК ДА УСПЕЯТ! "Господарите" сигурно само при мисълта за Русия и Китай си "пълнят гащите с екстременти" пък камо ли да се "опитат" нещо и там! :) ;) :) Няма какво да се лъжем.... ТОВА СИ Е ИСТИНАТА! :( :( :(....
4
12
 
10
 
! Отговори
Обективната ИСТИНА 2 преди 11 години
"Световните Господари",чиито имена всеки средно интелигентен човек на тази земя много добре знае.... НЕ ТРАЯТ НЯКОЙ ДА НЕ Е ПОД ТЯХНАТА ВЛАСТ.... Особено страни със отчетливо изявлени така наречени "ТОТАЛИТАРНИ ЛИДЕРИ" ! :( Наречени,но от тях! "Умориха" Чавес, изпотрепаха квото можаха из Арабския Свят като "ЛИДЕР" сега се насочиха към един от последните.... И на него ще му "спретнат" една война, в която е ясно,че НЯМА как да победи Северна Корея! Не знам само как още Фидел Кастро е жив.... ?!?!
3
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Режима на Ким е ненормален. Живее народа в недоимък, зад телени огради, а тази гад тлъстее, и пие уиски, яде пържоли, учи в Швейцария. Режима на Ким е анти човешки.
2
10
 
15
 
! Отговори
Обективната ИСТИНА ! преди 11 години
..... "Световните господари" и слелите се със тях Производители на оръжия,Фармацевтични гиганти,Световна банкова система.... май имат "нужда" от нов локален конфликт и здраво "завъртане" на производството им,под форма на оръжия,лекарства,кинти...!!!! Както "направиха" нещата и в Бивша Югославия през 1995, както ги "направиха" и в почти целия Арабски свят,така ще ги "направят" и с Двете Кореи.... :( ! Както добре знаем,"Световните Господари" НЕ ОБИЧАТ И НЕ ТРАЯТ НЯКОЙ ДА ИМ СЕ "ДЪРПА" !!! :(....
1
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един народ са! Не е далеч времето да заживеят заедно.Малко търпение и Севера ще рухне от самосебе си.