Виктор Янукович изчезна, обявиха го за издирване

Издадена му е заповед за арест
Обновена: 24 фев 2014 14:01 | 24 фев 2014 11:20, Елка Василева
276
Виктор Янукович изчезна, обявиха го за издирване
Снимка: архив, Reuters

Бившият украински президент Виктор Янукович е издирван за масови убийства на цивилни, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Новината съобщи украинският министър на вътрешните работи Арсен Аваков в акаунта си във Facebook.

Той посочи, че е издадена заповед за арест на бившия държавен глава и че срещу него и други длъжностни лица е започнало дело за извършено углавно престъпление.

Още по темата
Вътрешният министър поясни, че Янукович заедно с шефа на президентската администрация Андрий Клюев с коли са се отправили от Балаклава, в Крим, в неизвестна посока и с тях няма никаква връзка, предаде Интерфакс.

На 21 февруари Янукович и Клюев за излетели с хеликоптер от Киев за Харков, поясни министърът. В Харков те трябвало да участват в конференцията на депутатите от Партията на регионите, състояла се на 22 февруари. Двамата са пренощували в държавна резиденция в Харков и после вертолетът е потеглил по посока на летището в Донецк.

Там Янукович и шефът на неговата президентска администрация се опитали да отпътуват с два частни самолета от типа Фалкон, но граничните служби са осуетили този опит. После Янукович отседнал в държавната резиденция в Донецк, където останал няколко часа.

На 22 февруари късно вечерта с автомобил Янукович пристигнал в Крим. На 23 февруари той е бил там, като отседнал в един от местните частни санаториуми. Целенасочено е отбягвал вече държавните резиденции.

Когато научил за решението на парламента да назначи за временен президент на Украйна Олександър Турчинов, Янукович напуснал спешно санаториума и се отправил към летището Белбек.

Той така и не стигнал до там, а спрял в частна резиденция в района на Балаклава. Там събрал охранителите си и попитал кои от тях ще го съпровождат оттук нататък и кои ще го изоставят. Част от охранителите му изразили желание да останат и Янукович се сбогувал с тях. На тях той предал и официален отказ от държавна охрана. Онези охранители, които решили все пак да го съпроводят, били лишени от държавното си оръжие, пише БТА.

От Балаклава Янукович заминал в неизвестна посока.

Представителят на Янукович в украинския парламент Юрий Мирошниченко заяви вчера, че местонахождението на държавния глава е неизвестно. Мирошниченко каза, че няма връзка с него и че не знае къде се намира Янукович.

В събота пък бе съобщено, че Янукович се е опитал да напусне страната с чартърен полет от летището на източния град Донецк, но е бил спрян поради липса на необходимите документи.

Междувременно най-малко хиляда привърженици на Евромайдана окупират сградата на областната администрация в североизточния град Харков. Пред централния вход са издигнати барикади и дежурят "постове за самоотбрана", предаде ИТАР-ТАСС.

В момента наоколо няма привърженици на действащите местни власти, при все че през нощта бяха дошли няколко хиляди. Пътното платно край сградата не е затворено за превозни средства, посочва агенцията.

Опозиционерите в сградата са открили на партера пункт за медицинска помощ и импровизирана столова. На по-горния етаж са се установили лидерите на харковския Майдан, също и някои групи с радикални нагласи.

Очаква се да пристигне губернаторът Михайло Добкин, който е насрочил днес преди обяд среща с журналисти, но още не се знае дали той ще успее да влезе в сградата. Вчера опозиционерите не пуснаха там нито Добкин, нито кмета на Харков Генадий Кернес. Двамата обаче увериха, че нямат намерение да подадат оставка, напомня агенцията, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
8
 
! Отговори
Доколенков преди 10 години
Бягай,братко,че ако знаеш какъв са го наточили Украинчетата....
185
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредният преврат планиран и проведен от ЦРУ под маскировката на народно недоволство. Става много лесно. Пускаш стотина човека провокатори да стрелят срещу полицаите. Те естествено отговарят на огъня, няма да се оставят да ги трепят я. В тарапаната естествено го отнасят не провокаторите а заблудените граждани дошли да протестират мирно. След това обвиняват президента за насилието и го разстрелват. И оппала властта е наша. Тоя филм сме го гледали многократно в най-различни държави и варианти.
184
2
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
"Папата призовавал своите си заместници да не влизат в клюки и нтриги". От тук на сетне и Ватиканските мерзавци предприемат "политиката" : "Дръж ми шапката",не разбирам за какво ми говориш-ние сме отци""
183
2
 
9
 
! Отговори
Лилия преди 10 години
Заради този луксозния 47 невинни човека и сред тях млади загинаха.Да брани лексозните си имоти и крадените си пари от украинците седеше като *** на поста си и заблуждаваше и лъжеше народа си.Дано да му наложат най-тежкото наказание ,защото от него народа му няма полза.Той се е наживял доста добре на гърба на народа си.Откриите го и му потърсете отговорност събратя по участ.
182
2
 
6
 
! Отговори
777 преди 10 години
Може ли и нашето бесепе да изчезне като или заедно със янукович-якунович ?
181
3
 
2
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Е, те това е Европейският избор на гатгстерите в УкрайнаПреврат няма...Но...:- Междувременно най-малко хиляда привърженици на Евромайдана окупират сградата на областната администрация в североизточния град Харков. Пред централния вход са издигнати барикади и дежурят "постове за самоотбрана...Само някакви си 67 пленени, преоблечени и ЗАСТРЕЛЯНИ В ТИЛА насред Киев полицаи...- Че те полицаите - хора ли са....
180
2
 
9
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Украинският сатрап го чака съд в Хага ... и след това килията на Тимошенко ...Сталинишев и др. Кутев няма ли да коментират нещо по въпроса, за да докажат, че уважават демокрацията и свободата на всеки народ, вкл. и украинския , или пак ще си скрият главите в пясъка ?
179
1
 
0
 
! Отговори
Внучето преди 10 години
До дееп сюнетТе са си генетично неплодородни, поради напредване на възрастта!
178
5
 
2
 
! Отговори
Некъф Човечец преди 10 години
Украйна - това си беше държавен преврат, описан в дебелите книги на КГБ/ЦРУ.Кой и защо ще си остане тайна...Лошото е, че се разбива една славянска нация и скоро няма да се възстанови!
177
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
evrei4eta radvaite se i va6ia red idva..irak libia jugoslavia siria ukraina..
176
14
 
6
 
! Отговори
Червен Трол преди 10 години
Янукович е изполин, великан, истински мужик, болшевик!Я се вижте вие?!?
175
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГоведаринMnogo tochno opredekenie- катo кокоши *** е в утата :)
174
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Киев сринаха паметника на чекистите.Мъка мъка другари
173
3
 
8
 
! Отговори
Голям смелчага преди 10 години
Убиец пък се криe,ще те найдат.Пък тогиз?SIC TRANSIT GLORIA MUNDI.
172
3
 
8
 
! Отговори
NE RAZBIRAM ! преди 10 години
Hubavo izgoniha Виктор Янукович, zashto pusnaha Timushenko? !!!!!
171
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При капустин е.Брои каквото успя да зули,маха гузно с опашка и чака господаря да му даде кокалче.
170
20
 
3
 
! Отговори
Тъгуване преди 10 години
българите най-много пострадаха от руската агресия.. срещу Турция 1876 наречена незнайно защо освободителна. Сега българските момичета вместо да пълнят османските бордеи, се изнасят на запад... тъга, тъга, мъчно се живее братя.. но съм сигурен, че със силата на демокрацията отново ще станем турска провинция. Амин!
169
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В скута на Мадуро,дундурка се Хахахахаха
168
4
 
12
 
! Отговори
Говедарин преди 10 години
...обаче я как е свил устни Янукович, кат кокоши *** е у сурата ...Типичен комунист!
167
1
 
8
 
! Отговори
с. преди 10 години
А тогава беше лют студ и българите другарски зъзнаха като кучета!Отделно от това икономиката ни понесе доста големи щети и като цяло ние пострадаха може би най-много от цялата история,но руснаците не ни обезщетиха по никакъв начин!И на финала какво се получава!?Големи приятели и братя,но германците,които изобщо не са славяни,а и воюваха с тях купуват почти 2 пъти по-евтино!Може би защото са по-бедни от нас и затова!И освен това нямаше никакви обезщетения за нас!Е,егати "приятелите"!Жалка история