Къде е Виктор Янукович, питат се в Киев

ЕС е готов да предложи значителна финансова помощ на Украйна
Обновена: 23 фев 2014 12:32 | 23 фев 2014 12:21, Елка Василева
267
Къде е Виктор Янукович, питат се в Киев
Много хора вчера отидоха в опразнената президентска резиденция край Киев. Снимка: Reuters

Местонахождението на държавния глава Виктор Янукович е неизвестно, заяви неговият представител в украинския парламент Юрий Мирошниченко, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той каза, че днес няма връзка с него и че не знае къде се намира Янукович.

В центъра на Киев днес е спокойно след вчерашния ден, в който настъпи обрат в украинската политическа криза, предаде Асошиейтед прес.

Отряди за самоотбрана на протестиращите, с каски и самоделни щитове, които поеха контрола над столицата, заеха мястото на полицията, която охраняваше президентството и парламента. Целта е да се попречи на радикални сили да рушат или провокират насилие.

Вчера протестиращи поеха контрола над президентството, а парламентът гласува държавният глава Виктор Янукович да бъде отстранен. Но той заяви, че остава на власт, въпреки че вчера напусна столицата. В интервю за харковска телевизия Янукович определи случващото се като държавен преврат.

Още по темата

Жители на град Донецк, смятан за негов бастион, казаха, че са засилени мерките за сигурност по основния път, който води до частния му имот в града, навеждайки на мисълта, че той може да е там, предаде Ройтерс.

Интерфакс съобщи, че граничари не са му позволили да напусне страната, след като снощи е опитал да отлети с извънреден чартърен полет от Донецк.

Много хора вчера отидоха в опразнената президентска резиденция край Киев, където снимаха частната му зоологическа градина.

Еврокомисарят по валутните и икономически въпроси Оли Рен каза днес, че ЕС е готов да предложи "значителна финансова помощ", веднага щом Украйна има ново правителство.

От европейска гледна точка "е важно да се даде ясна европейска перспектива на украинския народ, който показа ангажираност към европейските ценности", посочи Рен.

Вчера на свобода бе пусната бившият премиер Юлия Тимошенко, която веднага отиде на площад „Независимост“, за да приветства множеството. Тя призова хората да не напускат Майдана, да не отслабват натиска, докато не бъдат изпълнени всички искания на протестиращите.

Реакциите бяха смесени. Тимошенко е противоречива фигура в Украйна, където много хора са разочаровани от корумпираната и елитарна политическа класа, отбелязва Ройтерс. Малка част от множеството й ръкопляскаше и скандираше името й, но се чуваха и освирквания. Други слушаха безмълвно.

Освобождаването на Тимошенко променя Украйна, тъй като опозицията получава един общ лидер, който може да стане президент, макар Виталий Кличко и други също да са претенденти за поста, допълва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
9
 
! Отговори
Сугаревич преди 10 години
Българите се радват над поредния погром.
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kitai e nai-malko komunisticheska darjava!Idi tam da rabotish do 80 godini bez pensii I osigurovki!
77
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХАХАХАХА, МИНУСИ, ХАХАХАХА, ТОГАВА ЧИСТЕТЕ КЕНЕФИТЕ НА ЕВРОПА, ХАХАХАХА, ЕВРОПЕЦИ, ХАХАХАХА
76
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nai vajniat agent na Amerika e Putin!Daje I Gorbachov ne uspya da prodade Ukraina na amerikancite.Slava Putinu!
75
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОБЯСНЯВАМ, КОМУНИСТИТЕ СА ИНТЕЛИГЕНТНИ С ОБРАЗОВАНИЕ, МИО, ПРОСТАЦИТЕ СА НИСКООБРАЗОВАНИ И ГЛАСУВАТ ЗА МУТРАФОНА, НЕМА ТАКАВ МИНИСТЕР ПРЕДСЕДАТЕЛ, РАМАДАНЧО ТИ СИ ГОЛЕМ
74
0
 
5
 
! Отговори
d0103 преди 10 години
To zashtoto z Yanukovich zlatnia klozet byaha cafnali, kato drenka v gaz
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 101 Дaaa рушкио " пaтриaрх" си е мутро- милиционерче, ще стaне стрaшно кaто прaти килърите дa " освобождaвaт" Лaврaтa... сaмо, сaмо, сaмо дa свърши AлимпиЯдуту, щото " БРИГAДИТЕ" ЩЕ ГЛЕДAТ ФИНAЛA ПО ХОКЕЙ, И РAШAТA шИ стaне " Aлимпийского чимпионa" СЪНИЩA, СЪНИЩA, БЪЛНУВAНИЯ НA БОЛНИ ЛЮДЕ...
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Oleksanrur Tur4inov poema prezidentskiya post v Ukrayna
71
8
 
12
 
! Отговори
соросоид преди 10 години
Ало, червените селяни ...дори комунистите от БСП вече разбраха, че от комунизма нищо не излиза ...само червения български, неграмотен селянин си търси някой да го дундурка и храни ..стягайте се да работите или учите *** ... че оттук се чува куркането на гладните ви стомаси
70
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЖАЛ МИ Е ЗА УКРАИНЦИТЕ, ТВА КОЕТО СЛЕДВА Е РАЗБИТА ИКОНОМИКА, БЕЗРАБОТИЦА, МИЗЕРИЯ И МНОГООО МОЛОВЕ, ТАА ИЗТОЧНА ЕВРОПА, ЕХ ЗАЩО СТАЛИН НЕ ИМ РАЗКАЗА ИГРАТА ДОКРАЯ, ЗАЩО НЕ СТИГНА ДО АТЛАНТИЧЕСКИЯ ОКЕАН, ЗАЩО НАДУТИТЕ АНГЛИЧАНИ НЕ ЧИСТЯТ ТОАЛЕТНИТЕ В БАЛГАРИЯ, ОСТАВА НАДЕЖДАТА В ПУТИН ДА НАПРАВИ ОТНОВО ВЕЛИКАТА РУСКА ИМПЕРИЯ, СТИСКАМ ПАЛЦИ, ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ, ФАКТ
69
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на обяд в новините по руската телевизия съобщиха,че снощи маскирани лица от Майдана(явно католици) от западната част са посегнли на на Печорските лаври-православна светиня ,като са направили опит да завземат манастирския комплекс ,който е под юрисдикцията на московската партиаршия.Руския патриарх Кирил се изказа изключитело остро и заяви,че след края на олимпиадата случващото се в Киев няма да остане без последствия.
68
5
 
7
 
! Отговори
varg преди 10 години
У тях си е къде може да е.Където е мястото на всеки почтен гражданин на Украйна.
67
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
румене бе пенсио, вaс не ви ли тресе AМЕРИКAНОФОБИЯ ОТ КРAЙ ВРЕМЕ A? кви ли лъжи не измислят рублaджиите, мaсони, ***, рептили, " aмерикaнски фaлити",...и още и още СТРAХ ОТ ЗAПAДA Е ВAШЕТО, НA МЕНЕ НЕ МИ ДРЕМЕ ЗA ТЪПAТA ВИ русия, жaлкa историйкa сa гaсудaрството нa КРЕПОСТНИТЕ!
66
3
 
3
 
! Отговори
Прощание славянки преди 10 години
Все мьi, дети великой державиВсе мьi помним зовета отцовРади Родину, Чести и СлавьiНе жалей ни себя, ни врагов!20Жана Бичевская пее за славянското и православно единство, където Русия, Украйна и Белорусия са заедно, но тия опорочават всичко.
65
1
 
8
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
ЗАЩО...???- Защо честните и мирно протестиращи про-европейци НЕ ДАВАТ ИМЕНАТА НА УБИТИТЕ си бойци?- Защото убитите са... ЗАЛОВЕНИ ПОЛИЦАИ НАСИЛА ПРЕОБЛЕЧЕНИ С ЦИВИЛНИ ДРЕХИ И ХЛАДНОКРЪВНО ЗАСТРЕЛЯНИ В ТИЛА!Цитат:- Украинското вътрешно министерство съобщи, че 67 военнослужещи от вътрешни войски (патрулиращи без оръжие) са били пленени.Цитат:- В центъра за съдебна медицина са докарани 67 трупа, посочва общинската администрация Янукович е всичко друго но не е ***, но убийствата се приписват на управляващите- В СИРИЯ ТОВА ПРОДЪЛЖАВА 3г., а в Украйна сега започва
64
2
 
4
 
! Отговори
ни съ знай преди 10 години
Питат радио Ереван, дали е възможен преврат в САЩ.А то отговаря така: не, там няма посолство на САЩ!
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БАСИ, СИЧКО СЕ ПОВТАРЯ ПО ЕДИН И САШТИ НАЧИН НАВСЯКАДЕ, ЕВТИНИ ДОБРЕ ПЛАТЕНИ ПРОДАЖНИЦИ НАВСЯКЪДЕ ПРОДАВАТ НАРОДИТЕ СИ, А НАРОДИТЕ НЕ УЗРЕЛИ, ЕЛЕМЕНТАРНИ ПРИВЕТСТВАТ БЪДЕЩАТА СИ НЕШТЕТА И МИЗЕРНОСТ В ИМЕТО НА ГОЛЕМИТЕ ПАРИ НА СОРОСОИДНАТА ***, ТАА ИСТОЧНА ЕВРОПА, ВТОРА РАКА, БАСИ ЗА ТВА БРАВО НА ПУТИН, ЧЕ НЕ ДОПУСНА В РУСИЯ ***. РУСИЯ Е ВЕЛИКА ИМПЕРИЯ
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Stotici hiladi krimski tatari sa bili ekstradirani v sibir ot Stalin ot koito hilqdi umirat ot glad i bolesti ,te nikoga nqma da se saglasqt da minat pod ruskiya botush
61
1
 
6
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
До РбСоросоидите ги тресе здравата от РусофобияУкипедия - ФОБИЯ - (Страх) - Патологичен, натраплив, ирационален и силен страх към обект, но когато този страх се превърне в натрапливо състояние (например, неаргументирено искане оставка) става значим източник на разстройство, повлиявайки социалното функциониране, се приема за психично нарушение.Лечение има, но е трудно.
60
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** ***,ама вие найстина ли си вярвате ,че Русия ще даде източна Украйна и Крим на католишките *** от Майдана,Да ви светна ли как корабите на сащ и запада си обраха крушите от бреговете на Сирия,да ви напомням ли какво се случи с Саакашвили,кога посегна на руското малцинство в Осетия,и даже и американските бази в Грузия не можаха да му помогнат.В Украйна живеят близо 9 милиона руснаци, цяла източна Украйна и Крим са руско говорящи и про руски настроени и Русия ще си ги вземе