Български сводници осъдени в Белгия

Двамата ще лежат съответно 7 г. и 6 г.
24 апр 2013 11:24, Елка Василева
7
Български сводници осъдени в Белгия
Двама български граждани ще лежат в белгийски затвор за сводничество. Снимка: архив, Reuters

Миро Асенов (40 г.) и Арбен Дончев (25 г.) - български граждани, са осъдени в Брюксел за сводничество и трафик на хора на затвор, глоби и отнемане на имущество, съобщи вестник "Дерниер йор", цитиран от БТА.

Съдът е приел, че двамата са били част от международна организирана престъпна група. Асенов ще лежи в затвора седем години, ще плати глоба от 24 000 евро и ще му бъдат отнети 29 925 евро. Присъдата на Дончев е шест години ефективно лишаване от свобода, същата глоба и конфискация на 41 625 евро.

Следствието установило, че двамата са осъществили престъплението в периода 2011-2012 г., като са отговаряли за шест момичета, почти всички от един и същи район в България. Нито една от пострадалите не е дала показания пред съда от страх.

Разследването започнало, след като Асенов споделил пред познати, че от проституция в Брюксел вече не се печели, както преди, след повишаването на цените за разрешителни за проститутките. Той изразил намерение да премести "бизнеса" в съседна Германия. Телефонът на сводника бил поставен на подслушване, като службите чули момиче да моли сводника да я върне у дома. В отговор Асенов я намерил и я пребил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
Бенковски преди 11 години
Моля, уточнявайте от какъв произход са тези български граждани! И не ми се оправдавайте с политическа коректност, Хелзинкски комитети и др. глупости! Отказвам да бъда сънародник на ***, представящи се за българи. Ако пък тези *** са българи срам за нашия трудолюбив и честен народ! В затвора им е мястото и дано не се връщат повече тук.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bobre che tam gi sadiat tyka si plashtat i davai nanovo....
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре ,че са ги подслушвали и хванали там,защото ,ако бяха тук щяхме да им платим след Страсдбург за нарушени права.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво! Добре,че такива ги ловят в държави с нормални съдилища,у нас смешният български съд щеше да гледа делото 10 години на 15 инстанции,през това време щяха да забравят за какво ги съдят и да ги пуснат с извинения( срещу някой друг скромен лев дарение).
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
''Въобще'' не са ---***!Да ми умре на комшият кравата ,ако лъжа !
1
7
 
19
 
! Отговори
Изненадан преди 11 години
Как така Станишев още не е подал сигнал в Европарламента,че в Белгия подслушват български сводници?нали тук подслушвахме социалистическите сводници и Станишев срина цялата държава.Колко му е да срине и Белгия!