Протестиращи превзеха кметството в Киев

Властите им обясняват, че действията им са незаконни
1 дек 2013 18:53,
98
Протестиращи превзеха кметството в Киев
Снимка: БТА

Протестиращи превзеха днес кметството в Киев, където опозицията продължава да демонстрира, предаде Франс прес.

"Представители на силите на реда водят преговори с граждани, които поеха контрола над кметството. Те им обясняват, че действията им са незаконни и ги приканват да напуснат сградата", каза говорителка на полицията.

Водачи на опозицията казаха, че антиправителствените демонстрации ще продължат до оставка на сегашните управляващи, предаде ДПА.

Още по темата
"Ще останем тук, докато бъдат изпълнени исканията ни: оставка на правителството на Микола Азаров, оставка на президента Виктор Янукович", каза пред множество от около 100 000 души опозиционният лидер и бивш световен шампион по бокс Виталий Кличко.

Той осъди опитите на групи маскирани младежи, които проявиха насилие. "Да се щурмува президентството е провокация, чиято цел е да бъдат злепоставени мирните протести  на хората на площад "Независимост", добави Кличко.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: украйнакиевкметство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
25
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До ИВАНБлагодарение на алчните комунисти-капиталисти, приватизирали държавата. Където стъпи крак на комунист, трева не никне.
27
13
 
20
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До до еу "ситизън&Интересно как безбожниците комунисти браните Православието. Кое, това на Руския Патриарх с Ролекса ли? Гърция също е Православна държава. Половината румънци също. Не на Диктатора Путин и на неговата империалистическа инвазия. Браво на украинците.
26
16
 
13
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
СЛЕД ДВАЗДЕСЕТ ГОДИНИ УКРАИНЦИТЕ ЩЕ РАЗБЕРАТ КАКВО ИСКАТ. БЪЛГАРСКИЯ ПРИМЕР Е ЗАРАЗИТЕЛЕН ОТ РАЗМАХВАНЕ НА ДВАТА ПРЪСТА И ПОДСКАЧЕНЕ НА МЕСТО ОГЛАВИХМЕ ЕВРОПА ПО БЕДНОТИЯ , СМЪРТНОСТ , РАЗРУХА , И Т Н И ТАКА НАТАТЪК ЖАЛКА ИСТОРИЯ И СВЕТОВЕН УНИКАТ..
25
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестиращите са предатели на родина и народ. Те са купени от алчната и безчовечно егоистична Европа. Европейският съюз беше подготвил най-заробващ, унизителен, правещ украинците на ***, на безмозъчни ***, които да подарят на хитруващите европейци своето достоинство, безмерни богатства и образована работна сила в замяна на ужасяващ грабеж, морално разложение, нищета и слугинаж. Проектът на съглашението не беше публикуван, украинците не знаеха, какъв кошмар, по-страшен от 1941 г.им се готвеше
24
13
 
18
 
! Отговори
до еу "ситизън& преди 10 години
О неразумний и юроде, препоръчвам ти да попрочетеш малко българска история, класици като А.Тойнби и да разбереш, че това, което наричаш "***" са създадени на основата на Българската православна славянска цивилизация, който според Тойнби е една от осемте в света! След това може да чуеш за един С.Хънтингтън, който развива теорията за "Сблъсъка на цивилизациите" и да разбереш, че загине ли Русия загива православната славянска цивилизация, на която очевидно отдавна не си представител!
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Биоматериалът и мисъл, невъзможно. Само гладът ще формира съзнанието и ще изгради характера. След което ще последва тотална смяна на елитите. Спомням си този израз на княз Борис от филма за покръстването: "Искам главата му, главата на жената, децата, слугите и целия му род." Така се пази държава. Но понеже сме в 21 век и гладът ще бъде достатъчен.
22
5
 
5
 
! Отговори
Някъв от България преди 10 години
До Симо:Долу СССР да живее ЕССР
21
19
 
14
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Че какво лошо има да се обкръжи Русия и да се извадят отровните зъбчета на путлеристите?
20
6
 
16
 
! Отговори
Ники преди 10 години
21Дс работи и за западни интереси, ако има кяр от това. Но никога за Българските интереси, щото няма дивидент от това.
19
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България е израснало поколение от биоматериал, с невъзможност да направи елементарна връзка между факти...Драги съфорумци, да ги посъветваме ли да свържат "Противопоставяне - Русия/САЩ, интереси да се обкръжи икономически и военно-политически Русия, платени медии, олигархия, контрабанда, Тимошенко, "Оранжева революция", фондация "Отворено общество"....я кажете идиотчета как в България още управляват ДС, руснаците и комунистите?
18
0
 
8
 
! Отговори
Ники преди 10 години
До 17Аз за тука говоря. Нека там спрат газа за тук и гледай филма после. :)
17
14
 
29
 
! Отговори
европеец преди 10 години
Украна це вропа!Путин go home!
16
15
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставка!! България подкрепя Украина в борбата срещу к***мунистическа тирания!
15
8
 
44
 
! Отговори
До 13 преди 10 години
А, тука да ни спрат и тока и водата.Народа пак ще мига на парцали и ще превъзнася Орешарски и Станишев.
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 9Гаражът е пълен с прясно нацепени дръвца,парното работи на 6.2 бъчонки червено вино са стаени в мазето.Пържолките чакат,киселото зеле още малко да ферметира.
13
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на тях!
12
16
 
28
 
! Отговори
Симо преди 10 години
Къде са мишоците които преди една седмица поздравяваха Украинците с правилната си ориентация към Матушка Русия. Даже имаше и реплики от категорията: "И ние трябва да излезем от Европейския съюз." Къде сте ***,покажете се ,И не само това кажете на какве длъжности сте ,децата Ви какви коли карат ,колко роднини имате в Америка(.Покажете се червени ***,осветете се ............ А а .а ако ви стиска.
11
2
 
14
 
! Отговори
Ники преди 10 години
Искам да спрат газта, че да лъсне ресурса на това правителство и да се види какви резерви са осигурили/окрали на документи.
10
9
 
18
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Комунистите идват от Запад бе, оглупели, задръстени парцали, финансовите спекулатори ги измислиха като режим за да ограбят Русия и Европа!!!Бог да ви е на помощ. До 4, знаеш ли какъв ще ти подкрепя аз на теб в комунистическя разязвен обръч??
9
18
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Украйна и срам за България. Те си гонят комунистите а ние ги избираме да ни управляват.