Русия да уважи европейския избор на Украйна, зове Турчинов

"Евроинтеграцията е приоритет за Украйна"
Обновена: 24 фев 2014 11:22 | 23 фев 2014 22:46,
211
Русия да уважи европейския избор на Украйна, зове Турчинов
Снимка: Reuters

Изпълняващ длъжността президент Олександър Турчинов призова днес Русия да уважи "европейския избор" на Украйна в обръщение към нацията, излъчено по телевизията, предаде Франс прес.

"Ние сме готови за диалог с Русия, развивайки отношенията си на равнопоставена основа, при които ще бъде уважен европейският избор на Украйна. Надявам се, че тази ориентация ще бъде потвърдена на президентските избори", насрочени за 25 май, заяви Турчинов, подчертавайки, че европейската интеграция е приоритет за Украйна.

Страната ни е на ръба на неплатежоспособността, допълни Турчинов, критикувайки остро управлението на сваления президент Виктор Янукович и неговия премиер Микола Азаров, които според него, са "разорили страната", предаде БТА.

Утре върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Ащън утре ще посети Киев, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Още по темата
 Ащън ще разговаря с всички ключови фигури и представители на гражданското общество, се посочва в съобщението на службата на еврокомисаря.

Ащън планира да се срещне с Юлия Тимошенко и да я поздрави с освобождаването й.

"Надявам се всички страни да се държат отговорно в името на единството, суверенитета, независимостта и териториалната цялост на страната", посочва Ащън на сайта на службата за външна политика и сигурност на ЕС.

Според Ащън Европа внимателно следи бързо променящата се ситуация в Украйна и напълно подкрепя всестранния политически процес. Ръководителката на европейската дипломация допълва, че  ЕС е готов да окаже помощ за намаляване на напрежението и призовава страните в конфликта да започнат конструктивен диалог.

Руският външен министър Сергей Лавров е разговарял днес по телефона с американския си колега Джон Кери. Най-важното сега е да се гарантира пълното изпълнение на споразумението за политическо урегулиране от 21 февруари в Украйна, е казал Лавров, според цитираното съобщение на руското външно министерство.

"От наша страна бе подчертано, че най-важното сега е да се гарантира пълното изпълнение на споразумението за политическо урегулиране от 21 февруари, което украинската опозиция не спазва и на практика завзе властта в Киев, отказвайки се да предаде оръжията и продължавайки да залага на насилието", се допълва в съобщението.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 151Май вече си лапнал черния маркуч
80
2
 
20
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Prez 1992 в Лос Анджилис избухват бунтове на *** и латиноси.Започват палежи и погроми над полицейски участъци.Задействана е армията, Националната гвардия, щатска полиция - около 13500 калпака.След 6 дни има 53(петдесет и три) трупа, 2000(две хиляди) души ранени и 11000(единадесет хиляди!!!) души арестувани, има присъди от 25 години затвор.ООН, ЕС и целият "демократичен" свят мълчат като .....Това са факти, анализът всеки да си го прави сам.
79
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички противници на Русия да лапат маркуча на обама
78
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тва от българина по-тъпо животно нема.ЕС е виновен за глада а не техния мързел. Кат' не ви харесва ЕС излизайте бе вашта мама въшлива. И без това на никой не сте притрябвали.
77
1
 
7
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Доооо,143Всеки *** може да разграничи "констатация" от "позиция"(изявление). А такива не сме чули от НИКЪДЕ. Реакцията за ПРЕВРАТА е ПЛАХА до момента, от ВСЯКЪДЕ. Въпросят е дали ще се ЛЕГИТИМИРА(по купешки казано) А Законите в Радата се гласуват с 300 на нула, под дулата на автомати,......... всичко е възможно?!?
76
0
 
0
 
! Отговори
voice of Russia преди 10 години
voiceofrussia/news/2014_02_23/Anonymous-Ukraine-releases-Klitschko-e-mails-showing-treason-3581/
75
1
 
11
 
! Отговори
voice of Russia преди 10 години
THE VOICE OF RUSSIA 'ANONYMOUS UKRAINE RELEASES KLITSCHKO'S E-MAILS SHOWING TREASON. ...където между другото се казва...Украйна трябва да е свободна...ние не искаме да бъдем слуги на НАТО...Украйна няма нужда от ЕС...нито от воден от Русия евразийски съюз,Украйна ...не иска да бъде донор за суровини на ЕС...Ние сме за независима Украйна.....на Кличко се плаща за преврата от Запада...
74
1
 
12
 
! Отговори
сопол преди 10 години
путин ако се беше намесил сега нямаше да даваш изявления. февруарската сметка за газта идва, ама от сега квичиш няма пари. нали сте независими, да ви видим сега. да ви карат от норвегия с танкери газ
73
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Влади-Мир А ти от кои си, от позицията на какъв правиш такива тежки изявления?
72
2
 
13
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
ЛАВРОВ е пророка на Подполковника, и всички краварски и *** мижитурки, ЧАКАТ ТЕХНИТЕ РЕАКЦИИ!!!!!
71
1
 
6
 
! Отговори
bg преди 10 години
Zapadnite iluminatski nacistki svine iskat I v Bulgaria da upravljava nekoi Turchinov.Ne iskat da e Bulgarinov.
70
1
 
8
 
! Отговори
bg преди 10 години
Gnusnata Turchinova *** prili4a na Gad Zeevi.
69
1
 
5
 
! Отговори
bg преди 10 години
Tazi gnusna mutrenska *** li 4e se bori s korupcijata v Ukraina?
68
1
 
11
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Разликата между хохлите и руснаците, е че едните се борят до първа, а другите до последна капка кръв.
67
0
 
0
 
! Отговори
до кукундел Е.Б. преди 10 години
До Елисавета БоярскаяЖалко,че Лазар Мойсеевич Каганович не го е приложил на теб.
66
1
 
6
 
! Отговори
референдум преди 10 години
Само референдум ще определи избора на украинския народ .
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и държавата ни я управлява една украйнска...и сила няма на тоя свят да я накара да каже истината за еврорегион Тракия!...Ако нещичко излезе верно, че са продавали България, жива ще я дереме тая свинкя!
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно е ясно: Украйна вече не е черноморска срана.Да се готви Румъния.
63
0
 
8
 
! Отговори
!!! 129 преди 10 години
... Пропуснал си и наш Г. Марков, който си беше наш разузнавач.Утрепаха го и още го приписват на НРБ, а ние им пригласяме.
62
2
 
10
 
! Отговори
Елисавета Боярская преди 10 години
Сега разбирам защо Сталин им е приложил гладолечение! Тук има една украинска свинка, доведе я преди години един един наш гастарбайтер в СССР. Веднъж се радваше как китайците колонизирали Сибир и постепенно го отнемали от Русия.Тва украинци, поляци и особено чехи са уж славяни, но долни ***. Чехите предадоха адмирал Колчак на червените комисари.