35 години затвор за информатора на "Уикилийкс"

Брадли Манинг ще бъде уволнен без почести от въоръжените сили
Обновена: 21 авг 2013 20:23 | 21 авг 2013 18:41, Красимир Ангелов
45
35 години затвор за информатора на "Уикилийкс"
Снимка: Reuters

Информаторът на "Уикилийкс" Брадли Манинг бе осъден днес на 35 години затвор в САЩ за предоставянето на стотици хиляди поверителни документи - най-голямото изтичане на секретна
информация в историята на страната, съобщи Ройтерс.

Съдията, полковник Дениз Линд, която призна миналия месец американския войник за виновен по 20 обвинения, включително в шпионаж и кражба, можеше да го осъди на до 90 години затвор.

Още по темата

Прокуратурата поиска 60 години затвор, а защита – 25 години.

Защитата се опита да смекчи наказанието с аргумента, че младият войник, който има нетрадиционна сексуална ориентация, изпитвал сериозни психологически проблеми, които се задълбочили в тежките условия на войната в Ирак. Воден от младежки идеализъм, Манинг вярвал, че предавайки тайните документи, може да промени представата на света за войните в Ирак и Афганистан, както и за всички бъдещи войни, каза един от адвокатите му. 

Редник Манинг ще бъде уволнен без почести от въоръжените сили на САЩ и ще бъде глобен, като няма да получи част от полагащото му се възнаграждение, отсече още съдът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 10 години
"Воден от младежки идеализъм, Манинг вярвал, че предавайки тайните документи, може да промени представата на света за войните в Ирак и Афганистан, както и за всички бъдещи войни, каза един от адвокатите му." Това е престъплението на Манинг, за което всъщност го съдят...
35
0
 
0
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
До ШoпОстави моето самолетче, а ти вземи да си сложиш на аватара стратегически бомбардировач В1-В, и да напишеш: "С прискърбие ви съобщаваме че на 20.08(завчера) пияния краварски екипаж разби стратегическата летяща кошница В1-В в Монтана(странно защо не беше отразено от българските медии, които иначе вдигат вой до небесата за някой руски делтапланер?!?)В знак на съпричастност, аз ШОПът 40 дни няма да пиша глупости по форума(не че можеш друго;)"
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега ще е булка в затвора и ще е щастлив!
33
5
 
2
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
До Влади-МирВалодя, самият ти си мръсен ****ераст.И земи махни това техническо недоразумение ПАК-ФАК.Твоят кумир в Русия изби без съд сума ти правозащитници, изтрови ги с полоний и ги изпозастреляха по входовете. Смешни сте.
32
2
 
6
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
До patica s lainaЗащото ти си мръсен *****аст, а той НЕ Е. На първо място е ЧОВЕК. Т.е. той е хомо-сапиенс, а не хомо-сексуалис. Както споменах по-рано ИЗКЛЮЧЕНИЕТО потвърждава ПРАВИЛОТОпп Кога ще започнете да си провеждате собствени "хомо-сексуалис" ОЛИМПИЙСКИ игри???? Организирайте и провеждайте. Никой от "хомо-сапиенс" не ви пречи, а и имате пълна свобода?!?
31
11
 
5
 
! Отговори
patica s laina преди 10 години
Защо путьото не му предложи убежище? Да се съберат със Сноуди и да правят секс! Предател, нищо че сме с една ориентация,лично бих натиснал копчето на електрическия стол.
30
2
 
6
 
! Отговори
Футоролог №16-част 2 преди 10 години
Далеч съм от мисълта че светския СССР си е заслужавал 70-те милиона жертви!Аз съм моралист и като такъв винаги съм си задавал въпроса трябва ли турците да тачът създателя на светската им държава Кемал Ататюрк за когото знам че също е извършвал демоцид!Отговора е че турците трябваше да се грижат за светската си държава като за цветенце за да не би след ислямистите да се извърши нов демоцид от нов Ататюрк!Онова негро Обама разсипа света с марионетните си фашистко-ислямистки режими!
29
2
 
25
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Ако беше руснак или китаец в негова защита биха се вдигнали "правозащитни" организации, "комитети" хелзингски и др., "фондации" отровени и неотровени, биха правили паради или прайдове в негова чест, а сега ЛИЦЕМЕРНО МЪЛЧАНИЕ за 35 годишната присъда. пп За сравнение присъдата на брайвик е 21 години, за убийството на 77 човека и раняването на 155
28
4
 
25
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Може сега да получи затвор, отнемане на пагони, но идните поколения ще му построят паметник. На Сноудън и Асандж също.
27
4
 
38
 
! Отговори
Случаен преди 10 години
Ето това е "Американска демокрация" в действие! Ако си ***-президент и армията по твоя заповед избива невинни цивилни, ти си "борец за мир" и получаваш Нобелова награда, а ако разобличаваш подобни престъпления, получаваш 35 години пандиз!
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поне един паметник ще му направят след, като го очистят в затвора ...
25
15
 
7
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
В Китай досега да са го обесили и държавата да му е конфискувала органите за разпродажба.В Китай продават органите на екзекутираните, затова издават толкова смъртни присъди.
24
15
 
8
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Ако беше в Русия, щеше да е умрял от инфаркт при неизяснени обстоятелства още в следствието.Това, че Щатите налагат толкова леки наказания означава, че бълхса ги е ухапала от това изтичане.
23
12
 
10
 
! Отговори
До Аз преди 10 години
А Боко и това не получи
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
парите и антихриста са неизменно свързани.
21
0
 
8
 
! Отговори
BOSTON-USA преди 10 години
ДО: STARBUCKS-USA Аре стига вися в тоя старбъкс, че ше станеш като другите откачалки! Хвани си гадже!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Зад видимото стои невидимото, като корен...чети антропософия.
19
5
 
11
 
! Отговори
belltolls преди 10 години
Абе много странни хора има, което се вижда и в коментари тук. Един си мисли, че САЩ водят такава външна политика, щото са много наивни, друг-че целта им е антихристове някакви и избиване на хора за кеф...но целта е една и неоспорима: става въпрос за ИНТЕРЕСИ, а те са свързани с ПАРИЧКИ! Накратко, зад всичко стои желанието за кинти и облагодетелстване, а не щот били се стремяли към мир или към "антихристове" от другата страна.
18
6
 
2
 
! Отговори
Ина преди 10 години
Ще дочака Второто пришествие зад решетките - може и за добро да е, като се има предвид какъв ад иде в близкото бъдеще за нас, отвън решетките, защото ние сме по-заробени отколкото тези, излежаващи присъда - това е тъжната истина...
17
3
 
13
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Браво на Манинг, единствения достоен ГЕЙ сред хилядите мръсни *****асти, но той е изключение. А както знаем изключението потвърждава правилото, което се доказа току що чрез изказване на "patica s la.na" пп Колко години дадоха на оня, който разстреля децата и двамата журналисти от клипа, който пусна Манинг, а после полубратът на Обонго Малик ги джироса за талибани???