Сергей Аксьонов поиска помощ от Путин

Русия няма да пренебрегне искането на помощ, пише в изявление на Кремъл
Обновена: 1 мар 2014 10:33 | 1 мар 2014 10:33, Петя Славова
147
Сергей Аксьонов поиска помощ от Путин
Снимка: БТА

Новият премиер на Автономна република Крим Сергей Аксьонов днес пое контрола над всички военни, полицейски и други сили за сигурност в региона и поиска помощ от руския президент Владимир Путин, за да гарантира мира в републиката, предаде Асошиейтед прес.

В изявление, цитирано от местни и руски информационни агенции, Аксьонов заяви, че въоръжените сили, полицията, националната сигурност и граничната охрана ще отговарят само на неговите заповеди, пише БТА. Премиерът допълни, че всеки командир, който не е съгласен, трябва да напусне поста си.

Аксьонов също така потърси помощ от Путин. "Осъзнавайки своята отговорност за живота и безопасността на гражданите се обръщам към руския президент Владимир Путин за помощ в гарантирането на мира и спокойствието на територията на АРК", се казва в изявлението на кримския премиер.

Още по темата

Както Dnes.bg писа въоръжени лица, описани като руски военни части, вчера превзеха основните летища в Крим, където е базиран руският черноморски флот, припомня АП.

Междувременно стана ясно, че Русия няма да пренебрегне искането на помощ, отправено към президента Владимир Путин от новия премиер на Автономна Република Крим (АРК) Сергей Аксьонов. Това се казва в изявление на Кремъл, цитирано от Франс прес.

"Русия няма да пренебрегне това искане", заяви пред Риа Новости представител на президентската администрация. Малко по-рано днес Аксьонов взе контрола над силовите структури в Крим и се обърна към Путин за помощ в гарантирането на мира и спокойствието в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия действа мигновено.Не се мота,не пита,не иска разрешение.Това е право на силният а всички останали могат да шушукат и да се правят че не виждат.Крим си е руски и Русия няма да го даде.Трябваше да си завземем и ние част от Македония,но за тази работа политиците трябва да имат тестеси.А нашите нямат.
71
12
 
4
 
! Отговори
До 100 преди 10 години
Защо задаваш въпроси на преките и духовни наследници на ония дупнишки *** , които през 1886 г. убиха българския околийски началник с виковете - Искаме руския цар, не щем българския княз!Техният девиз е - Обичаме Русия! Мразим България!
70
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-добре ще е Путин да изстреля ракетите и да се свърши веднъж за винага с тая измислена държва с 2-века история, която от 50 години само пали войни по целия свят.
69
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е единствената държава в света, която има сили и потенциал да унищожи СВЕТОВНОТО ЗЛО, наречено САЩ, така че лично аз я подкрепям. Не е задължително всички да мисилте като мен. Декларирам, че не съм платен от никой - мразя САЩ безплатно !
68
1
 
8
 
! Отговори
Философ преди 10 години
Основната причина за възникване на войни е разпределянето на ограничения брой природни ресурси (земя, първични суровини и енергийни източници). Обикновено официално разгласяваната причина от страна на победителите е непримирими противоречия от висш морален характер между страните.
67
23
 
4
 
! Отговори
FASHIO преди 10 години
PUTIN E ISTORIA ! TOVA E WOINATA NA POZORA !!!!
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Власти Крыма наладили сотрудничество с Черноморским флотом для охраны общественного порядка и защиты жизненно важных объектов автономии. Об этом, как сообщает РИА Новости, заявил глава правительства региона Сергей Аксенов.
65
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Да живее Русия !Путин ще защити руското малцинство в Украйна. ---------------- От какво?
64
1
 
14
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До Анонимен 95Не виждам особена разлика с България, 25 години след като ни "освободиха".
63
2
 
6
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До българин 79Докато ти си смайващо умен и красив. От Ректората ли пишеш, слънчице?
62
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой погаделичка Мечо по пацата му и сега ще и усети вкуса
61
23
 
8
 
! Отговори
eu uberalles преди 10 години
До БМ_21 ГрадКрим не е бил винаги Руски, а само 158г. (1796-1954). Помня през 1979г. как Афганистан ''поиска помощ'' от Съветския съюз.
60
4
 
39
 
! Отговори
Да живее Русия ! преди 10 години
Путин ще защити руското малцинство в Украйна.
59
6
 
58
 
! Отговори
Анкета преди 10 години
Русия + или САЩ -
58
4
 
30
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До българин 83 Какво са сложили бе ***? Американците седят и само лаят .Вече колко пъти плашиха Путин и резултата е видим за всички.А То затова НАТО си мълчат и те.ООН също. Защо си мълчат бе? Междудругото в Севастопол общия брой на руските войски е около 6000.А в Симферопол вече БТР осигуряват сигурността.
57
7
 
41
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 10 години
Крим винаги е бил руска територия, от времето на Екатерина Велика, докато хохълътНикита Хрушчов го предаде на УССР по времето на бившия СССР. Така, че братушките имат право да си го вземат, да не говорим че 90% о т населението е руско. Майдановци да си налягат парцалите, че страшни са не руските танкове, а глада който ще ги налегне ако руснаците ги отрежат от евтин газ, безмитен внос на украински стоки на руския пазар и т.н.
56
3
 
20
 
! Отговори
син боклук преди 10 години
кво да го броим тои си е реално рускинезнам как може някои да си помисли нещо другоотделен е въпроса че там има големи групи от други националностии ако искат да живеят спокоино ще трябва да изгладят различията сивъпреки че аз мисля че това хората отдавна са го решили помежду си-ежби има само в очите на политиците и заинтересованите
55
5
 
20
 
! Отговори
до Шапавия преди 10 години
ало турски шапен лауреат,,,върни се по-надолу и гледай палчетата в каква посока за Русия,и против русия,и си направи елементарна сметка,КОЙ?Обича Русия,а твоя тинк-танк,и с тирове да дава пари на седерастични ***-БЪЛГАРИЯ обича Русия,ся *** земи един валидол....
54
6
 
32
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Крим го бройте чисто руска територия вече, руснаците никога няма да го оставят - никога, той за тях от столетия е изключително важен стратегически, толкова войни са се водили за него...
53
6
 
24
 
! Отговори
до Шаравия преди 10 години
странджа,,,българина обича Русия,поне 95%,а ти си ***,когато стане напечено за БЪЛГАРИЯ,само Русия ни помага,а британските и пиндовски ***.али ни поделят и дават земи на турция например,,,,мисли не боли!!!!!!!!!!!!!!!!