Къде е Виктор Янукович, питат се в Киев

ЕС е готов да предложи значителна финансова помощ на Украйна
Обновена: 23 фев 2014 12:32 | 23 фев 2014 12:21, Елка Василева
267
Къде е Виктор Янукович, питат се в Киев
Много хора вчера отидоха в опразнената президентска резиденция край Киев. Снимка: Reuters

Местонахождението на държавния глава Виктор Янукович е неизвестно, заяви неговият представител в украинския парламент Юрий Мирошниченко, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той каза, че днес няма връзка с него и че не знае къде се намира Янукович.

В центъра на Киев днес е спокойно след вчерашния ден, в който настъпи обрат в украинската политическа криза, предаде Асошиейтед прес.

Отряди за самоотбрана на протестиращите, с каски и самоделни щитове, които поеха контрола над столицата, заеха мястото на полицията, която охраняваше президентството и парламента. Целта е да се попречи на радикални сили да рушат или провокират насилие.

Вчера протестиращи поеха контрола над президентството, а парламентът гласува държавният глава Виктор Янукович да бъде отстранен. Но той заяви, че остава на власт, въпреки че вчера напусна столицата. В интервю за харковска телевизия Янукович определи случващото се като държавен преврат.

Още по темата

Жители на град Донецк, смятан за негов бастион, казаха, че са засилени мерките за сигурност по основния път, който води до частния му имот в града, навеждайки на мисълта, че той може да е там, предаде Ройтерс.

Интерфакс съобщи, че граничари не са му позволили да напусне страната, след като снощи е опитал да отлети с извънреден чартърен полет от Донецк.

Много хора вчера отидоха в опразнената президентска резиденция край Киев, където снимаха частната му зоологическа градина.

Еврокомисарят по валутните и икономически въпроси Оли Рен каза днес, че ЕС е готов да предложи "значителна финансова помощ", веднага щом Украйна има ново правителство.

От европейска гледна точка "е важно да се даде ясна европейска перспектива на украинския народ, който показа ангажираност към европейските ценности", посочи Рен.

Вчера на свобода бе пусната бившият премиер Юлия Тимошенко, която веднага отиде на площад „Независимост“, за да приветства множеството. Тя призова хората да не напускат Майдана, да не отслабват натиска, докато не бъдат изпълнени всички искания на протестиращите.

Реакциите бяха смесени. Тимошенко е противоречива фигура в Украйна, където много хора са разочаровани от корумпираната и елитарна политическа класа, отбелязва Ройтерс. Малка част от множеството й ръкопляскаше и скандираше името й, но се чуваха и освирквания. Други слушаха безмълвно.

Освобождаването на Тимошенко променя Украйна, тъй като опозицията получава един общ лидер, който може да стане президент, макар Виталий Кличко и други също да са претенденти за поста, допълва агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
3
 
7
 
! Отговори
Има ли преди 10 години
червени фашисти-рот фронт?Жалката ***,пишеща тук,активизирала се от няколко дни вижда едно ясно бъдеще-Когато мечката играе в комшията,ИДВА И У ВАС.УКРАЙНА ще ПРОМЕНИ и петата колона -Задунайска губерния.Благодарим УКРАИНЦИ.
98
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фракця Парт регонв оприлюднила у Верховнй Рад заяву, згдно з якою засуджу втечу та зраду Вктора Януковича, покладаючи на нього вдповдальнсть за трагчн под в Укран.
97
2
 
4
 
! Отговори
до славянина преди 10 години
Cina-cion славянено това ти подсказва оня *** и твар дето те провокира.Евреина знае от кога са *** там.поогледай се в нета и ще откриеш китайски *** японски *** украйнски български.И второ ние не сме славяни.Виж последните генетични изледвания
96
2
 
8
 
! Отговори
Калин преди 10 години
Само един ден го няма и почна да им липсва и си го искат питат за него.
95
4
 
6
 
! Отговори
Така се прави преди 10 години
Заповед за арест на бившия министър на събиранията и на главния прокурор на Украйна.Янукович го чака същото.НАРОД.
94
10
 
12
 
! Отговори
fhd преди 10 години
АХАХАХАХА КАКВИ ЖАЛКИ МАЛКИ ЧОВЕЧЕТА ПИШАТ ТУК ,ВСИЧКИТЕ УБИЙСТВА ГИ НАПРАВИХА АМЕРИКАНСКИТЕ НАЕМНИЦИ ПРЕОБЛЕЧЕНИ С МИЛИЦЕЙСКИ УНИФОРМИ И С ЖЪЛТИ ЛЕНТИ НА РЪЦЕТЕ ДА СЕ ОТЛИЧАВАТ ,А ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КОИТО УБИВА УКРАИНСКИ МИЛИЦИОНЕРИ ИМ БОДОХА УЧИТЕ И РЯЗАХА РЪЦЕ СА СЪЩИТЕ НАЕМНИЦИ ПРЕОБЛЕЧЕНИ С ПОСЛЕДНА МОДА КАМУФЛАЖИ ЗАЩИТНИ ЖИЛЕТКИ И КАСКИ ИМАХА СНАЙПЕРИ И ПИСТОЛЕТИ ТАЗИ ЦЯЛАТА ИНСЦЕНИРОВКА Е ТОЛКОВА ЖАЛКА С ЦЕНАТА НА УБИТИ УКРАИНЦИ С ПРОМИТ МОЗЪК ВЛЕЗТЕ В ЕВРОПА И ЩЕ ВИ КУПЯТ ЗАВОДИТЕ ЗА ДОЛАР .
93
1
 
7
 
! Отговори
Бандера преди 10 години
На майданите ако са истински първо трябва да разрушат къщите на олигарсите и да се настанят в тях след което да ударят банките и ам посолствотвото като в либия да разрушат всички жидовски имоти ,да разберат къде живеят *** и да ги избият до крак.Да хванат всички жидо комунисти фашисти и хомосексуалисти и като сталин да им вземат банковите сметки.
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Китай няма комунизъм, в Китай има див, първобитен, пещерен капитализъм.
91
0
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До Анти ЕСОтивам да гушкам едно руско котенце------------ Така ли наричаш малката си полу-руска пишчица?
90
2
 
5
 
! Отговори
анонимень преди 10 години
122, на вас какво ви влиза или излиза от събитията в Украйна?Ама наистина на тъпите гребери,от време на време трябва някой да ви напомня, че преди десетите май бяхте заклети КОМУНИСТИ !!!!
89
1
 
6
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Станишев, доана и вейсел сайдероглу трябва да са ни много благодарни, че сме толкова културен и търпелив народ. И ако имаха поне малко разум, освен лакомията и безочието, щяха да се оттеглят за отрицателно време. Докато не е станало прекалено късно, както с дружката им янукович...
88
6
 
5
 
! Отговори
До червените тролове преди 10 години
Повикайте доктор Ох Боли за Янукович. Комунистическия сатрап ще умира бавно и мъчително и не го сравнявайте с Кадафи и Садам - те са светци в сравнение с този ***.
87
1
 
10
 
! Отговори
Анти ЕС преди 10 години
Чао от мен, *** ***. Отивам да гушкам едно руско котенце. Вие лайте за еврейските ви господари. Утре пак съм на линия и ви мачкам, мръсни англо-саксонски ***.
86
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Китай няма комунизъм.
85
5
 
5
 
! Отговори
Укрaiнi преди 10 години
Янукович будет повесен нa площaди Незaвисимость, ето близко!
84
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Вестник "Днес" - вестникът който умее да манипулира хората с лъжливи статии.
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янукович е на гости на хубава рускиня, хапва си свинско със салатка и водка.
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Прощание славянкиЖана Бичевская е някаква последна инстанция ли? Те повечето славяни вече са в ЕС.
81
3
 
6
 
! Отговори
Справедлив преди 10 години
Да го търсят в някоя дупка с вентилация като Саддам или Кадафи ... и като го намерят ... какво се прави с убец на собствения си народ по чиято заповед са застреляни 77 човека, а над 800 са осакатени и ранени.
80
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гaлеонa нa янукович нямaт прaво дa го конфискувaт, товa е боен корaб от руския военоморски " флот", бил е нa плaнов ремонт в езерото и в понеделник зaстъпвa отново нa службa нa путинко и Рф! тоя гaлеон, не е гaлеон, a крaйцер- сaмолетоносaч- подводницa, със скрити писти зa сaмолети миГ, Су, Ту, Aн и прочее! aко не вервaте, четете Строго секретно, тaм пишaт руски експерти- ченгетa и aнтигейове, aнти ***, русофилитици, упс русофили и прочее!