Руският опозиционер Навални е поставен под домашен арест

Мярката му е в рамките на разследване за измама
28 фев 2014 14:27, Елка Василева
11
Руският опозиционер Навални е поставен под домашен арест
Алексей Навални. Снимка: Reuters

Московски съд нареди главният критик на Кремъл Алексей Навални да бъде поставен под домашен арест в разследване за измама в ущърб на френската козметична фирма "Ив Роше", предаде Франс прес.

Мярката ще е в сила до 28 април, съобщи в Тwitter говорителката на Навални Анна Ведута. Тя уточни, че той ще има право да разговаря само със семейството си и ще му е забранено да ползва телефон и интернет.

Навални е адвокат и влиятелен блогър, който стана известен с разкриване в интернет на корупционни афери, в които са замесени високопоставени руски официални лица.

По делото "Ив Роше" той и брат му Олег са заподозрени в присвояване на 26 милиона рубли (590 000 евро) от руския филиал на френската компания, както и над 4 милиона рубли (90 000 евро) от друга фирма. Двамата са обвинени и в пране на 21 милиона рубли (480 000 евро) и може да получат присъда до 10 години трудов лагер.

Алексей Навални в момента е задържан, след като във вторник бе осъден на 7 дни арест за неизпълнение на полицейско нареждане по време на митинг близо до Кремъл предишния ден. Митингът бе в подкрепа на осем участници в протест на Блатния площад на 6 май 2012 г. срещу встъпването в длъжност на Владимир Путин за трети президентски мандат, които получиха тежки присъди затвор, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
5
 
! Отговори
st преди 10 години
Ей тази русия или пиянде президент или диктатор ехеххехехеехехх нормален няма ама то с дивашко племе това е положението.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Във старческа и властова параноя Иван Грозни и Петър Велики убиват най-близките си. Тоя Медведев да внимава, защото Путин иска да се равнява по руските царе. Ще му отнесе кратуната в пристъп на бяс. Болестта идва от Украйна!
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен #2"Да му мислят тия около него, но това параноично джудже е готово да подпали и света! "-------------------------------------------Ирак, Тунис, Египет, Сирия, Киев ... с дни може да се изреждат "престъпленията" на параноичното джудже...
4
8
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
След като на Путин се наложи да избяга на някой от корабите си!!!! Дано го убият другарите му преди да е използвал ядрено срещу населението на земята този жалък смийгъл 2!
3
9
 
8
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Почна се!!!!!!!!!Путин усеща вече, че с него е свършено и се опитва да посплаши!Но с Путин е свършено! :D
2
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всеки руски сатрап в един момент стига до параноя!Путин вече се тресе от нея.Да му мислят тия около него, но това параноично джудже е готово да подпали и света!
1
4
 
10
 
! Отговори
Вържи попа преди 10 години
да е мирно селото