Украйна поиска официално помощ от МВФ

Фондът е готов да откликне, съобщи Кристин Лагард
Обновена: 28 фев 2014 18:02 | 27 фев 2014 19:14, Красимир Ангелов
223
Украйна поиска официално помощ от МВФ
Кристин Лагард. Снимка: Reuters

Украинските власти са поискали финансова помощ от Международния валутен фонд (МВФ), съобщи управляващият директор на фонда Кристин Лагард в изявление, цитирано от Bloomberg.

"Готови сме да откликнем и в идните дни ще изпратим екип от МВФ в Киев, който да започне предварителен диалог с властите“, посочва Лагард в изявление, разпространено по електронната поща.

Още по темата

"Това ще даде възможност на МВФ да направи обичайната си техническа независима оценка на икономическата ситуация в Украйна и същевременно да започне обсъждания с властите на реформи в политиката, които биха могли да формират основата на програма, подкрепена от Фонда", посочи Лагард.

По-рано днес Арсений Яценюк, когото украинският парламент одобри за премиер на страната, обяви, че осигуряването на нов заем от МВФ е жизненоважно, за да може националната валута да се стабилизира.

Украинската гривна достигна рекорден минимум днес поради опасенията, че централната банка е в безизходица заради намаляващите резерви в чужда валута.

Същевременно източник от обкръжението на отстранения президент на Украйна Виктор Янукович заяви, че бившият вече държавен глава на страната ще даде пресконференция от Ростов на Дон в петък, 28 февруари, от 15,00 часа.

Още икономически новини от света четете в Investor.bg

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ответ на заявление исполняющего обязанности президента Украины Александра Турчинова, который назвал сегодня захват правительственных зданий в Крыму преступлением, вице-премьер России Дмитрий Рогозин предложил ему арестовать самого себя.Read more: ntv.ru/novosti/848680/#ixzz2uY2yIxaR
73
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ РAЗБРAХ " ПЛAНA РAНЪТ" ЗA УКРAЙНA ЛИ Е ПОСЛЕДНО, ИЛИ ЗA БЪЛГAРИЯ, ХA, ХA МAЙ БЕШЕ " ПЛAНA СИДЕРОФ" ХA, ХA
72
1
 
3
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 10 години
Имали бол пари, дали.
71
1
 
14
 
! Отговори
Сивия преди 10 години
Украинците, понеже се правят на много отворени, сега ще си плащат газта по пазарни цени и тия 35 милиарда няма да им стигнат дори само за газ за първата година.
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХA, ХA РAЗСМЯХ СЕ ОТ СЪРЦЕ.., ЕДИН ФAЙТОН,ТОЗИ ФAЙТОН БAЯ ФAЙТОН ЩЕ ДA Е! 7% СA ТОВA ОТ ГРAЖДAНИТЕ, БКП- ТО ТИ Е 17% ХA, ХA, ХA
69
2
 
4
 
! Отговори
маалата сигантия преди 10 години
АБЕ КАКАВ МВФ БЕ? ДА ИДВАТ У МААЛАТА И ШЕ ИМ ДАВАМЕ КОЛКО САКАТ МИЛИОНЕ БЕ. ДАЖЕ НЕМА ДА САКАМЕ ДА ГИ ВРАШТАТ. ОТИ СА УБАВИ НОГО УКРАЕНКИТЕ. САМО ШЕ СИ УМЕШАМЕ РАСИТЕ САС МОМЕТАТА И ГОТОВО. А ИНАЧЕ АКО ЗЕМАТ ОТ МВФТО СИ Е Е.АЛО ***. ОНИА ШЕ ГИ СКАСАТ ОТ ЛИХВИТЕ. А ПА ЗА ОСТАНАЛЕТЕ ДА НЕ ГОВОРИМЕ. ШЕ ИМА ДА СИ РАБОТАТ И ДА СИ ПЛАШТАТ ДО ДЕСЕТО КОЛЕНО. ДА ДОАТ ДА ВИДАТ У БУГАРСКО КАК НЕ ЗАРОБИА ТЕА ОТ МВФТО. НАПРАО НИ ЗАКОПАА НАДОЛЕ С ГЛАВЕТО. АМА КАТО ИМА ПРОС НАРОД ТАКА ШЕЕ.
68
1
 
11
 
! Отговори
Marcos преди 10 години
До кукурузЩе ядем EU кукуруз и EU хляб и други ЕУ *** по ISO стандарт.
67
2
 
7
 
! Отговори
Сивия преди 10 години
Тук на разни зомбита, още им се привиждат комунисти. Лечение трябва, много сериозно при това.
66
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако конфискуват 12-те милиарда долара откраднати от семейството на Янукович и ще дръпнат много бързо напред. България не конфискува на никое комунистическо величие парите и допусна въпросните величия да я яхнат и ограбват и съвсем закономерно се закотви на опашката на Европа.
65
0
 
16
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Бе кога избраха власт,кога започна да заробва държавата с кредити от ***?Големи ,ама ултра,мега,мощни *** излязоха украинските ***.
64
0
 
8
 
! Отговори
кукуруз преди 10 години
А какво би станало, ако EU наложи квота на зърнодобива в Украйна ?
63
1
 
4
 
! Отговори
Лицето преди 10 години
Утре Янукович ще разкаже всичко.
62
0
 
7
 
! Отговори
до 83 преди 10 години
Нали си чувал за четерите конника на апокалипсиса!Това е третия конник на апокалипсиса!
61
0
 
10
 
! Отговори
до 83 преди 10 години
Мумията се завръща. Скоро и по украинската телевизия. :-)
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КAК ТAКA ГО НЯМAЛО КОСТОВ, НЕ Е ВЯРНО РЕФОРМAТОРИТЕ СA ГЛAВНО ДСБ- ПAРТИЯТA НA КОСТОВ! СAМО СЛЕД ТРИ МЕСЕЦA ИМAМЕ ВAЖНИ ИЗБОРИ ЗA ЕВРОПA И ТAМ РЕФОРМAТОРИТЕ ИМAТ ДОБЪР ПОТЕНЦИAЛ, ЗAЕДНО С ГЕРБ
59
0
 
15
 
! Отговори
мерил лийч преди 10 години
Е сега им влезна на украинците. Вече ще спазват "Строга финансова дисциплина". Да им честито. (тук звучат звуците на 9-та симфония)
58
1
 
11
 
! Отговори
фен преди 10 години
Това на снимката какво е?!?!? Ужас...
57
0
 
17
 
! Отговори
ТОЙ КАЗА преди 10 години
А спомняте ли си преди около 15 години МВФ и Иван Костов какво сътвориха в България?!Колко бързо поискаха помощ от МВФ и колко бързо МВФ се отзоваха..... Смея се с глас.....Сега ще започнат масовите приватизации и Украйна има да връща дълг до като съществува....Да им е честито!
56
1
 
17
 
! Отговори
Сивия преди 10 години
На новото правителство, което САЩ и ЕС назначиха в Украйна, му е наредено да "установи", че парите на държавата са изнесени от предишните управляващи и веднага да "помоли", за "спаситетелен" заем от МВФ. Естествено парите ще им бъдат отпуснати, само при условие, че ще бъдат дадени на точно определени западни концерни и в никакъв случай няма да се допусне до населението да стигне дори цент от тези милиарди.
55
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия нищо повече не може да даде на Украйна от това което им даде през последните 300 години. Бедност, изостаналост, голодомор и робство. Единственият шанс за украинците е да скъсат решително с Русия и да станат самостоятелна и независима държава. Нека руснаците си вземат Крим и източна Украйна. Само след 10 години разликата между западна и източна Украйна ще е както между Западна и източна Германия преди 25 години.