Колкото по-скоро се реформира Украйна, толкова по-добре за ЕС

Бившата съветска република не е готова за това партньорство, коментира Паси
30 ное 2013 21:28,
105
Колкото по-скоро се реформира Украйна, толкова по-добре за ЕС
Снимка: Bulgaria On Air

В близко бъдеще Украйна ще подпише Споразумението за асоцииране с Европейския съюз, коментира в ефира на Bulgaria On Air бившият външен министър и председател на „Атлантическия клуб“ в България Соломон Паси. Той подчерта, че за да се подготви за това партньорство Украйна трябва да извърши редица тежки реформи.

„Колкото по-скоро се реформира Украйна, толкова по-добре за нас. Реформирането на шестте държави от т.нар. „източно партньорство“- Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна, е поредната стъпка към реформирането на самата Русия.  Голямата крайна цел на европейската интеграция е присъединяването на Русия към ЕС, а на по-късен етап и към НАТО,“ коментира още Паси. По неговите думи това ще се случва с много бавни стъпки.
Бившият външен министър допълни още, че „НАТО и ЕС са двете страни на една монета и няма как, ако много искаш едното, да си на нож с другото“ и че случаят с Украйна е показателен за това.

Според Паси в краткосрочен план бившата съветска република няма как да е едновременно част от двата митнически съюза- Евразийския и в Европейския.  Това обаче е неизбежно в дългосрочна перспектива и един ден ще има безмитна търговия и обща икономическа зона между двата съюза, коментира още председателят на „Атлантическия клуб“ в България.

Отлагането на европейското споразумението за асоцииране с бившата съветска република е показателно, че ЕС „не успя успешно да проведе преговорите“.

Срещата във Вилнюс обаче е изпратила и положителен сигнал за развитието на ЕС, коментира още Паси.

„За първи път се предлага партньорство на страна с излаз на Каспийско море, а именно Азербайджан. Това означава, че следващото предложение ще е към централноазиатските републики като Казахстан, Узбекистан и Таджикистан и т.н. и че разширяването на ЕС ще е в тази посока' допълни Паси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Dnes.bg, спрете да ни показвате този отвратителен продажник с тъпите му мнения, които никой не иска, много ви моля!!!
72
1
 
9
 
! Отговори
Muntcho Demokrata преди 10 години
Грешката на Сталин и Хитлер е жива и цвърчи между нас...Адалберт Антонов-Малчика е бил евреин, но не е позорял евреите. "Професорът"-патриот" Богдан Филов е отнемал имуществото на бедните евреи, забранявал им е обществена дейност, в името на великите идеали на чорбаджийството. Конфискация на имотите им , де. Защото голяма част от бедните и честни евреи са се борили на смърт. Както героят от войните 1912-1913 Марко Фридман. Заедно с майор Коста Янков са ликвидирали изменници на родината през 1926
71
0
 
14
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Паси ти нещастен, жалък, продажен и неблагодарен ***. Така ли се отплащаш за подслона който си получил в тази страна проклетнико. ***, интегрирай *** от Чад в Израел.
70
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Монка ти си тъпо продажно ***.
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МРАЗЯ АМЕРИКАНЦИТЕВставай стpана огpомная вставай на смеpтный бойС фашистской силой тмною с пpоклятою оpдойПусть яpость благоpодная вскипает как волнаИдт война наpодная священная войнаПусть яpость благоpодная вскипает как волнаИдт война наpодная священная войнаДадим отпоp душителям всех пламенных идейHасильникам гpабителям мучителям людейПусть яpость благоpодная вскипает как волнаИдт война наpодная священная войнаHе смеют кpылья чpные над Pодиной летатьПоля е пpостоpные не смеет вpаг топтать
68
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кокаина му показва истинското лице. Мръсен рептил.
67
1
 
17
 
! Отговори
МРАЗЯ АМЕРИКАНЦИТЕ преди 10 години
ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ! ЗА ТАКИВА МАРОДЕРИ КАТО ТОЗИ ГНУСЕН, МАЗЕН И НАГЪЛ ДО БЕЗОБРАЗИЕ *** САМО СЪД И РАЗТРЕЛ! ПОРЕДНАТА ЕВРЕЙСКА *** ДЕТО ОПРАВДАВА ЕДНИ ПАРИ КОИТО Е ВЗЕЛ НАПРЕД, АМА НЕ Е ЗАРАБОТИЛ И АЙ ТРЯБВА ДА ГИ ВРЪЩА!
66
1
 
33
 
! Отговори
Жуков преди 10 години
Русия ще влезне в ЕС -НО С ТАНКОВЕ !
65
0
 
21
 
! Отговори
гост преди 10 години
като чета коментарите по-долу си мисля, че народа прогледна
64
2
 
24
 
! Отговори
на контакта издишван преди 10 години
Това момче участва и досега активно в ограбването на Българския народ,заради него и други нахакани крадци момите не могат да се задомят и да си родят чеда,подава анална бактерия проучваща го отвътре
63
1
 
31
 
! Отговори
Comandante CHE преди 10 години
Народен трибунал със смъртни присъди за такива.Колкото по-скоро се реформира България,толкова по-добре за българския народ.
62
2
 
29
 
! Отговори
Антилуд преди 10 години
Този мръсен *** докога ще излиза пред екрана и ще говори баналности! Какъв е той да казва,по какъв път трябва да се развива Украйна!? ***! Уто още едно доказателство за фекалометите,които казват че съм луд,че евреите управляват ЕС и изобщо целият свят!!!! Те са се самозабравили!
61
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абсолютно е прав Монката.Ако перифразираме смисъла на неговото твърдение,с много по-голяма точност ще стане ясно,че:КОЛКОТО ПО-БЪРЗО ЕС НАЛАПА УКРАИНСКИЯТ ПАЗАР,ПРИРОДНИТЕ БОГАТСТВА В ТОВА ЧИСЛО СЕЛСКОСТОПАНСКАТА ПРОДУКЦИЯ И ПРИТИСНЕ РАБОТНИЦИТЕ,ТОЛКОВА ПО-ДОБРЕ Щ6Е Е ЗА ЕВРОПА.Питате за сладките обещания?Ние вече ги знаем наизуст.Простата истина е ,че за да бъдат ПЪРВАТА РЪКА ХОРА /германци,французи,холандци и т.н./ДОБРЕ,трябва ВТОРАТА И ТРЕТАТА РЪКА ХОРА,в т.ч. българи и румънци, З Л Е!!!
60
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не му се сърдете на Монката , трябва да оправдае паричките които е взел , елементарно е .....
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
присъединяването на Русия към ЕС или влизане на русия в ЕС те може да влязат когато си поискат и пак да ни освободят
58
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Мони, стига си акал в тази държава. Хората не искат да чуят за теб,какъв типигьоз си ти. Хората те плюят, а ти си мислиш,че дъжд вали.
57
2
 
39
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Глупавите украйнци ще последват пътя на БГ - преди 25 г се биехме по барикадите и крещяхме Демокрация- искахме ние народът да избираме политиците - а сега -Уви след 25 г Демокрация - политиците искат задължително гласуване -защото народът няма желание да гласува за поредните измаммници- Демокрацията в Бг е една вафла,бира и 3 кебапчета- нощно платено пътуване с влак и 20 лв за 'работата'-Политиците в БГ направиха най ИЗРОДЕНАТА Демокрация и най дивият капитализъм в Европа-Сега е ред на Украйна
56
2
 
29
 
! Отговори
ПЕСЪЧИНКА преди 10 години
ДА ГОРИШ В АДА ДОЛЕН ***,ТАМ ХИТЛЕР Е НАЗНАЧЕН ДА ПОДЪРЖА ОГЪНЯ НА ЕВРЕЙСКИЯТ КАЗАН.
55
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След Украйна следва Молдова. Нищо че подписаха споразумението с ЕС за асоцииран член. Молдовците имат нагледен пример с Нас и Румънците. Молдовският народ ще изгони тази предателска върхушка След Молдова - Румъния и България до 2 години. ЕС вече няма ресурси, Щатите им обръщат гръб, спасяват се сами, погледа им е в Тихия океан. БРИКС упорито взема пазарите на ЕС, на Щатите. Вижте Китайската експанзия, как заля света. Диамантите са в Русия и Южна Африка. Южна Америка бяга от ЕС и САЩ- БРазиля
54
3
 
28
 
! Отговори
Умря Марко, Паси преди 10 години
Раси, Паси, с измама ни вкарахте в Европейския съюз, НАТО.Сега пак ръсите измами. Не става, хората поумняха, защото мизерияьта и липсата се стовари върху им. Паси, представете си, че стане преврат и власта премине в ръцете на изстрадалия Български народ. Ще те смачкат Вас и Вашите съмишленици. Физически ще изчезнете, толкова много мъка причинихте на Българите. Но заради такива юдейчета като Вас, ще пострадат и обикновенните бедни евреи в България - най-малкото ще бъдат изгонени всички евреи.