Хиляди протестираха срещу имигрантите в Москва

В Руския марш участваха няколко националистически движения
Обновена: 6 ное 2013 13:50 | 4 ное 2013 16:20, Елка Василева
14
Хиляди протестираха срещу имигрантите в Москва
Руският марш в Москва. Снимка: БТА

В Москва се състояха две демонстрации на националисти, наречени Руски маршове, предадоха ИТАР-ТАСС и Асошиейтед прес.

В първата от двете акции взеха участие около 10 000 души от няколко националистически движения, а след края на шествието им се състоя рок концерт.

Демонстрантите скандираха срещу мигрантите и твърдяха, че те са в основата на повишаващата се престъпност и на недостига на работни места за етническите руснаци. Те носеха черно-бяло-жълто знаме - с цветовете на Имперска Русия, допълва Франс прес.

Трасето на шествието беше оградено с метални бариери, а демонстрантите бяха наблюдавани от полицията.

Сред демонстрантите беше и лидерът на ултранационалистическото движение "Руснаците" Дмитрий Дьомушкин, който носеше заедно с други участници плакат с текст: "Днес джамия, а утре джихад!"

Заради нарушения на обществения ред по време на националистическия марш полицията арестува около 30 души. Те напуснаха периметъра на загражденията и започнаха да тичат, скандирайки нацистки лозунги. Някои от тях бяха с маски на лицето, което наложи намесата на полицията, посочва Франс прес.

Втората демонстрация бе организирана от Либералдемократическата партия на ултранационалиста Владимир Жириновски. В нея участваха едва 1000 души, събрали се на площад "Пушкин".

Подобни походи имаше и в други руски градове – в Красноярск и Санкт Петербург.

Маршовете бяха организирани на днешния ден, когато в Русия се чества Денят на единството, обявен за официален празник през 2005 г. Те бяха организирани три седмици след като мъж от Азербайджан уби руснак в Бирюльово, едно от московските предградия. Убийството беше последвано от протести, прераснали в насилие срещу имигрантите, работещи на борсата за плодове и зеленчуци в предградието.

Според доклад на ООН от септември в Русия има около 11 милиона мигранти. Руската държавна информационна агенция РИА "Новости" обаче съобщава, цитирайки Федералната миграционна служба, че само около 718 000 от тях има разрешително за пребиваване в Русия, отбелязва Асошиейтед прес.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепям тези момчета!!!
8
1
 
9
 
! Отговори
Ивана преди 10 години
Съществуването на чиста раса е МИТ:-)))
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия иска да привлече 1,6 милиона чуждестранни работници po tochno bi bilo spezialisti a ne kakwi da e rabotnizi
6
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно, а литовците, естонците и латвииците, като протестират срещо тях почват да реват че им се нарушават правата, въпреки че руснаците в прибалтика са точно като *** в българия занимават се само с престъпления, отвличания,рекет, наркотрафик, проституция и т.н. и т.н.
5
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НинаДа бе да като гледам хич нямат :)))Правилно го е казал руска наглост
4
6
 
29
 
! Отговори
иванов преди 10 години
каквото и да се говори расизмът е подсъзнателен инстинкт
3
3
 
62
 
! Отговори
Нина преди 10 години
Нищо не си разбрал, анонимен. Руснаците нямат нищо против удмуртите, бурятите и т.н. По единствена причина: те са си техни. Дразнят ги кавказците, но ги търпят.Но пък са много против имигрантите от бившите съветски републики, които страшно искаха независимост, пък сега като *** се мъкнат в Русия. Работят нелегално, живеят нелегално, не говорят руски, убиват хора, крадат. Досущ като *** в България. Защо не си ходят у дома си и не си живеят там?
2
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 1Много ги разбираш бе бро! А утре някой бежанец като натърти жена ти друга песен ще запееш нали?
1
54
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е това му се вика руска наглост, окупираш земите на чужди народи, прокарваш си империалистичната политика а цялата си наглост обявяваш хората чиято земя си завзел за емигранти ???МИ изтеглете се от Кавказ и няма да имате кавказци, изтеглете се от Казанска област и няма да имате татари, удмурти...............