Карзай обвинява САЩ за нападения в Афганистан, приписвани на талибани

Афганистанският президент съставял списък с подобни атаки
29 яну 2014 08:40, Елка Василева
7
Карзай обвинява САЩ за нападения в Афганистан, приписвани на талибани
Хамид Карзай. Снимка: архив, Reuters

Афганистанският президент Хамид Карзай обвини американската армия, че е подкрепила и даже е извършила част от нападенията, приписани на талибаните, пише в. "Вашингтон пост", цитиран от Франс прес.

Вестникът се позовава на съветник в афганистанското президентство, пожелал анонимност, според когото афганистанският президент съставя от няколко години списък с бунтовнически нападения, зад които в действителност се крие Вашингтон.

САЩ са замесени в самоубийствения атентат от 17 януари срещу ресторант в Кабул, посещаван от чужденци, при който загинаха 21 души, смята Карзай.

"Карзай и някои негови съветници подозират, че атаката е била извършена, за да се отвлече вниманието от американски въздушен удар два дни по-рано в провинция Парван, при който бяха убити цивилни", пише американското издание, като цитира афганистанския служител.

Целта на САЩ е да отслабят афганистанския президент и да подсилят нестабилността в страната, докато срокът за приключване на мисията на НАТО изтича, смята източникът.

Той признава обаче, че Хамид Карзай не разполага с конкретни доказателства за американско участие в атаките, отговорността за по-голямата част от които е поета от талибаните, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези каво ги чака догодина
4
0
 
0
 
! Отговори
П.С.Ц преди 10 години
Добър ден.
3
0
 
15
 
! Отговори
Антисоросоид преди 10 години
То е ясно, че американцит са в Афганистан заради опиумния мак.Я си спомнете как уж преследваха Осама из пещерите в страната, а то се оказа, че човекът си живее в Пакистан и то във вила близо до военна база.
2
0
 
12
 
! Отговори
До башкирчо преди 10 години
До bashkircho Човече -като ти гледам ника ,вие сте си кръвни братя с тоя на снимката....а ти го обиждаш
1
17
 
2
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Abe *** neblagodaren koi te kachi na tozi post zabrai mai ?