Виктор Янукович изчезна, обявиха го за издирване

Издадена му е заповед за арест
Обновена: 24 фев 2014 14:01 | 24 фев 2014 11:20, Елка Василева
276
Виктор Янукович изчезна, обявиха го за издирване
Снимка: архив, Reuters

Бившият украински президент Виктор Янукович е издирван за масови убийства на цивилни, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Новината съобщи украинският министър на вътрешните работи Арсен Аваков в акаунта си във Facebook.

Той посочи, че е издадена заповед за арест на бившия държавен глава и че срещу него и други длъжностни лица е започнало дело за извършено углавно престъпление.

Още по темата
Вътрешният министър поясни, че Янукович заедно с шефа на президентската администрация Андрий Клюев с коли са се отправили от Балаклава, в Крим, в неизвестна посока и с тях няма никаква връзка, предаде Интерфакс.

На 21 февруари Янукович и Клюев за излетели с хеликоптер от Киев за Харков, поясни министърът. В Харков те трябвало да участват в конференцията на депутатите от Партията на регионите, състояла се на 22 февруари. Двамата са пренощували в държавна резиденция в Харков и после вертолетът е потеглил по посока на летището в Донецк.

Там Янукович и шефът на неговата президентска администрация се опитали да отпътуват с два частни самолета от типа Фалкон, но граничните служби са осуетили този опит. После Янукович отседнал в държавната резиденция в Донецк, където останал няколко часа.

На 22 февруари късно вечерта с автомобил Янукович пристигнал в Крим. На 23 февруари той е бил там, като отседнал в един от местните частни санаториуми. Целенасочено е отбягвал вече държавните резиденции.

Когато научил за решението на парламента да назначи за временен президент на Украйна Олександър Турчинов, Янукович напуснал спешно санаториума и се отправил към летището Белбек.

Той така и не стигнал до там, а спрял в частна резиденция в района на Балаклава. Там събрал охранителите си и попитал кои от тях ще го съпровождат оттук нататък и кои ще го изоставят. Част от охранителите му изразили желание да останат и Янукович се сбогувал с тях. На тях той предал и официален отказ от държавна охрана. Онези охранители, които решили все пак да го съпроводят, били лишени от държавното си оръжие, пише БТА.

От Балаклава Янукович заминал в неизвестна посока.

Представителят на Янукович в украинския парламент Юрий Мирошниченко заяви вчера, че местонахождението на държавния глава е неизвестно. Мирошниченко каза, че няма връзка с него и че не знае къде се намира Янукович.

В събота пък бе съобщено, че Янукович се е опитал да напусне страната с чартърен полет от летището на източния град Донецк, но е бил спрян поради липса на необходимите документи.

Междувременно най-малко хиляда привърженици на Евромайдана окупират сградата на областната администрация в североизточния град Харков. Пред централния вход са издигнати барикади и дежурят "постове за самоотбрана", предаде ИТАР-ТАСС.

В момента наоколо няма привърженици на действащите местни власти, при все че през нощта бяха дошли няколко хиляди. Пътното платно край сградата не е затворено за превозни средства, посочва агенцията.

Опозиционерите в сградата са открили на партера пункт за медицинска помощ и импровизирана столова. На по-горния етаж са се установили лидерите на харковския Майдан, също и някои групи с радикални нагласи.

Очаква се да пристигне губернаторът Михайло Добкин, който е насрочил днес преди обяд среща с журналисти, но още не се знае дали той ще успее да влезе в сградата. Вчера опозиционерите не пуснаха там нито Добкин, нито кмета на Харков Генадий Кернес. Двамата обаче увериха, че нямат намерение да подадат оставка, напомня агенцията, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
9
 
! Отговори
Курдо преди 10 години
До Анонимният--161 ; И при нас трябваше да збранят БКП + Лустрация , Затова сме на това дередже.Трябва да им ЕКСПРОПРИИРАТ имотите,защото всичко е КРАДЕНО.ОСТАВКА
145
3
 
13
 
! Отговори
с. преди 10 години
И да ви попитам всичките *** ***,които развявате знамето на панславизма и православието защо навремето съвсем не по другарски Москва и Киев се изпокараха за природния газ!?И защо след като при изрядно изпълнение на условията по договора ни с руснаците през най-лютата зима мръзнахме като кучета,а икономиката ни понесе жестоки щети!И защо Москва не ни обезщети другарски за тия щети възникнали заради техен спор с Киве,който не ни засяга!?И защо продават газ на германците по-евтино!?!
144
5
 
14
 
! Отговори
123 преди 10 години
ТРОЛОВ , *** , *** .............БСП-***
143
1
 
6
 
! Отговори
ДВЯД преди 10 години
ДО 167 varg , ХОДИ СЕ ЛЕКУВАЙ !!! НЕЗАБАВНО !!!!!!!!!!
142
1
 
8
 
! Отговори
с. преди 10 години
Янукович толкова лесно нямаше как да смачка тоя и оня защото нямаше тия позиции!И защо като е такъв мъж и раше да сложи край на интерграцията с Запада не го направи след референдум!?Защото май нямаше да се получат резултати,които да му изнасят!А относно МВФ какво да кажа!Ако са опрели до тях-лошо!Никой не е длъжен да дава пари ей така!Имат право да поставят условия!Що не им дадат руснаците!?Нали са източноправославни братя!Или май и те имат условия!
141
2
 
15
 
! Отговори
123 преди 10 години
ЗАЩО ПЪК ЩЕ ИЗЧЕЗВА ТОЯ ЧЕСТЕН И ПРЕКРАСЕН ЧОВЕК !!! КОГАТО СИ ЧЕСТЕН И ЧИСТ НЕ БЯГАШ :))))))))))))))))))))))
140
3
 
2
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Това за Харков не съм го чел никъде другаде в саитовете ни. Аз следя агенция Фокус,които дават всичко което се е случило досега и няма да пропуснат да оповестят че евромайдановци държат и Харков. Нещо май пак има пропаганда и заблуждаваща информация
139
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сам си е виновен Янукович, ако беше смачкал бандеровските банди веднага, сега щеше да е мир и спокойствие в Украйна, ама като *** до последно се чудеше как хем на уплашените да си загубят западните авоари олигарси да угоди, хем да си свърши работата като държавник. Сега да си сърба попарата, дето я надроби... Всъщност всички украинци ще я сърбат, като дойдат сега чакалите от МВФ ги "надемократизират" набързо.
138
3
 
10
 
! Отговори
с. преди 10 години
Запада се интересува от Украйна защото това е прекрасна възможност да се направи скомина на руснаците и да се нанесе удар по геополитическите им интереси!Това обаче не означава непременно,че не съвпада с интересите на украинците!Ако имат лидери,които да не мислят само за себе си имат шанса да се възползват от ситуацията и да се оправят!А и в момента украинците така или иначе тънат в бедност,а такива като Янукович,родата му и антуража му тънат в разкош!Така,че промяна ще е добре дошла си мисля!
137
6
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
И светът неизбежно стигна до "кулминационния момент" за да се обърне към Бога на вековете,чрез трудния път на терзанията,вместо просто да повярва в Единородния Дух на истината-Исус,Който изведе и израелския народ-тогава от робството на Египет.Не участвувайте във "Вавилон"("Содом и Египет")-градът на религиите и гнусотиите.Не приемайте "белега на звяра" ,а вярвайте само в Господа !
136
6
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Изледвсана е историята от вековете и хилядолетията,най-подробно.И тя доказва,че всичките БЕДИ се струпаха на човечеството от "антихрист"-Сатана,който е религии-на юдаисткия,ходжата,(попа и папата) и другите.Заради похулване бна Божието Слово и приемането на лукавия.Нищо различно не се е слуцвало и не се слуцва от това което е описал и предрекъл Господ на Силите,Чието име е Исус.И светът неизбежно стигна до "кулминационния момент" за да се обърне към Бога на вековете,чрез трудния път на терзанията,вместо просто да повярва в Единородния Дух на истината-Исус,Който изведе и израелския народ-тогава
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 168На гърците им беше упростен 300000000000 дълг, ирландия прекрати помощите които искаше от ЕС и отново е с безумно висок БВП за населението и територията си.
134
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русофилска логика - всеки, които е срещу престъпната власт на крадеца Янукович и шайката му е фашист, бандит, бандеровец, антисемит, людоед и содомит! Аргументи ? - Никакви!Който е за Русия, за Путин и украинският му пудел Янукович,(похарчил и руски милиарди) е демократ, хуманист, изобщо прекрасен човек!При такова мислене, при такава пропаганда няма как да има разбирателство?Янукович защо не направи един референдум - за или против ЕС? Глас народен, глас Божи!
133
7
 
4
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
ЗАЩО...???- Защо красивите и мирно протестиращи про-европейци НЕ ДАВАТ ИМЕНАТА НА УБИТИТЕ си бойци?- Защото убитите са... ЗАЛОВЕНИ ПОЛИЦАИ НАСИЛА ПРЕОБЛЕЧЕНИ С ЦИВИЛНИ ДРЕХИ И ХЛАДНОКРЪВНО ЗАСТРЕЛЯНИ В ТИЛА!Цитат:- Украинското вътрешно министерство съобщи, че 67 военнослужещи от вътрешни войски (патрулиращи без оръжие) са били пленени.Цитат:- В центъра за съдебна медицина са докарани 67 трупа, посочва общинската администрация Янукович е всичко друго, но не е ***, но убийствата му се приписват- В СИРИЯ ТОВА ПРОДЪЛЖАВА 3г., а в Украйна сега започва!.
132
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До vargБрейййййй, а Станишев, Доган, Болен и *** не, така ли?
131
4
 
9
 
! Отговори
с. преди 10 години
Много ми е смешна демагогията на червената ***!Какви имало по площадите!Ама то ***,радикали,пък не знам какви си!При подобни патаклами винаги има някой,който се опитва да се възползва от нещата и да бръкне в медеца!Или пък да компрометира протестите и бунтовете като ги радикализира!Това обаче не променя факта,че в огромната си и преобладаваща част се бунтуват обикновени хора,които са докарани до отчаяние!И групичка платени *** не променя това!
130
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе хора! Аз съм просто изумен.. :)Вие наистина ли си мислите, че някой го интересува народа??? :)))))Наистина ли смятате, че запада го интересува украинския народ и неговата свобода?:))))))Наистина ли мислите, че запада ще излее 20 МИЛИАРДА защото му пука за някакъв народ???:) Опомнете се! Излезте от матрицата и сами ще намерите отговорите - те не са трудни, само си свалете капаците от очите!
129
10
 
8
 
! Отговори
varg преди 10 години
По същите обвинения би трябвало да бъдат арестувани и Барак Обама Ердоган Бойко Борисов и т.н.
128
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
Бате на тебе на пост ли ти плащат бе? Как си налазил тука, ще помисли човек, че персонално са ти бръкнали в зад***ка.
127
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще го барнат мръсника.Ще хванат и милиционерите снайперисти.