Протестиращи превзеха кметството в Киев

Властите им обясняват, че действията им са незаконни
1 дек 2013 18:53,
98
Протестиращи превзеха кметството в Киев
Снимка: БТА

Протестиращи превзеха днес кметството в Киев, където опозицията продължава да демонстрира, предаде Франс прес.

"Представители на силите на реда водят преговори с граждани, които поеха контрола над кметството. Те им обясняват, че действията им са незаконни и ги приканват да напуснат сградата", каза говорителка на полицията.

Водачи на опозицията казаха, че антиправителствените демонстрации ще продължат до оставка на сегашните управляващи, предаде ДПА.

Още по темата
"Ще останем тук, докато бъдат изпълнени исканията ни: оставка на правителството на Микола Азаров, оставка на президента Виктор Янукович", каза пред множество от около 100 000 души опозиционният лидер и бивш световен шампион по бокс Виталий Кличко.

Той осъди опитите на групи маскирани младежи, които проявиха насилие. "Да се щурмува президентството е провокация, чиято цел е да бъдат злепоставени мирните протести  на хората на площад "Независимост", добави Кличко.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: украйнакиевкметство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
0
 
! Отговори
още преди 10 години
Тези дето печаятат парите ни държат за топарлаците... против тях трябва да се протестира... За България - излизане от ЕУ, национализиране на банковия сектор, златен ЛЕВ, нащо злата в наши ръце... прехвърляне на дълга на физ. лица към чуждите банки на името на България... започване на изплащането му веднага със злато и ценни метали (тук има много)... това е пътя ... а не Орехи
87
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Тия хора не знаят ли че ЕВРОПА е *** дума вече.. на нас како ни донесе ЕвроС .. толкова се радвахме, голяма рабора стана. А сега Еврото е един голям балон, в който и ние духнахме... долара е пред колапс .. за какво им е на тия хора Европа.... какво би им дала тя ,... пазари .. булшетс.. кви пазара ве ... Китай е пазара... Ние влязохме в Еврото заради банките.. затова сме в борд ... за да са защитени банките от инфлация на лева..да не дойде ден дето като си продам царвула да си погася кредита.
86
1
 
5
 
! Отговори
ДА преди 10 години
Гледах ги и ги чух снощи по телевизията-демонстрантите.Искаме в ЕС,но да не затварят заводи,да няма съкращения,да не ни вдигат цените и т.н.Да,ама не!Не може... и душата в рая!Щом искате в ЕС,ще искате и всичко,което върви заедно с него!Като у нас!
85
4
 
8
 
! Отговори
РЕВОЛЮЦИЯ преди 10 години
ДА ЗДРАВСТВУЕТ , АТИКОМУНИСТИЧЕСКАЯ И АНТИ-РУСКАЯ РЕВОЛЮЦИЯ УКРАИНЕ!ДА ЗДРАВСТВУЕТ ДЕМОКРАТИЧНАЯ ЕВРОПА!СМЕРТ КОМУНИСТОВ И ИМИ ПУТИНОВСКИЕ ЛАКЕИ!ДА ЗДРАВТВУЕТ УКРАИНСКАЯ СВОБОДА!
84
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ТИЯ ПЪК КАКВО ИСКАТ-ПОД ВОЛ ТЕЛЕ.ТЕ СИГУРНО СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ ЕВРОПАТА ЩЕ ИМ НАПЪЛНИ КАНЧЕТО БЕЗ ПАРИ.НЯМА КАК ДА СТАНЕ ТАЯ.ТЕЗИ СА МНОГО ЛЕКОМИСЛЕНИ И НЕ СА ДОБРЕ СЪС УМА СИ.НЕ МИСЛЯТ ТРЕЗВО.
83
1
 
8
 
! Отговори
Георги Димитров преди 10 години
До само минавам 77От кога предателите са "нормални хора", бе *** русофилистична????Хахахаха
82
5
 
12
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Нашият Сатанишко няма ли да се включи в защита на проруското украинско правителство ? Или той ще подкрепи протестиращите и ще поиска отдалечаване на Украйна от хватката на Русия ?
81
3
 
11
 
! Отговори
HCDV! преди 10 години
Виж ти, ЕС, който се моли на Русия да го спаси от фалит щял да помага на Украйна не знам си за какво. То пък бива комунистически тепегьозлък ама това вече минава всякакви граници.
80
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I kakvo osven priroden gaz, I djepane moje da predloji Rusia na Evraziiski sayuz? A kirgizite? A tadjikite? Kakvo shte prelojat na sveta pitam? Moje bi chuguneni smartfoni.Ta rusnacite mrazat 4urkite ot Sredna Azia poveche ot vsicki drugi. Toya sayuz niama da izdarji I 5 godini
79
5
 
3
 
! Отговори
! преди 10 години
До БукмейкърНито Щатите,нито ЕС а най-вече любимата ти Империя на Злото.
78
3
 
2
 
! Отговори
Арети преди 10 години
Проблемите эа лидерството или водачеството има раэлични иэмерения и раэлични эначения!!! Във философско-исторически аспект ПРОТЕСТА е свърэан с ролята на "великата личност" EС и способността и да влияе на хората!!!
77
6
 
5
 
! Отговори
Букмейкър преди 10 години
Става интересно!!!!Днес Окраина/не е правописна грешка, така се е наричала в миналото/ утре и в ЕС.Дори и агонията има край... рано или късно!Въпроса е кой ще ги последва пръв(?)Щатите или ЕС?Хайде на залозите!
76
10
 
36
 
! Отговори
Уточнител преди 10 години
ЧЕРВЕНАТА *** ИЗПАДА В УЖАС - идва и техният ред в България
75
6
 
25
 
! Отговори
откога? преди 10 години
До "само минавам"Така ли? Откога са един народ? От време оно на кримските татари (българи), от донски казаци, откакто украйнците клекнаха пред Хитлер през Втора световна война, защото осъзнаваха, че иначе Русия ще използва като *** телата на децата им? Откакто Русия рекетира всяка зима със спекулации с цената и наличността на природния газ? Откакто езика им се различава? Или откакто украинци и руснаци се мразят? Обяснете ми откога точно са "един народ", че не съм разбрал до сега?
74
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
протеста пълзи като зараза...Арабска пролет, Сирия, България, Украйна...Да се готвят Сърбия, Хърватско, Австрия, Унгария...
73
6
 
26
 
! Отговори
prokurora преди 10 години
на ЕС нали не му трябваха вече бедни страни, щото ще се свлече. Явно пак на ЕС му трябват спешно нови пазари, че тоя път задъхването ще свърши със смърт на ***. Явно още трябват бедни украински хора да бършат *** *** на европейски пенсионери, но като дойде време за отваряне на пазара на труда, веднага украинците ще станат заплаха номер за стария континент и ще носят чума и холера.
72
28
 
30
 
! Отговори
само минавам преди 10 години
Пътя на Украйна,хлапаци прости е само и единствено с Русия!Украинците и руснаците са един народ и който не го знае може да си го запише на челото и да ме цуне отзад!Това е за русофобите,а на нормалните хора пожелавам приятна вечер!
71
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Син *** --> По-добре с един патрон да убиеш комунист, отколкото с бомби да му оправяш после бакийте... Още повече, че това са хора, който убиват и затова просто единственият вариант да се отървеш от тях е ти да ги убиеш 1ви- тук няма възгледи, тук има само въпрос на оцеляване. Щото ако си мислиш, че "модерните социалисти" в България не са комунисти и работят за България се лъжеш. Само като видиш къде и какво е учил Станишев разбираш за чий интереси ще работи той винаги.. тъжно, но факт.
70
2
 
18
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
От години твърдя, че идва тупаник, а постоянно ме трият.
69
8
 
30
 
! Отговори
Seifi преди 10 години
Свобода на словото по европейски , преди малко написах в един Австрийски форум че ИСрелският посланик е посетил протестите в Киев вчера и бях моментално изтрит.ЕУ организация за немислечи хора , МИСЛЕНЕТО Е ЗАБРАНЕНО