Хванаха втория терорист от Бостън

Джохар Царнаев се укривал в лодка в задния двор на къща
Обновена: 20 апр 2013 15:23 | 20 апр 2013 08:52,
174
Хванаха втория терорист от Бостън
Снимка: Reuters

Мащабната операция по залавянето на 19-годишния Джохар Царнаев, заподозрян в организиране на терористичния акт по време на Бостънския маратон, приключи успешно, обобщава ИТАР-ТАСС. Той бе блокиран от полицията, специални части и ФБР в бостънското предградие Уотъртаун, след което бе арестуван.

Царнаев е бил открит в лодка в задния двор на къща в предградието благодарение на бдителността на местен жител, който видял по лодката си кървави следи и веднага повикал полицията.

"При задържането той оказа активна съпротива - започна да стреля по полицията. Като цяло бостънската полиция при тази операция действа блестящо", заяви комисар Едуард Дейвис. Сега заподозреният за бомбените нападения е хоспитализиран с две тежки рани на шията и крака, а състоянието му се оценява като критично.

За едно денонощие той два пъти влиза в престрелки с полицията. Първият път бе вчера в кампуса на Масачузетския университет. Тогава загина по-големият му брат - 26-годишният Тамерлан Царнаев, за който също се предполага, че е участвал в организирането на експлозиите. Убит беше и местен полицай. Втори път Царнаев откри стрелба по полицията при опита да бъде задържан.

Още по темата
Президентът Барак Обама направи кратко обръщение към нацията и съобщи, че е "наредил да се използват всички ресурси на федералните служби", за да бъде завършено разследването. Все още има много въпроси без отговор за взривовете, включително дали на двамата мъже са помагали и други лица, отбеляза президентът.

Малко преди края на операцията в Уотъртаун Обама разговаря с руския си колега Владимир Путин, който изрази съболезнования от името на руския народ за трагично загиналите хора в Бостън. Двамата президенти са се договорили да продължат да работят съвместно по сигурността.

Жителите на Уотъртаун останаха затворени в домовете си почти денонощие и след съобщението за залавянето на Царнаев излязоха по улиците, за да отпразнуват ареста, изпращайки с аплодисменти колоните от военна техника, линейки, полицейски и пожарни автомобили, напускащи града.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само грижата да не се увеличи злото - да не стане така, че други *** да се провокират в бъдеще, е основателна причина тази твар да не бъде унищожена от лицето на земята - изпепелена чрез огън напр. и чрез всякакви други драстични методи - да бъде потопен във врящо олио и т.н. Заслужава най-лоша смърт гадината, но няма да я получи поради отговорност и цивилизованост на обществото.
111
9
 
24
 
! Отговори
Перник преди 11 години
Са тоя мюсулмански *** заслужава да го разпорят, след като го разпитат. И всички тука където плюете по Америка значи подкрепяте същите средновековни порядки като тия двамата. Явно петте века турско осеменяване са си казали думата при повечето от вас.
110
11
 
15
 
! Отговори
Коментатор преди 11 години
Тези пишещи против Америка не са достатъчно умни за да се утвърдят в САЩ в най-*** смисъл - да научат езика, да си намерят работа и да имат нормален живот.Обръщат в рубли, Америка се разпадала, и т.н. - ама ако им се предложи работа 50 бона на година ще драпат, ама не са способни, то само с лаене не става.
109
1
 
3
 
! Отговори
до 138 преди 11 години
А ти "право нагоре" ли очакваш да паднат. Или може би като отсечено дърво?
108
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ГО ДУАТЕ СИТЕ КОМУНИСТИ, ДЕКА ПИШЕТЕ ТУКА! GOD BLESS AMERICA!
107
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ne zabravqite,4e Amerika tova zna4i Intel i AMD.Propadne li Amerika otivame pri Flintstoun!Arabite nqma i sled 10 000 godini da napravqt ne6to podobno.
106
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Po-golemi teroristi ot amerikantzite nyama.
105
9
 
16
 
! Отговори
ха ха ха преди 11 години
според американските учебници както и енциклопедии за деца втората световна се е водила в водата на тихият океан и там немците са били разбити и никъде не се пише нещопо друго, правете си заключение каква мисъл има в хамерика и доколко трябва да затъпее малък индиенец,, пещерен човек,, демек българин, п.п. изпростяването стана и матрялът откачи но има и още..
104
12
 
19
 
! Отговори
към 134 преди 11 години
Детенце мъничко, Втората Световна Война е спечелена с живота на милиони руснаци. Печелят я именно руснаците и се размахва руския флаг над Райхстага на день победы. Също така, американците имат няколко войни поради съмнителни слухове, които не са доказателства и една от тях е инвазията им в Афганистан по случай 11/9 (да не говорим за Виет Нам и Ирак). А за 11/9 има толкова спекулация. Защо небостъргачите паднаха право надолу?
103
11
 
18
 
! Отговори
промити тъпаци преди 11 години
и да не ви харесва САЩ - оперативното им ниво на службите е на билиони светлинни години от тук и на стотици от по-големите развити страни... а заради нашите марионетки на САЩ/ СССР/ЕС... ще си гладувате и тая година ***! осъзнайте се! американските граждани ако искат Обама ще го махнат за 1 седмица, почти 100% от населението им е въоръжено и нито гвардията, нито армията могат да ги спрат
102
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ало, еврейските слуги,колко сте полезни, колко сте вредни!!
101
3
 
24
 
! Отговори
Ф-1 преди 11 години
Ей така се действа, като американската полиция!А нашите са в комбина с престъпниците!
100
3
 
3
 
! Отговори
брояч преди 11 години
Броя дните и обменяма доларите в рубли!
99
1
 
5
 
! Отговори
до 82 преди 11 години
Аман от байчовци, бацета и браточки. А пък един друга написал "цялото фбр срещу двама"?! Просто онемявам и нямам думи да коментирам. Ако беше в някоя друга страна сигурно от полицията щяха да кажат че няма предпоставки за тероризъм, просто са се опитвали да сготвят нещо в теенджерите и те са гръмнали! Даже може и да им се извинят...
98
8
 
11
 
! Отговори
Забележете преди 11 години
Едно нещо съм забелязъл, американците не залавят така наречените терористи никога живи, те винаги са мъртви, и след това казват че разследването продължава... Не казвам кой е виновен кой не, но е доста странно... Досега нито един предполагаем или виновен терорист не е бил хванат и разпитан и да излязат с явни доказателства и факти за причините на престъплението, все имали връзки с Ал кайди или други, но ясни доказателства никога... Защо ли все така се получава ?
97
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 116 A ti znaesh li 4e 50 procenta ot ruskata armiya v momenta sa s musulmanski proizhod za kakvo se kefish
96
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такива гадове трябва да се изтребят до 9 коляно!
95
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Басаев Много ме кефи как руснаците им разказват играта на тия резани маймуни!!
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Sega shte vidite prodaljenieto,rusnacite shte dadat zelena svetlina za udar po Siria
93
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей Тва е работа. Цак-Цак единият при алллллахчо другио аееее на стола да светне сега. Такива заслужават ампутация на ръцете, краката, очите, тъпанчетата и езика, та те така на системи 60 годин да изкара