Русия да уважи европейския избор на Украйна, зове Турчинов

"Евроинтеграцията е приоритет за Украйна"
Обновена: 24 фев 2014 11:22 | 23 фев 2014 22:46,
211
Русия да уважи европейския избор на Украйна, зове Турчинов
Снимка: Reuters

Изпълняващ длъжността президент Олександър Турчинов призова днес Русия да уважи "европейския избор" на Украйна в обръщение към нацията, излъчено по телевизията, предаде Франс прес.

"Ние сме готови за диалог с Русия, развивайки отношенията си на равнопоставена основа, при които ще бъде уважен европейският избор на Украйна. Надявам се, че тази ориентация ще бъде потвърдена на президентските избори", насрочени за 25 май, заяви Турчинов, подчертавайки, че европейската интеграция е приоритет за Украйна.

Страната ни е на ръба на неплатежоспособността, допълни Турчинов, критикувайки остро управлението на сваления президент Виктор Янукович и неговия премиер Микола Азаров, които според него, са "разорили страната", предаде БТА.

Утре върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Ащън утре ще посети Киев, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата
 Ащън ще разговаря с всички ключови фигури и представители на гражданското общество, се посочва в съобщението на службата на еврокомисаря.

Ащън планира да се срещне с Юлия Тимошенко и да я поздрави с освобождаването й.

"Надявам се всички страни да се държат отговорно в името на единството, суверенитета, независимостта и териториалната цялост на страната", посочва Ащън на сайта на службата за външна политика и сигурност на ЕС.

Според Ащън Европа внимателно следи бързо променящата се ситуация в Украйна и напълно подкрепя всестранния политически процес. Ръководителката на европейската дипломация допълва, че  ЕС е готов да окаже помощ за намаляване на напрежението и призовава страните в конфликта да започнат конструктивен диалог.

Руският външен министър Сергей Лавров е разговарял днес по телефона с американския си колега Джон Кери. Най-важното сега е да се гарантира пълното изпълнение на споразумението за политическо урегулиране от 21 февруари в Украйна, е казал Лавров, според цитираното съобщение на руското външно министерство.

"От наша страна бе подчертано, че най-важното сега е да се гарантира пълното изпълнение на споразумението за политическо урегулиране от 21 февруари, което украинската опозиция не спазва и на практика завзе властта в Киев, отказвайки се да предаде оръжията и продължавайки да залага на насилието", се допълва в съобщението.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Където има мръсотия, там търси САЩ. Византия на 21 век.
120
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пирова обеда за Сащ.Казвам Сащ ,защото е ясно кой стои зад преврата.Европейските ни приятели не са в състояние да отидат до тоалетната както се вика без да се консултират с белия дом.Който мисли ,че РУСИЯ Е ЗАГУБИЛА ВОЙНАТА МНОГО,МНОГО БЪРКА!
119
0
 
10
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
О-О-ООО, НЕ-Е-ЕЕЕ,Преврат нямало...Само...:- Междувременно най-малко хиляда привърженици на Евромайдана окупират сградата на областната администрация в североизточния град Харков. Пред централния вход са издигнати барикади и дежурят "постове за самоотбрана...Само някакви си 67 пленени, преоблечени и ЗАСТРЕЛЯНИ В ТИЛА насред Киев полицаи...- Че те полицаите - хора ли са....
118
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Газта за Украйна от Русия е 268 долара за 1000 куб. м. Ние плащаме двойно повече и Вие ще плащате за евроизбора си.
117
3
 
8
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
Император Путин да праща войските да сгазят демонократичният терор !
116
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AН, ти чий го дириш в бългaрски форум, руски ***!
115
0
 
13
 
! Отговори
АН преди 10 години
КОЙ ТУК КУПУВА АКО НЕ РУСНАЦИ ЗАГИВАМЕ
114
0
 
13
 
! Отговори
АН преди 10 години
ТОЙ ДО СЕГА КАКВО НАПРАВИ НИЩО И ТОЙ *** ЕС ТОВА Е БЕДНОТИЯ И БЕЗРАБОТИЦА НЕКА ОПИТАТ УКРАИНЦИ
113
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе комунистическо *** вие изгонихте1.8 млн с мутрите си 90- те Още не сте платили но накрая всеки си плаща масрафа
112
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
след 24 години демокрация и интегриране стигнахме американците... ама през крив макарон, като махмен бляновете остава една обезкървена българска нация на фона на *** и ислямизация. Хората с по-малките градове знаят какво казвам, а за хората в по-големите градове имам послание - скоро и във вашият град. Всичко това само за 25 години демокрация: 1,8 млн българи са напуснали страната. За 45 години комунизъм жертвите са 300хил. Това е статистика, тук се мълчи и се гледа.
111
19
 
11
 
! Отговори
65 преди 10 години
Където има мръсотия, там търси Русия.
110
3
 
16
 
! Отговори
Съни преди 10 години
НАТО още преди година обяви,че иска Западна Украйна за себе си,за полигон и ресурси,и....вече го постигна,с цената на поредната "оранжево-пембяна"уж революция.След Сирия,паднаи Украйна.
109
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отворете ДОСИЕТAТA в Укрaйнa, зa дa види нaродa кой е ченге, рускa подлогa, гей, или педофил в укрaинскaтa политикa! От товa ги е стрaх русофилите у тук и в Укрaйнa! ОБЪРНЕТЕ ВНИМAНИЕ НA МИНУСИТЕ!
108
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Историятa нa клетa Бългaрия ДОКAЗВA недвусмислено КОЙ тук е предaтеля- руските aгенти! Огледaйте се, ИСТОРИЯТA говори, нaстоето също!
107
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До всекидневните *** пред компютъра Как може за 30 сребърника да си давате гъ*а Червото ви е пукнато вече не ви остава много
106
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се притеснявайте украинци!!Тя,Русия ще ви уважи подобаващо ЕВРОПЕЙСКИЯ ИЗБОР с 500-600 евро за кубик газ!!Плащането ще е кеш без отстъпки и отсрочки!!Безплатното,символично папкане от Русия свърши!!Ще чакате жизнен стандарт от евро-американските си нови партньори,но никога няма да го видите!!Само по сериали и филми,като у нас!!
105
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Влaсттa в Укрaйнa бе взетa с кръв от ръцете нa престъпното руско упрaвление, сегa единствено вaжното е ЛУСТРAЦИЯ ЗA РУСКИТЕ AГЕНТИ, СЪД ЗA ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ЗAБРAНA СЪС ЗAКОН НA КОМ. ПAРТИЯТA И ТAЗИ НA ЯНУКОВИЧ! AКО НЕ СТОРИТЕ ТЕЗИ ВAЖНИ СТЪПКИ БРAТЯ УКРAИНЦИ, ВИЕ ЩЕ ПОТЪНЕТЕ КAТО НAШAТA БЪЛГAРИЯ! БГ. " ПРЕХОДA" БЕШЕ РУСОФИЛСКA ПЕРЕСТРОЙКA, ЗA ОБОГAТЯВAНЕ НA ОЛИГAРСИ, БЛИЗКИ ДО москвa! Стaнете европейци, кaто Полшa, a не кaто нaс!!!
104
9
 
28
 
! Отговори
В Европа преди 10 години
В Европа има нова фашистка държава - Украйна!
103
7
 
22
 
! Отговори
зов преди 10 години
Русия да уважи фашисткия избор на Украйна, зове Турчинов. Олександър Турчинов - секретарь райкома комсомола, затем заведующий отдела агитации и пропаганды Днепропетровского обкома комсомола.
102
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия шашлъци явно нямат информация на какъв фар ще се наденат ако влязат в ЕС. Ще избягат от Русия и като нас ще станат последните мизерници не само в Европа, но и в нормалния човешки свят.