Пълна бойна готовност на армията на Украйна

Засилена е охраната на стратегическите обекти
Обновена: 2 мар 2014 10:45 | 1 мар 2014 22:07,
493
Пълна бойна готовност на армията на Украйна
Олександър Турчинов Снимка¨Reuters

Председателят на парламента на Украйна, изпълняващият длъжността президент Олександър Турчинов обяви, че е издал заповед да бъдат приведени въоръжените сили на Украйна в пълна бойна готовност. Засилена е охраната на стратегическите обекти, в това число АЕЦ, предаде ИТАР-ТАСС.

Действията на Киев са в отговор на решението на руския парламент, който разреши на президента Владимир Путин да изпрати руски военни части в Украйна "до нормализиране на обстановката там".

Премиерът Арсений Яценюк заяви от своя страна: "Убедени сме, че Русия няма да предприеме интервенция, понеже това ще означава война и край на всякакви отношения между двете страни".

Той съобщи, че е имал телефонен разговор с руския си колега Дмитрий Медведев, по време на който е поискал Русия да върне черноморските си сили в казармите им, за да намали напрежението. Военна интервенция е недопустима, понеже би била нарушение на всички международни договори", подчерта той.

Украйна е поискала от ЕС, САЩ и НАТО да разгледат всички възможни механизми за защита на териториалната й цялост, предаде Ройтерс. Украинският министър на външните работи Андрий Дешчица заяви, че е провел разговори с представители на САЩ и на ЕС и после е помолил НАТО да окаже помощ на Украйна заради това, което украинският премиер описа по-рано днес като руска агресия.

Искане е било отправено към НАТО да обмисли използването на всички възможности за защита на териториалната цялост и на суверенитета на Украйна, украинския народ и ядрените обекти на украинската територия, поясни украинският министър на външните работи. Той каза, че засега не е могъл да се свърже с руския външен министър Сергей Лавров.

Лидерът на украинската крайнодясна организация "Правий сектор" Дмитрий Ярош пък призова лидерът на чеченските сепаратисти Доку Умаров с оръжие в ръце да подкрепи антируските сили в Украйна, съобщи руската информационна агенция.

Съответното обръщение било поместено на страницата на "Десния сектор" в социалната мрежа "ВКонтакте".

Още по темата
"Украинците винаги са подкрепяли освободителната борба на чеченския и другите народи от Кавказ. Сега дойде време вие да подкрепяте Украйна. Като лидер на "Десния сектор" ви призовавам да активизирате борбата. Русия не е толкова силна, колкото ви се струва", гласяло съобщението според ИТАР-ТАСС. 

Агенцията припомня, че Ярош по време на първата военна кампания в Чечения е бил сред неколцината украински бойци, участвали в бойни действия срещу руските войски.

В отговор пълномощният представител на министерството на външните работи на Русия по правата на човека, демокрацията и върховенството на закона Константин Долгов в микроблога си в Туитър написал :"Украинският неофашист Ярош повика на помощ терориста Умаров. На такива ли "демократи" в Украйна залага Западът!? Ще има ли реакция оттам?"

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


493
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
0
 
0
 
! Отговори
нато да го духа преди 10 години
нато да го духа ... вижте символа на нато, обърнат християнски кръст ... изводите са за вас, ... сатанисти или кво ??? NATO = OTAN is one of the versions of Wodin, Odin and Wodin. The Viking Father God. Also God of death, war, wind and sea. He has grim features, has one eye missing and rides a six legged steed called Gungnir, he also has to pet wolves - but I forgot their names... he may also have ravens? НАТО името им значи бог на войната, символа им е сатанински ...
329
2
 
1
 
! Отговори
роу преди 10 години
Ново назначения ГЛАВНОКОМАНДВАЩ УКРАИНСКИЯ ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ Е ПРЕМИНАЛ НА СТРАНАТА НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА КРИМ И Е ДАЛ КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО СА ДАЛИ И 90% ОТ ЛИЧНИЯ СЪСТАВ НА АРМИЯТА НАМИРАЩА СЕ НА ПОЛУОСТРОВА.ПРИ НУЖДА ОТ ПОМОЩ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕСИ РУСКАТА АРМИЯ...ТОВА Е ИСТИНАТА...НАРОДА НЕ ИСКА ЕУ И САЩ.....А НАС НИ ЛЪЖАТ...
328
2
 
0
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Не само Крим от украина трябва да се отдели и република Болгар която е населена с етнически българи. Като нещеш мира на ти секира ! това се отнася за майнадана на украиските продажници който сами си съсипаха страната като избраха Европеиската мизерия. Ама Евро и Америка сега мълчи пари нема спасявайте се ! Сигурно правят мобилзация да искарат зимата иначе ще умрат от глад и студ без руския газ
327
1
 
0
 
! Отговори
болгар преди 10 години
Каква мобилизация бе братя Америка спря парите щото правителсвото избяга. Сега майнада им ще им дава пари и газ на платените бандеровци с нациски хвастики.
326
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До379. с всичко съм съгласен, без водката, украинската е 100 пъти по-хубава от руската
325
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
50% от украйнската армия вече е мобилизирана!!! Остават още 1 танк, 1 самолет, 1 сал (с използван чаршав за платно) и 1 украйнски солдат ( с 1 манерка пълна с руска водка)
324
4
 
1
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
То па една армия!Смях!
323
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В евронюз по повод така наречената (всеобща мобилизация) в Украйна казаха Украйна призова армия която я няма!
322
1
 
1
 
! Отговори
Баба Меца преди 10 години
До стара загораАма нашия *** няма ли да изпрати 60 и незнам коя си бригада и фрегататадръзки на помощ на демократите от майдана...?
321
3
 
5
 
! Отговори
ИМАМ ВЪПРОС! преди 10 години
ЩЕ ЗАДАМ ЕДИН ПРОСТИЧЪК ВЪПРОС! Как би реагирала Германия,ако Франция или Русия се опита да откъсне Австрия от Германия и се опита да я вкара в някакъв антигермански съюз?Как би реагирала Франция, ако Германия или Русия се опита да откъсне Белгия от връзките и с Франция и се опита да включи Белгия в антифренски съюз?В 1989 г нас ни убеждаваха, че ЕС ще бъде съюз на равноправни държави в който се влиза по желание. Оказа се,че те правят Латинска империя-2, а влизането е задължително (Украйна!)
320
3
 
7
 
! Отговори
Голям маятап преди 10 години
Ами тя украинската армия с цялата си бойна готовност се пресаединява към Руската
319
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Румен221навсякъде убиват и грабят неграмотните руснаци
318
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руската телевизия показа очевидци - на Майдана са взели участие наемници от Германия и САЩ.
317
6
 
8
 
! Отговори
Румен221 преди 10 години
Съжалявам украинския народ. 1. Бандеровските ФАШИСТИ тренирани от ЦРУ в Полша и Литва реват и се оплакват Бият ни!2. Лидерът на Десния сектор Диитрий Ярош е поискал терористите от Ал,Кайда в Чечения на Доку Умаров да започнат атентати в Русия!! И какво изплува След Сирия ЦРУ и Ал,Кайда пак са в един отбор!!!3. Така става, когато оставяш няколко хиляди дрогирани *** да ти решават съдбата. Дано по-бълзо САМИ натирят метежниците и самозваното им правителство, за да проведат избори за нормално управление..
316
0
 
0
 
! Отговори
DK преди 10 години
ТОЙ КАКВО МОЖЕ ДА НАПРАВИ ДА ГЛЕДА ЦЪРКВА
315
5
 
6
 
! Отговори
Dekadent преди 10 години
Това беше най големия виц! Какво ще мобилизирате бе! Изобщо кои сте вие, кой ви избра, че някой ще ви се подчинява на вас? 60-70% от сержантския и офицерския състав на "украинската" армия се самоопределят като руснаци! Пълен Цирк - а за материалната база и техническто състояние изобщо не искам да коментирам! Чакайте НАТО и САЩ.... които ще правят изявления и ще заплашват от синия екран
314
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
браво бе, много точен и адекватен коментарабе пич пии си хапчетата
313
2
 
8
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До Анонимен съвременна Русия и СССР след 48г признават Македония че е Българска. И че е грешка удовлетворяването на претенциите на Тито станал враг на СССР след 48г . И Брежнев и Андропов и Николай Рижков от СССР са заявявали и Путин и руския посланник в София заявиха че Македония е Българска и ще бъде присъединена от България
312
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смях ми тя русия ти я взе македония бе ***
311
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе *** той националиста ярош точно от туитър ще покани доку омаровХакнали са му туитъра най-много ги е страх комунистите от националисти