Протестиращи превзеха кметството в Киев

Властите им обясняват, че действията им са незаконни
1 дек 2013 18:53,
98
Протестиращи превзеха кметството в Киев
Снимка: БТА

Протестиращи превзеха днес кметството в Киев, където опозицията продължава да демонстрира, предаде Франс прес.

"Представители на силите на реда водят преговори с граждани, които поеха контрола над кметството. Те им обясняват, че действията им са незаконни и ги приканват да напуснат сградата", каза говорителка на полицията.

Водачи на опозицията казаха, че антиправителствените демонстрации ще продължат до оставка на сегашните управляващи, предаде ДПА.

Още по темата
"Ще останем тук, докато бъдат изпълнени исканията ни: оставка на правителството на Микола Азаров, оставка на президента Виктор Янукович", каза пред множество от около 100 000 души опозиционният лидер и бивш световен шампион по бокс Виталий Кличко.

Той осъди опитите на групи маскирани младежи, които проявиха насилие. "Да се щурмува президентството е провокация, чиято цел е да бъдат злепоставени мирните протести  на хората на площад "Независимост", добави Кличко.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: Украйнакиевкметство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
8
 
13
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
.................................. а в България, Доган е вдигнал ятагана, и българина сам си слага главата на дръвника !
47
4
 
15
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До АнонименТи редовен ли си. Средният добив на пшеница в Германия е 850-900 кг/дка, във Франция 700. Европа има достатъчно зърно. Естествено, Украйна със своята най-голяма територия произвежда много повече. Та България , която е една от малките страни произвежда почти два пъти повече от потреблението си. Европа застарява и се чувства недостиг на работници и специалисти в определени сектори. Всички тези приказки за някакви тъмни сили са толкова смешни...разказвайте си ги в клуба за О.З. офицери
46
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поздрави от цивилизована Европа. Чакаме Украйна. А българите, да лягат да спят, че утре е първият работен ден за декември и е ден за вноските по кредитите. Ака вземете още един кредит, просперитет Ви е сигурен. Само така ще настигнете цивилизован Европа.
45
9
 
19
 
! Отговори
Другари преди 10 години
ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА
44
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дорогой друг,все сплошная политика.С приемането на Украйна ЕС си осигурява зърно.Проблемите на ЕС са главно два:мощни трансатлантически фирми,които няма да позволят политиците да им се бъркат и сякаш нарочно подбрани изключително слаби ЕС политици.Трябва да признаем ,че номерът с еврофондовете действа като морков на пръчка на всички гладни посткомунистически магарета.
43
10
 
4
 
! Отговори
до безработен преди 10 години
Ти нЕмаш ли си друга работа? Хайде на селО!
42
11
 
22
 
! Отговори
безработен преди 10 години
НЯМА БЕЗРАБОТНИ ЗА ВАС *** ЧЕРВЕНО ТУРСКИ МАЙМУНИ НА ДОГАН .......ВСИЧКО Е РОЗОВА ЗА ВАС *** МАСОНСКИ..........НАПЪЛНИХТЕ С ЧУЖДЕНИЦИ ДЪРЖАВАТА ВСЕКИ ДЕН УБИЙСТАВ ОБИРИ НЕНОРМАЛНИ *** УРКО УРЕШАРСКИ *** НА ДОГАН СЕ ПРАВИ НА ЕВАН ГЕЙ
41
13
 
6
 
! Отговори
зико преди 10 години
Вчера бяха 10000 днес пораснаха на 100000 егати раждаемоста При едно партийната демокрация има разрешена само една гледна точка официалната. При много партийната демокрация има забранена само една гледна точка вярната.
40
12
 
18
 
! Отговори
Дедо Кирил . преди 10 години
Въпроса не е:"-Защо на Русия и трябва бедна Украйна ?"а е :"-Защо на ЕС му трябва бедна Украйна ?"-Да защитава ***?-Да глобява за неизпълнени измислени задължения ?-Да вдигне цените и данъците ?-Да прибира членски внос ?-Да умори бедните ?-Да имат потребители на продукцията, произвеждана в заводите в Германия, Франция .-Да изсмукват умни, кадърни и млади работници, оставяйки в страната донор, само болни и дърти хора .Приличали ви на България ??????
39
17
 
22
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
Факт е, че половин Украйна се мислят за руснаци: прав им път към Азия на тях.Останалата част обаче иска да бъде част от цивилизования свят: на тях им съчувствам в момента :(
38
6
 
13
 
! Отговори
1 преди 10 години
e тука има разбирачи от вскичко аз не знам как има безработни българина в всички теми знае всичко политика фудбол коли. Европа не е върха ама е стъпка на пред и борбата продължава и след като си в нея както от наша страна така и от другите народи в нея ама вие маи искате да седите в един завед пред ена машина и да не мислите некои да ви дава храна и да се множите па некои ше измисли и техника и сичко
37
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СОВЕТСКИЙ КОМУНИЗЪМ УМИРАЕТ!Наблюдайте смерть советскага комунизма!СМЕРТЬ БОЛШЕВИШКИЕ СОБАКИ!!!!!УБИВАЙТЕ ИХ!!!!!!/ им не надо жить/
36
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дано след време да не съжаляват за това, което искат днес.
35
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иване, не членството ни в ЕС е причина за положението в което сме. 23 години след 1989 г. отново ни гази комунизма!!! Разделят ни и ни владеят!!!
34
10
 
19
 
! Отговори
ШопЪт преди 10 години
Най-големия страх на руснаците винаги е бил появата на друга силна славянска държава, точно затова ако трябва ще направят и гражданска война, но никога няма да им дадът възможност да се развиват нормално, Полша им идва в повече, и наистина започват да изапдат в ужас при мисълта за евентуален федерален съюз между Полша и Украйна
33
6
 
25
 
! Отговори
безработен преди 10 години
до 32 не си прав ама си ЧЕЛ ЧЕРВЕНО МАСОНСКАТА КОМИНТЕРНА ПРОПАГАНДА НА ЕВРЕЙТЕ...........САМАТА УКРАЙНА МРАЗИ РУСИЯ НАУЧИ ГО ...И *** ЧЕРВЕН СТАЛИН ГИ Е УМОРИЛ 12 МИЛИОН ОТ ГЛАД ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМАЛО ХРАНА ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА....ЧЕРВЕНИТЕ *** СА ТАКИВА *** КАТО ТЕБЕ ДА ЛЪЖАТ И МАНИПУЛИРАТ.......АТАМАНИТЕ СА БИЛИ РУСНАЦИТЕ ЩОТО УКРАЙНА И ПОДРОСТОВИЕТО НЯМА НИЩО ОБЩО С *** ОТ ЕВРЕЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ КЪДЕТО ПИЯНИЦАТА ГЕОРГИ ДИМИТРОВ ПРОДАДЕ ПИРИНСКА БЪЛГАРИЯ НА КОМИНТЕРНА ДА НАПРАВЯТ МАКЕДОНСКА НА
32
7
 
9
 
! Отговори
той преди 10 години
Защо ли си мисля,че там,където има Източно-православна църква,народите са бедни и нещастни,там,където има Западно православие,Католицизъм и Протестантство,има просперитет.На какво се дължи това?Може би,защото Западното православие е приело християнството от св. апостол Петър,а Източното -от св.ап.Павел?
31
25
 
14
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 10 години
***, безмозъчни същества са явно тези на площада ... с тази евроинтеграция ще потънат в мизерия и беднотия, ще станат слугите на Европата, както сега сме ние българите ... но простотията не ходи по дърветата, а по хората! Промиха им мозъците разни "неправит. организации", яко спонсорирани от западните служби с подкрепата на купени медии и журналисти ... ще се чудят после какво да правят .. но капана ще е щракнал!!!
30
10
 
12
 
! Отговори
BUDAOUT преди 10 години
Украйна дечковци се дели на две Източна, която е била винаги с Русия, и Западна, която навремето се е населявала главно от поляци и евреи, много евреи. След много присъединявания и разсъединявания през 1921 г. с договора от Рига Западна Украйна е присъединена към Полша, а източна Украйна стана УССР, дори член на ООН. Преди и след Втората световна Сталин присъединява Западна Украйна към Украинската ССР. По време на Втората световна точно от Западна Украйна и от Литва и Латвия са били СС-овските айнзацкоманди (унищожили евреите от Лвов и много градове в тази част), а също и тъй наречените
29
4
 
10
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ ! преди 10 години
youtube/watch?v=EO_AUMfjkQMСЛАВА УКРАН !