Евродепутат от ЕНП заклейми поведението на Сидеров

"Политическата ситуация в България е сериозно предизвикателство"
Обновена: 15 яну 2014 18:29 | 15 яну 2014 18:26, Елка Василева
53
Евродепутат от ЕНП заклейми поведението на Сидеров
Снимка: архив, Reuters

Евродепутатът Жан-Пиер Оди (Европейска народна партия, Франция) представи пред пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург случая с народни представители от партия "Атака" на летището във Варна, предаде БТА.

Член на посолството на Франция в България е бил обект на нападки и обиди, отбеляза той. По неговите думи "източник на тези посегателства" е бил председателят на "Атака" Волен Сидеров. Бих искал да заклеймя това недостойно политическо поведение и своята изненада, че българското правителство не е порицало тези действия, посочи Оди. Той отбеляза, че Сергей Станишев като председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) също не е заклеймил това поведение. Това, че след изборите за Народно събрание от май миналата година българското правителство "се ползва с изключителната подкрепа на крайнодясната партия "Атака", не може повече да се пренебрегва от нас", коментира Оди.

Евродепутатът Андрей Ковачев, водач на българската делегация в групата на ЕНП, се обърна към присъстващия в залата премиер на Гърция Андонис Самарас в качеството му на ръководител на държавата, председател на Съвета на ЕС до август.

Още по темата
Политическата ситуация в България представлява сериозно предизвикателство, заяви Ковачев по повод предстоящата работа на председателството. Българското правителство на БСП и ДПС е държано на власт от антиевропейска и ксенофобска партия, която си позволява безпрецедентно поведение, което не се осъжда от българските социалисти, чиито председател е председател и на европейските социалисти, "от страх да не загуби подкрепа и да падне от власт", добави Ковачев.

Според него конкретен пример е споразумението за изграждането на газопровода "Южен поток", подписано през 2008 г., сключено с шест страни от ЕС и Русия. То не отговаря на европейското законодателство, отбеляза евродепутатът. Това споразумение трябва да бъде приведено в съответствие с европейските правила и Ви призовавам Съветът да даде мандат на Европейската комисия да води преговорите с Русия по този въпрос, допълни той в обръщение към Самарас. В противен случай държавите, подписали споразумението, по всяка вероятност ще бъдат изправени пред Европейския съд, добави българският евродепутат.

По неговите думи "в България броди призракът на задкулисието, воден от бившите агенти на Държавна сигурност, а това води в резултат на липса на борба с корупцията, ксенофобия и атниевропейски сделки". Това се случва с благословията на председателя на ПЕС, мандатоносител на сегашното правителство; Съветът на ЕС трябва да знае това и да не остане безучастен, призова Ковачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РАБОТАТА Е ЯСНА ОСТАВА МАЛКО ВРЕМЕ НА НЯКОЙ ХОРА ДА СА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА ЗА ТОВА Е ТОВА РЕВАНЕ И ОПЛЮВАНЕ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО И БЪЛГАРИЯКОКЪЛЪТ НЕ СЕ ИЗПУСКА ТОКУ-ТЪЙ
40
3
 
5
 
! Отговори
патетично преди 10 години
Ха,ха,Ковачев"антикомуниста"стана за резил и съжаление с клеветите си срещу родна партия на международна сцена.Гербериста"антикомунист"(Борисов,бивш бодигард на топ комунист Живков),да беше припомнил на трибуната,че Баросо е бивш комунист-маоист.Прав е г-н Фараж,че ЕС прилича на нов Съветски съюз.You tube-UKIP Nigel Farage ;The European Union shows similarities to the Soviet Union."youtube/watch?v=QnwpmUiZyhI
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като се има предвид, че в навечерието на посещението на президента на Франция Оланд в САЩ, домакините все още не знаят коя е първата дама на Франция, би било добре поне в този момент наполеончетата да не учат други народи на морал и политическо целомъдрие, дори и да ги смятат за аборигени.
38
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
малкия пикльо го е страх в самолета затова взима амфетамини и после му избиват комплексите
37
5
 
4
 
! Отговори
няма спор преди 10 години
За посраните шортички на Болен е виновен не друг, а БОЙКО!
36
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Осъждам и порицавам поведението на Волен Сидеров.
35
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно този евро депутат е хъркал през февруари 2010 год./тогава на власт бе Борисов/ , изцепките на Сидеров с " Луфтханза". А относно ДС- еми чи то половината областни управители по времето на ГЕРБ бяха от ДС.
34
7
 
6
 
! Отговори
Lozan преди 10 години
Volene, budistite sa si budisti ;) samo napred!
33
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберите ги е яд, че Волен уволни Бойко, за това реват по форумите.
32
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров във Варна: "Щом ми се опълчваш, ще опознаеш страданието!". "Ще ви изчистя всичките!".
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това се случва с благословията на председателя на ПЕС, мандатоносител на сегашното правителство - БРАВО
30
8
 
6
 
! Отговори
до 32 и др като него преди 10 години
до 32----за онея е болен мозък всеки които им казва в очите ,че скапаха България и я направиха *** на Европа , поне така ни нарисува чеха ,ако помниш ...та Сидеров за това е ,,боленмозьк,, защото все още казва по някоя истина в очите им ,а какво би направил на истина ще видиш кога пуснеш бюлетина за Атака и видиш Волен миин.педседател!
29
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 29"Безрезервно подкрепям Бойко Борисов и неговото правителство."Волен Сидеров, 2009-а година. И така до 2013.
28
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 9Не заради тях, ами заради търтеи и *** като тебе сме на този хал.
27
9
 
15
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
До АнонименДа не би да те е яд, че г-н Сидеров уволни Бойко Тиквата?
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 23Като има 100 депутати Сидеров ще направи коалиция с ДПС и ще ти изпълни желанията на мига. Чакай тогава национализация на ЕРП-тата, златните мини+1000 лв. минимална заплата и 500 лв. минимална пенсия. Има да чакаш, но няма да видиш нищо.
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 26Да бе, изпратил ги е. Ще си ги прегърне, както прегръща Доган. Електорат са както на Станишев, така и на Доган, Така и на бАтака, Така и на гроб.
24
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Европеиците не плачат за нашия мизерен живот,,,те реват да не би / ромите / ни да идат при тях !!!! Ама ако Волен спечели изборите като нищо ще им ги изпрати да се интегрират наистина ,а не само да дрънкат ,,аи ша ги и у франсетата !!
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 23А що подкрепя правителството на турците бе ***? Националиста дето подкрепя украинеца дето се целува с турчина?
22
9
 
8
 
! Отговори
Иван Иванов преди 10 години
До Анонимен 21Много интересно какви национални интереси отстоява Сидеров? Той си гледа неговите интереси и не го боли за *** като теб, още повече за нацията си.