Приключиха изборите в Тайланд

Изборните бюра бяха затворени в предвидения час
Обновена: 2 фев 2014 13:40 | 2 фев 2014 13:31, Петя Славова
1
Приключиха изборите в Тайланд
Снимка: БТА

Изборните бюра в Тайланд затвориха, както беше планирано - в 15 часа местно време (18 часа по Гринуич), въпреки проблемите, създадени от протестиращите, съобщи избирателната комисия, цитирана от Франс прес.

Демонстранти възпрепятстваха гласуването в десетки избирателни райони, заплашвайки да задълбочат още повече продължаващата вече три месеца политическа криза, пише БТА.

Позовавайки се избирателната комисия, ИТАР-ТАСС съобщи, че още в първата половина на деня в столицата Банкок е било прекратено гласуването в 488 изборни секции, но над 6000 са продължили да работят.

Причина за затварянето на секции била липсата на служители, на бюлетини или потенциална опасност за живота и здравето на секционните работници и избирателите.

Гласуването беше частично или изцяло отменено в 42 избирателни окръга в девет провинции в страната. В останалите 68провинции по време на вота не е имало ексцесии.

Опозиционери, обещали днес да блокират уличното движение в Банкок, се отказаха от плановете си, отбелязва ИТАР-ТАСС. "Няма нужда от това, изборите така или иначе ще са провалени и ще бъдат отменени от конституционния съд", заяви пред свои поддръжници лидерът на протестиращите Сутеп Таугсубан.

Според някои наблюдатели обаче, опозицията просто не разполага с достатъчно сили "да парализира" 12-милионния мегаполис. При все това демонстрантите продължават да блокират седем ключови кръстовища в център на столицата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
Kakwi izbori be? Towa si beshe jiwo p0rno !!!