Евродепутат от ЕНП заклейми поведението на Сидеров

"Политическата ситуация в България е сериозно предизвикателство"
Обновена: 15 яну 2014 18:29 | 15 яну 2014 18:26, Елка Василева
53
Евродепутат от ЕНП заклейми поведението на Сидеров
Снимка: архив, Reuters

Евродепутатът Жан-Пиер Оди (Европейска народна партия, Франция) представи пред пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург случая с народни представители от партия "Атака" на летището във Варна, предаде БТА.

Член на посолството на Франция в България е бил обект на нападки и обиди, отбеляза той. По неговите думи "източник на тези посегателства" е бил председателят на "Атака" Волен Сидеров. Бих искал да заклеймя това недостойно политическо поведение и своята изненада, че българското правителство не е порицало тези действия, посочи Оди. Той отбеляза, че Сергей Станишев като председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) също не е заклеймил това поведение. Това, че след изборите за Народно събрание от май миналата година българското правителство "се ползва с изключителната подкрепа на крайнодясната партия "Атака", не може повече да се пренебрегва от нас", коментира Оди.

Евродепутатът Андрей Ковачев, водач на българската делегация в групата на ЕНП, се обърна към присъстващия в залата премиер на Гърция Андонис Самарас в качеството му на ръководител на държавата, председател на Съвета на ЕС до август.

Още по темата
Политическата ситуация в България представлява сериозно предизвикателство, заяви Ковачев по повод предстоящата работа на председателството. Българското правителство на БСП и ДПС е държано на власт от антиевропейска и ксенофобска партия, която си позволява безпрецедентно поведение, което не се осъжда от българските социалисти, чиито председател е председател и на европейските социалисти, "от страх да не загуби подкрепа и да падне от власт", добави Ковачев.

Според него конкретен пример е споразумението за изграждането на газопровода "Южен поток", подписано през 2008 г., сключено с шест страни от ЕС и Русия. То не отговаря на европейското законодателство, отбеляза евродепутатът. Това споразумение трябва да бъде приведено в съответствие с европейските правила и Ви призовавам Съветът да даде мандат на Европейската комисия да води преговорите с Русия по този въпрос, допълни той в обръщение към Самарас. В противен случай държавите, подписали споразумението, по всяка вероятност ще бъдат изправени пред Европейския съд, добави българският евродепутат.

По неговите думи "в България броди призракът на задкулисието, воден от бившите агенти на Държавна сигурност, а това води в резултат на липса на борба с корупцията, ксенофобия и атниевропейски сделки". Това се случва с благословията на председателя на ПЕС, мандатоносител на сегашното правителство; Съветът на ЕС трябва да знае това и да не остане безучастен, призова Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Онзи ден, един *** беше гост на Милен Цветков и пита защо г-н Сидеров не бил върнал енергото в български ръце. Абе ***, как г-н Сидеров да върне енергото в български ръце със 23-*** депутати? Разбирам г-н Сидеров да е на власт, тогава да го питаш. Просто се убеждавам, че тези които критикуват г-н Сидеров са със полирани мозъци.
20
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 21Интересите на България значи са:- Да се управлява от етническа партия.- Да се подпомагат далаверите около южен поток- Да се подпомагат далаверите около АЕЦ Белене- Да се спонсорират *** братя на протестите в подкрепа на правителството- Същите да се хранят с кебапчета и кюфтета около тези събития- Да се забранява спирането на нелегално включилите се *** братя към електрическата мрежа, за които тези като мен плащат.Мога да продължавам до другата година.
19
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен Сидеров е единственият български политик, който казва ясно, точно и конкретно истината за Западните лицемери. Затова не го обичат наглеците от Брюксел и Вашингтон, защото г-н Сидеров не им слугува, а отстоява интересите на България.
18
9
 
18
 
! Отговори
Кире Зверо преди 10 години
Тия *** от Европата започнат ли да *** на умрело значи сме на прав път.
17
10
 
19
 
! Отговори
Русофилов преди 10 години
Отивам гласувам за Атака, печелим изборите ,излизаме от ЕС влизаме в съюз с Русия , и другите им партньори , те помагат отварят ни загубения руски пазар и тръгваме напред ,Отваряме машиностроителните ,заводи земеделието тръгва от там стъкларските и консервните комбинати тъи като ше трябва голям износ ,тръгват и товарните превози на БДЖ , от промишленоста ще има нужда и от нови енергоизточници ,тръгва и енергетиката ,въгледобива също...
16
0
 
8
 
! Отговори
продължение от 16 преди 10 години
може немската кавалерия и какво не. това,което е написано от мен ,е казано вчера по новините по руската телевизия - ртр планета.това са бяха цитати на унгарския министър - председател. не ме разбирайте погрешно,днешното управление не подкрепям,не гласувам за тях.имат днешните горе долу нормални няколко министъра ,но те не могат да дишат от началници над тях.това е моето мнение.лека вечер на всички .
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за политическата ситуация думи нямам,то е ясно,но за южен поток можем и да поспорим ,колеги.дори вчера унгарския министър - председател ,каза на ЕС да си гледат работата и да не му се мешат в неговата работа и в държавата.неговите споразумения с русия са подписани и ще се изпълнят иска ЕС и меркел или не.дори меркел сплашина унгареца,че ако не слуша,тя ще вкарала кавалерията си там,а унгареца й казал,че знае за нейната кавалерия,тк по време на втората световна война много добре се е видяло какво
14
10
 
13
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Какво стана бе ... нали изненади щеше да има днес с имунитетиТЕ ... ?тези за *** ли ни имат или те са *** ?
13
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 12Да бе, и имаше едни медици именно в Либийски затвор-българи, за които нито Костов, нито Царя, нито Станишев направиха каквото и да е. А именно те сега са свободни и най-важното-ЖИВИ на българска земя благодарение на ФРЕНСКИТЕ ВЛАСТИ! Неблагодарни ***!
12
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мисля, че френската компрадорска класа вече ежедневно се компрометира. Френският народ не заслужава такива представители, лишени от грам интелигентност и морал. То не беше Сирия, Либия, Мали, ЦАР - навсякъде кръвопролития, за да стигнем до Коиловци и Варна и президента им с най нисък рейтинг в историята. Докъде стигна велика Франция?
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 10Заради селско номера, които са национална черта. Кое не разбрахте бе .
10
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Antiatakis !Dobre de , cqla europa nese sprq da pluie po nas , ot kakto nie Balgarite se priseidinihme kam evropeiskite strani ! Zashto nikoi neni zashtiti ot eurokomisariqta do den dneshen , che ne e redno dase otnasqt pa takav dolnoproben nachin kam nas Balgarite ! Dori kato ni dadoha pravata za rabota , daje i ne ni go chestitiha ! Licemeri .
9
32
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мaлко им е Волене.Мaчкaй нaред. От брюкселскитъртеи и пaрaзити сме нa тоя хaл.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ооо, Четвъртия райх, местя го веднагически!)))
7
35
 
30
 
! Отговори
СМЪРТ ЗА ЕС преди 10 години
КАКВО МЕ ИНТЕРЕСУВА КАКВО КАЗАЛО НЯКАКВО СИ ЕВРЕО(пГЕЙСКО) СОРОСОИДНО НЕО-ЛИБЕРАЛЧЕ ЗА ВОЛЕН СИДЕРОВ ,ЩОМ ТИЯ ПЛЮЯТ СИДЕРОВ ,ЗАНАИ ТОЙ Е ЧОВЕКА ЗА БЪЛГАРИЯ ...КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ПЛЮЯТ ПО СИДЕРА ,ТОЛКОВА СТАВА ПО СИМПАТИЧЕН НА БЪЛГАРИТЕ ДО ВЧЕРА САМО ЗА НЯКОЛКО ДНИ ВЪВ ФЕЙСА БЕШЕ ОРГАНИЗИРАНА КАМПАНИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА ВОЛЕН И ПАРТИЯ АТАКА И САМО ЗА 4-5 ДНИ ТЯ СЪБРА 107 ХИЛЯДИ В ЗАЩИТА НА СИДЕРОВ И НАБЪРЗО ЗАТВОРИХА ТАЗИ СТРАНИЦАТА ВЪВ ФЕЙСБУК
6
19
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
От как французи лобираха на времето в ЕС,за закриване на ядрените ни...блокове,имам особено мнение към тази...порода хора.На късо...казано,тези хора не мислят доброто ни.Особено се...озвериха,след като 3-4 техни...тайни агенти бяха бити преди 2-3 години от едни селяни край...плевенско село(какво правят там,бог знай)Добре де,като сте измислили гилотината и сте я...използвали преди 220 години,сега трябва да да ви смятаме за върха на...демокрацията и толерантноста ли.Акъл от...такива,не искаме.
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
te i sreschu Jean Mari le Pen i Marine leo Pen PLUIAT nali tiahnite pokroviteli ot USA ZIONISTITE gi podutschvat na tova borbata s nazionalizama bilo nai vajnIAT PRIORITET za Evropa nai vajno za tiah e da napraviat evropa chernA KASCHA
4
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А станишева се надява да стане евро-депутат. хахаха!
3
20
 
21
 
! Отговори
garvan преди 10 години
Bravo. Izkazvane na evropiesko nivo. Bravo!
2
23
 
44
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Да му омилее на човек с какво сме известни в европа. *** и шизофреници са лицето на нацията, а народа се кефи на сеира.Тъжна работа.