Украйна е пред фалит, държавната хазна е празна

Очертава се нужда от финансова помощ в размер на 35 млрд. долара
Обновена: 24 фев 2014 14:06 | 24 фев 2014 12:30, Елка Василева
323
Украйна е пред фалит, държавната хазна е празна
Арсений Яценюк и Олександър Турчинов. Снимка: Reuters

Държавната хазна на Украйна е празна, страната е доведена до фалит. Това заяви председателят на парламентарната фракция на партия „Баткившчина“ Арсений Яценюк на заседание на помирителния съвет на ръководителите на
парламентарни групи във Върховната рада, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Такава финансова катастрофа Украйна не е виждала през всичките години независимост“, каза Яценюк, който добави, че „трябва незабавно да се отправи молба за финансова помощ от МВФ“.

Още по темата
Яценюк каза, че се е срещнал с ръководството на министерството на финансите. „Обрисуваха пред мен ужасната картина на финансовата състояние на страната“, подчерат депутатът.

„Така че ние нямаме време. Трябва спешно да сформираме правителство“, заяви Яценюк.

Същото мнение изрази и председателят на Върховната рада Олександър Турчинов. „Без сформиране на изпълнителна власт нашата дейност е неефективна“, каза той.

„Ситуацията в икономиката е катастрофална, нито едно министерство и ведомство не работи в съответствие с украинската конституция и законите, министрите са напуснали кабинетите си“, подчерта Турчинов.

От своя страна и.д. министър на финансите Юрий Колобов смята, че размерът на финансовата помощ за Украйна може да възлезе на 35 милиарда долара за 2014-2015 г. По думите му Украйна предлага да проведе международна донорска конференция с участието на страни от ЕС, САЩ и други държави, представители на МВФ и международни финансови организации за предоставяне на помощ „за модернизацията и провеждане на реформи в Украйна, а също и реализацията на споразумението за асоцииране с ЕС“.

Колобов съобщи още, че Украйна провежда консултации със страни от ЕС, САЩ и международни финансови организации за спешна финансова помощ за Киев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Сега Украйна е една бездънна яма за потъване на пари. Колко милиарда ?/$ ще трябват за да се възстанови всичко ? Украйнците потънаха ... само дето още не го знаят.
235
0
 
3
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Сто процента някой е отарашил каквото е останало в хазната в тоя хаос.
234
2
 
2
 
! Отговори
ПОУКИ... преди 10 години
Когато и нашата изватена коалиция си отиде от властта, и България ще е докарана до това положение! МАФИЯ!ОСТАВКА!!!
233
2
 
1
 
! Отговори
до 300 преди 10 години
До азАаа не, бъркаш се! Сега им викат ***! Кой нормален ще пише за политика в 4 часа сутринта? Само платените червени ***!
232
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименФакти!!! На тия дето си паркират джипките в два гаража, събота се плацикат в басейнчето зад къщата, на тия им е мръсен и гаден комунизма. Ти от народа ли си, *** ли си, такъв ли си?
231
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименРобство за едни, радост за други(повечето). Успокоение за теб е, че не си единствен в простотията си! Каквото е имало тогава, сега и след 100 години няма да се постигне. Идеален режим няма, има по добър и по лош, а капитализма е доказал на всеки трудещ се човек, че няма нищо сигурно в него. Всичко е за много кратко. Едни от най големите антикомунисти признават, че икономиката е била много по мощна през 70-те години. Тука сме били 9 милиона българи. Тук не става въпрос за любим цвят
230
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Товарищ ***.ин ще напълни хазната.
229
1
 
16
 
! Отговори
краси преди 10 години
Някога дядовците на днешните БАНДЕРОВЦИ помагаха на ХИТЛЕР да зароби и унищижи Украйна, а сегашните БАНДЕРОВЦИ помагат на МЕРКЕЛ , но Украйнците са горд и борбен народ и КРИМ, СЕВАСТОПОЛ и другите части на Страната, сформират доброволни Опълчения и нама да позволет на БАНДЕРОВЦИТЕ да продадат на Меркел и ЕС Украйна и да я унищожат, заробвайки я, както направиха с България и Югославия....
228
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е важно че Украйна е пред фалит, важното е че на сащ ще им честитим нови военни бази!
227
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само САЩ и ЕС печатат долари и евро и ги раздават на техни агенти, но за 1 долар "помощ" искат 10 долара в замяна. Янукович може да им даде само гривни и затова трябваше да протестират пред посолствата на САЩ и ЕС. Не че САЩ и ЕС и сега ще им дадат помощ, всичко ще потъне в джоба на техните агенти като Кличко и Тимошенко, а обикновените хора ще стягат коланите в мизерията докато върнат "помощта" с лихвите още 50-60 години.
226
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За пореден път за съжаление се опитват да замажат очите на хората,дано украинците излязат по умни от нас ,а и Путин още не е казал последната си дума !!!
225
0
 
14
 
! Отговори
maora преди 10 години
схемата за фалита и заробването на страната успя. Ще се вземат заеми от поробителите от МВФ. Ще се раздели страната на сфери на влияние и всичко ще отиде в канала. Житницата на Европа е сериозен залък за всички велики сили. Кофти за хората, но от тях никога и нищо не е зависело. Всичко беше сценарий! Ако бях на Путин щях да действам здраво, но сигурно не е толкова просто. Надявам се матрицата да се е изяснила на много хора вече.
224
1
 
6
 
! Отговори
аз преди 10 години
еи аман от глупави гущери и бойковски тикви само те са имали дядовци милите само те са страдали
223
1
 
5
 
! Отговори
az преди 10 години
До Анонименкажи го на китайците бати това и вземи прочети малко икономически анализи,че си смешен направо дрънкаш.А и кажи го на фалиралата американска икономика където външния дълг е повече от БВП или на испанците гърците португалците италианците и т.н. така добри и силни икономики хахахаха
222
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преврата в Украйна ми прилича на идването на власт на Хитлер, аналогията е пълна, хронологията и спонсорите са същите, четете история...остава да видим кой ще е новия
221
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До УМЕН ГУЩЕРЕ Камазите горят нафта,а американските МАСК горят дезодоранти. Наливаш дезодоранта в американския камион и той си върви,върви. и в кабината ти мирише на дезодорант.
220
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
vsiaka strana, koiato e bila pod komunisti4esko robstvo e falirala.
219
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И България скоро ще е пред фалит след 25 демократично крадене. И какво направиха имаме и Бентлита миски силиконки яхти самолети подмогнаха швейцарски и кипърски банки и офшорки златни тоалетни и полилеи за 100 хиляди
218
1
 
11
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
И така, в небезизвестият еврейски (МОСАД) сайт DEBKAfile излезе информация, че войските от Сочи днес са пристигнали в базата в Севастопол. Също така има огромно струпване на руски войски в близост то Донецк. Голямо военно движение се забелязва и покрай Белгород, който е на 40км от Украйнската граница. Техниката и войниците са в пълна бойна готовност и чакат команда.За хейтърите само да повторя, това го казва Тел Авив момци!
217
3
 
2
 
! Отговори
емигрант преди 10 години
На теб и един цент не давам.Харчиш ги да купуваш кебапчета на съпартийците си.