Виктор Янукович изчезна, обявиха го за издирване

Издадена му е заповед за арест
Обновена: 24 фев 2014 14:01 | 24 фев 2014 11:20, Елка Василева
276
Виктор Янукович изчезна, обявиха го за издирване
Снимка: архив, Reuters

Бившият украински президент Виктор Янукович е издирван за масови убийства на цивилни, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Новината съобщи украинският министър на вътрешните работи Арсен Аваков в акаунта си във Facebook.

Той посочи, че е издадена заповед за арест на бившия държавен глава и че срещу него и други длъжностни лица е започнало дело за извършено углавно престъпление.

Още по темата
Вътрешният министър поясни, че Янукович заедно с шефа на президентската администрация Андрий Клюев с коли са се отправили от Балаклава, в Крим, в неизвестна посока и с тях няма никаква връзка, предаде Интерфакс.

На 21 февруари Янукович и Клюев за излетели с хеликоптер от Киев за Харков, поясни министърът. В Харков те трябвало да участват в конференцията на депутатите от Партията на регионите, състояла се на 22 февруари. Двамата са пренощували в държавна резиденция в Харков и после вертолетът е потеглил по посока на летището в Донецк.

Там Янукович и шефът на неговата президентска администрация се опитали да отпътуват с два частни самолета от типа Фалкон, но граничните служби са осуетили този опит. После Янукович отседнал в държавната резиденция в Донецк, където останал няколко часа.

На 22 февруари късно вечерта с автомобил Янукович пристигнал в Крим. На 23 февруари той е бил там, като отседнал в един от местните частни санаториуми. Целенасочено е отбягвал вече държавните резиденции.

Когато научил за решението на парламента да назначи за временен президент на Украйна Олександър Турчинов, Янукович напуснал спешно санаториума и се отправил към летището Белбек.

Той така и не стигнал до там, а спрял в частна резиденция в района на Балаклава. Там събрал охранителите си и попитал кои от тях ще го съпровождат оттук нататък и кои ще го изоставят. Част от охранителите му изразили желание да останат и Янукович се сбогувал с тях. На тях той предал и официален отказ от държавна охрана. Онези охранители, които решили все пак да го съпроводят, били лишени от държавното си оръжие, пише БТА.

От Балаклава Янукович заминал в неизвестна посока.

Представителят на Янукович в украинския парламент Юрий Мирошниченко заяви вчера, че местонахождението на държавния глава е неизвестно. Мирошниченко каза, че няма връзка с него и че не знае къде се намира Янукович.

В събота пък бе съобщено, че Янукович се е опитал да напусне страната с чартърен полет от летището на източния град Донецк, но е бил спрян поради липса на необходимите документи.

Междувременно най-малко хиляда привърженици на Евромайдана окупират сградата на областната администрация в североизточния град Харков. Пред централния вход са издигнати барикади и дежурят "постове за самоотбрана", предаде ИТАР-ТАСС.

В момента наоколо няма привърженици на действащите местни власти, при все че през нощта бяха дошли няколко хиляди. Пътното платно край сградата не е затворено за превозни средства, посочва агенцията.

Опозиционерите в сградата са открили на партера пункт за медицинска помощ и импровизирана столова. На по-горния етаж са се установили лидерите на харковския Майдан, също и някои групи с радикални нагласи.

Очаква се да пристигне губернаторът Михайло Добкин, който е насрочил днес преди обяд среща с журналисти, но още не се знае дали той ще успее да влезе в сградата. Вчера опозиционерите не пуснаха там нито Добкин, нито кмета на Харков Генадий Кернес. Двамата обаче увериха, че нямат намерение да подадат оставка, напомня агенцията, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
11
 
5
 
! Отговори
Маймун преди 10 години
Залагам 50:50 ,че руснаците ще организират контраудар.А янките ще попищят,попищят ,но няма да идат и да се бият.
165
2
 
12
 
! Отговори
Gaco преди 10 години
Янокович е при братя Галеви шмъркат заедно чакат Пацо и СерГей да им прави *** между магистралите
164
1
 
9
 
! Отговори
с.до 192 преди 10 години
Ами не знам какво е подписвал Б.Б.,ама руснаците нали са ни големи приятели!?Защо са приели да се подпише договр с братска цена по-висока от тая на швабите!?Да бяха казали братя,ей ви цена по-ниска от тая за германците по другарско-братски съображения!А дано,ама надали както се казва!И другото,което ще ти кажа е,че доста удобно не засягаш въпроса,че независимо от цената ние сме изпълнявали задълженията си по договора,но Кремъл не ни обезщети по никакъв начин за щетите от кризата!Пак другарски!
163
1
 
9
 
! Отговори
Пиночет преди 10 години
За този престъник и цялата ми клика трябва да бъде издадена заповед да бъдат издирвани от Интерпол.
162
4
 
11
 
! Отговори
дееп сюнет преди 10 години
Не лустрация трябва за комунистите, а КАСТРАЦИЯ. На това долно племе трябва да му се сложи край на възможността да се плоди.
161
8
 
13
 
! Отговори
ххфйфй преди 10 години
5000 ЧОВЕКА НАПРАВИХА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ НОВИНИТЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЕДНОСТРАННО БЕЗ ДРУГАТА ТОЧКА ,ПО ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ УКРАИНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ СЕ ОБЯВИ ПРОТИВ МЕГДАНОВЦИТЕ И СЕ ВЕЯТ РУСКИ ЗНАМЕНА ПАПАГИЛИТЕ КОИТО ПИШАТ ТУК ДА СИ СВЕРЯТ ЧАСОВНИЦИТЕ.ИНАЧЕ ТОВА ПРИЛИЧА НА ФАШИСТКА МАНИПУЛАЦИЯ И АГИТАЦИЯ ,ПРОТИВ МНОЗИНСТВОТО УКРАИНЦИ.
160
2
 
13
 
! Отговори
Ал преди 10 години
Супер , кликата на Янукович управлява три години , ошушка до дупка държавната хазна и сега избяга по терлици ! А народа кучета го яли... Познат и на нас сценарий .
159
2
 
7
 
! Отговори
222 преди 10 години
И какво?Заслужава ли си за 4 год.да уринираш в златно цукало,а сега да те е страх за живота ти?То,за него повече живот няма,но струва ли си?Пуста мегаломания!
158
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При *** е!
157
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кои народи най-много са пострадали от руснаците? - Естествено, че славянските народи! И сред тях на първа линия са по-големите - поляци и украинци! Българите сме между другото, а и пък с тая робска психика след туркофилите в България най-много станаха русофилите!
156
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сигурно е на канарските острови пече дупето и две мулатки му правят вятър с палмови листа
155
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Конфликтът между украинци и руснаци и оформящото се разделение ще го усетим още това лято по морето. Като ударят по някоя-друга водка ще има тупаници!
154
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До с. 186на въпроса с с договора за доствака на газ , трябва да питаш ТИКВАТА последния той го подписа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! и така се хвалеше 4е свалил цената, а се оказа че го купуваме по скъпо от швабите
153
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно, кои днес са машите на "демокрацията" от американски тип - Ал-Кайда и Мюсюлманско братство в арабските страни, фашизираните бандеровски банди в Украйна.Парите не миришат, казват...
152
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чудя се дали не заслужава този хубостник Янукович, получил като млад две присъди - една след друга, за грабеж и нанасяне на средна теле повреда виж в Уикипедия), да "тръгне" по пътя на Саддам и на Кадафи, но може би повече на втория, ако го хванат някои, които искат да си отмъстят за 100-те убити!??
151
6
 
10
 
! Отговори
с. преди 10 години
Какво стана,бре!?Неудобни въпроси май!И не сме подготвени и чакаме указания от Позитано и руското посолство!*** гадна безродна!
150
6
 
11
 
! Отговори
Луцифер преди 10 години
Гнусен червен плъх! Такива се хващат в капан за плъхове и се давят в кофа с вода. Комунистическите метастази продължават да душат бившите колонии на червената хидра СССР.Слава Богу, че историята ги зачеркна!!!
149
4
 
17
 
! Отговори
ВЯЕВЯ преди 10 години
БСП-ТРОЛОВЕТЕ ОБЯДВАТ .... ПУ НЯМА НИКОЙ В ЧАТА ....
148
2
 
11
 
! Отговори
с. преди 10 години
Та кажете за газта бре,другари!?На германците,с които воюваха и са в пъти по-богати от нас им продават газ на съвсем различни цени!Доста по-ниски!Защо след като се изпокараха с Киев и ние без вина отнесохме плувката защо не ни обезщетиха!Нали сме братя славяни!?Или сме затънали в охолство сигурно!Толкова сте смешни и жалки с тия напъни,че направо падам!То не е братство,приятелство,любов!Е,нима едни пари могат да засенчат такваз любов!:)
147
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не мога да повярвам на кретенските изказвания по-долу. Или са плод на овча мисъл или има хора на които се плаща да подкрепят диктатори като Янукович, което е странно... Как започна всичко? Явно закъсал за пари, този персонаж реши да продаде Украйна на Путин. Обаче на народа не му хареса. Защо си мислеше, че държавата е негова... Малко са диктаторите доживели до спокойни старини... Този няма да е от тях, интересно ми е какво го чака Путин някой светъл ден :-)