Ако САЩ не ударят, Сирия ще използва пак химически оръжия!

Няма да участваме във военни действия, увери Камерън
4 сеп 2013 19:01,
64
Ако САЩ не ударят, Сирия ще използва пак химически оръжия!
Дейвид Камерън Снимка: БТА

Сирийското правителство ще използва отново химически оръжия срещу собствения си народ, ако Съединените щати се откажат да предприемат военни действия срещу него, предупреди днес в парламента британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от Ройтерс.

На въпрос на депутатка от опозиционната Лейбъристката партия дали ще води кампания за примирие в Сирия вместо за "бомбардировки", той отговори, че президентът на САЩ Барак Обама е изпратил ясно послание на сирийския си колега Башар ал Асад за химическите оръжия и правилно се придържа към него.

Обама "прокара много ясна червена линия, че ако има широкомащабна употреба на химически оръжия, нещо ще се случи", заяви Камерън. По думите му да се поиска от президента на САЩ да се откаже в този момент би било доста рисковано, защото така ще има още химически нападения в бъдеще.

Още по темата
Камерън потвърди, че Великобритания няма да участва в никакви военни действия срещу Сирия, след като загуби гласуването в парламента миналата седмица. Той обаче заяви, че все пак светът трябва да възприеме твърда линия срещу "отвратителната" употреба на химически оръжия от страна на Асад.

Ако химическата атака в Сирия остане без отговор, това крие опасност да се изпрати погрешно послание на Иран за ядрената му програма, предупреди днес в парламента пък френският премиер Жан-Марк Еро, цитиран от Ройтерс.

Той заяви в защита на призивите на Франция за военни действия, че всякакъв отговор трябва да е силен, бърз и да има конкретни цели. Еро обаче изключи изпращането на френски войници в Сирия. По думите му ненамеса сега ще постави в опасност мира и сигурността в целия регион.

"Каква надеждност ще имат нашите международни ангажименти за неразпространение на оръжията за масово поразяване, включително на ядрените оръжия?", попита Еро. Той постави още въпроса какво послание би изпратило това на други режими като тези в Иран и Северна Корея. "Посланието ще бъде: Да, можете да продължавате", заяви френският премиер.

Ако не се реагира с военни действия в Сирия, ще бъде затворена и вратата за политическо решение на конфликта, каза също Еро, цитиран от Франс прес. "Да, решението на сирийската криза ще бъде политическо, а не военно. Да погледнем реалността в лицето: Ако не сложим край на подобни действия на режима, няма да има политическо решение", подчерта премиерът пред френския парламент, който днес обсъжда кризата в Сирия, но няма да гласува по нея.

Според френската конституция президентът Оланд не се нуждае от одобрение за действия, макар че все повече се засилва натискът върху него от опозиционни депутати да свика такъв вот, отбелязва Ройтерс.

"Нашето послание е ясно: употребата на химически оръжия е неприемлива. Искаме да накажем това и да покажем на Асад, че за него няма друго решение, освен да преговаря", заяви Еро.

Парламентарният лидер на опозиционната партия "Съюз за народно движение" Кристиан Жакоб заяви, че Франция не може да действа без мандат на ООН и подчерта риска Париж да се окаже в дипломатическа изолация и призова за гласуване в парламента. По думите му има много тревожни сходства с Ирак и нищо не оправдава радикална промяна във военната и политическа дипломация на Франция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
9
 
39
 
! Отговори
Кирил преди 10 години
До 30.Чак сега разбрах че си прав.Преди няколко години прочетох някакъв анализ,мисля на иранец или арабин, че с отказването си от ядрена програма,Либия подписва смъртната си присъда.Стори ми се абсурдно,тогава!!!Но работата е ясна, янките разбират само от сила,а искаш ли истинска независимост, друг изход явно няма,за жалост!!!
35
19
 
32
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
38 ако си поне малко разсъдлив ще разбереш какво ти казвам, едно е в Ирак предполагаемото оръжие и съвсем друго инцидент с 1400 жертви от които 400 деца , с хиляди свидетели , този път е истина и блъфирането на Москва беше до тук , днес Путин започна да дава на заден в интервюто , естетвено ще подрънкат руснаците с оръжие , все пак да не се излагат , сигурно му е бесен на Асад защото не мога да повярвам , че е направено и с техно знание ив крайна сметка присъдата му е прочетена , просто трябва
34
10
 
39
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
За Ирак самите американци си признаха,че излъгаха! Но сега вече не лъжели! Гаранция-Франция. Впрочем сега и Франция знаем каква е. Поправили се янките и станали "руси с много честни сини очи".
33
10
 
34
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
Не знам добре английски,може да греша, но Дейвид мисля се пише на английски като ДАВИД! А Давид знаем какво име е. Вярно, не всеки английски Дейвид е Давид по произход. Но щом са приели това еврейско име като британско все има защо.Нищо чудно да гледате на снимката ДАВИД Камеран и може би "грешката е вярна"
32
9
 
34
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
Не знам добре английски,може да греша, но Дейвид мисля се пише на английски като ДАВИД! А Давид знаем какво име е. Вярно, не всеки английски Дейвид е Давид по произход. Но щом са прилеми това еврейско име като британско все има защо.Нищо чудно да гледате на снимката ДАВИД Камеран и може би "грешката е вярна"
31
10
 
49
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
Какви кръгли еврейски оченца има Камерън... и той като Никито Младенов се е клел във вярност пред Синедриона.
30
10
 
45
 
! Отговори
ИВАНЧО преди 10 години
Абе дали САЩ ще ударят Сирия не знам ,но аз отивам да ударя комшийката.
29
9
 
45
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
Ако янките решат след време да ударят България, винаги ще се намерят няколко ***, които да използват химическо оръжие против своите. А сетне американците ще прехвърлят вината върху някое българско правителство.
28
8
 
41
 
! Отговори
Dnes.bg.1 преди 10 години
Ако САЩ не ударят, БУНТОВНИЦИТЕ-ТАЛИБАНИ ОТНОВО ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ! И така докато САЩ ударят,което е и целта на заниманието.
27
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 18Aми в Северна Корея Сащ не се намесва, защото с една малка по мощност ядрена бойна глава ще отвее целия им флот, от който ще се канят да хвърлят томаховки За това мир ще настъпи, ако всяка страна разполага с ядрено оръжие.
26
8
 
39
 
! Отговори
xari potar преди 10 години
USA ISKAT DA UDARQT I 6TQXA DA GO NAPRAVQT AKO IM BQXA IZVESTNI POSLEDSTVIQTA SLED UDARYT,VAZPIRA GI TOVA 4E NIKOI NE MOJE DA PREDPOLOJI DO KAKVO MAZALO 6TE SE STIGNE SLED TOQ UDAR.ODISEI4O ZDRAVEI.Q KATO STATISTIK DAI SVEDENIQ ZA TIQ TYI NARE4ENI BUNTOVNICI KAKYV IM E SYSTAVA,KOLKO SA OT AL KAIDA,KOLKO ISLQMISTI KOLKO DEMOKRATI DAI TUK EDNI PROCENTI I ZA KVO SE BIQT ASAD GO ZNAEME KAKVO E?))))))
25
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
turzi,pomazi,i zeonisti zaschitnizi na zeonistkiat rejim v USA biagaite da vouvate kato iskate
24
9
 
40
 
! Отговори
дмт преди 10 години
До Одисей 1 Я по-добре 'оди сей, че мисленето не ти се удава!
23
10
 
41
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Пуделчето Камерън много добре знае истината и продължава най нагло да лъже,някой трябва да му каже че като лиже *** на САЩ,Англия няма да стане отново велика сила.............
22
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВО НА РУСИЯ ДЕМОНСТРИРА РЕШИТЕЛНОСТ С/У ЗЛОТО НАР.САЩ И ЩЕ ГИ СРАЗИ ОТ 1-ЯТ ПЪТ ТИЯ КРАДЛИВИ *** КОИТО ВИНАГИ СИ НАМИРАТ ПРЕДТЕКСТ ДА ОТИДАТ И ДА ОГРАБЯТ ДАДЕНА СТРАНА ДАЛИ ЩЕ ЧЕ Я ОСВОБОЖДАВА ОТ "ДИКТАТОР", ДАЛИ ЩОТО ИМАЛА ОРЪЖИЕ ЗА МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ, РАЗВИВА ЯДРЕНА ПРОГРАМА И Т.Н., КЪДЕТО ВЕЧЕ И НАЙ-ГОЛЕМИЯТ *** НЕ БИ СЕ ХВАНАЛ НА ОЧЕБАЙНИТЕ ЛЪЖИ.ЗАТОВА ВСЯКА ДЪРЖАВА ТРЯБВА ДА НАМЯТА РАКЕТИ И КВОТО ИМА С/У САЩ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ СВЕТА ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ СВЕТОВНИЯТ ПРЕСТЪПНИК И *** !!!
21
16
 
34
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Скоро и любимата на всички българи Русия ще е за нападение защото по силно от парите няма а който ги няма знаете как живее нали.
20
11
 
43
 
! Отговори
БГ преди 10 години
КОЙ ВИ ДАВА ПРАВО ДА ИГРАЕТЕ РОЛЯТА НА МЕЖДУНАРОДНИ ПОЛИЦАИ И ДА НЕ ЗАЧИТАТЕ СУВЕРИНИТЕТА НА НЯКОЯ ДЪРЖАВА,ДА НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАТЕ С ООН И ДА АНАТЕМОСВАТЕ ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ВИ УДОБНИ
19
12
 
45
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
Камерън ,англосаксонски дявол , докато Вова Путин не каже, нищо няма да правиш за да не ти стане врата още по - розов !
18
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А къде са Иракските химически оръжия бе Камерън? Нали заради това ударихте Ирак?Всеки нормален съд би ви признал за престъпници. Какво като не ви харесва Сирия, Иран или Ирак? Ако Иран е успял да направи атомни бомби и прасне Обединеното Кралство или САЩ - каква би била разликата?
17
22
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мисленето не е силната страна на българина...Лицемерният призив за мир,обърква представите на хората за свобода.За тях мирът е живуркане,подчинение,...робство.Да вероятно ще загинат невинни,но каква е алтернативата..бавна смърт..наистина е страшно да загубиш близък във война,но нима е по-леко да го загубиш в мир...най-безотговорната позиция е ,да ги оставим да се оправят сами..бедно ми е въображението.