Сергей Аксьонов поиска помощ от Путин

Русия няма да пренебрегне искането на помощ, пише в изявление на Кремъл
Обновена: 1 мар 2014 10:33 | 1 мар 2014 10:33, Петя Славова
147
Сергей Аксьонов поиска помощ от Путин
Снимка: БТА

Новият премиер на Автономна република Крим Сергей Аксьонов днес пое контрола над всички военни, полицейски и други сили за сигурност в региона и поиска помощ от руския президент Владимир Путин, за да гарантира мира в републиката, предаде Асошиейтед прес.

В изявление, цитирано от местни и руски информационни агенции, Аксьонов заяви, че въоръжените сили, полицията, националната сигурност и граничната охрана ще отговарят само на неговите заповеди, пише БТА. Премиерът допълни, че всеки командир, който не е съгласен, трябва да напусне поста си.

Аксьонов също така потърси помощ от Путин. "Осъзнавайки своята отговорност за живота и безопасността на гражданите се обръщам към руския президент Владимир Путин за помощ в гарантирането на мира и спокойствието на територията на АРК", се казва в изявлението на кримския премиер.

Още по темата

Както Dnes.bg писа въоръжени лица, описани като руски военни части, вчера превзеха основните летища в Крим, където е базиран руският черноморски флот, припомня АП.

Междувременно стана ясно, че Русия няма да пренебрегне искането на помощ, отправено към президента Владимир Путин от новия премиер на Автономна Република Крим (АРК) Сергей Аксьонов. Това се казва в изявление на Кремъл, цитирано от Франс прес.

"Русия няма да пренебрегне това искане", заяви пред Риа Новости представител на президентската администрация. Малко по-рано днес Аксьонов взе контрола над силовите структури в Крим и се обърна към Путин за помощ в гарантирането на мира и спокойствието в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Симпатизирах на Майдана, докато не се появи Тимошенко и те я приветстваха. От национални герои паднаха до платени национални предатели.Явно 20 милярда са достатъчни, за да се спретне една кървава революция и да пощръклее целия Европейски елит да я вади от затвора.
31
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На Кримския полуостров, живеят голямо количество етнически българи от някогашната Велика България.По Сталинската манипулативна политика, те умишлено са наричани "татари" и многократно са изселвани от там към по-диви азиатски територии. 1942г, когато полуострова е окупиран от германците, около 10 000 етнически българи с разрешение от Цар Борис , се преселват в североизточна България, където им е предоставена земя и заживяват. След 09.09.1944г. те масово са избити в едно с жените и децата !
30
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тук пълно с експерти по Руска външна политика. Хубаво, че Путин има Лавров, а не някой от вас или подобен....Да седи и да ги гледа рекетьорите от Майдана, това ли е мъжка позиция?!?Само българите седят и гледат, докато *** ги крадът и сучат,а евреи им дават пари да си развяват "правата и свободите".
29
2
 
35
 
! Отговори
слав из европата преди 10 години
Украинците мразели руснаците - трънки. Имам две приятелки рускини и една украинка. И знаете ли колко ни е хубаво по-славянски. Западно европейците просто не са нас. Нито сме си близки по образование, по манталитет, по светоусещане, по хумор. По нищо сме си близки с тях. Сега едното руско семейство си тръгва обратно към Русия заради образованието на децата. Хората не се мразят, политиците се опитват да изкарат така нещата
28
1
 
33
 
! Отговори
до 48 преди 10 години
Крим никога не е била Украинска територия и няма да бъде!
27
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
47 Напротив със действията си путин все повече отблъсква своите привъженици в Украйна , дори и да се отдели Крим , Крим не е украйна а Путин ще загуби Украйна
26
32
 
4
 
! Отговори
Рaдослaвов преди 10 години
Стрaх ги е руските *** и еднa aнексия дa обявят, стрaх типичен зa крими контингентa когaто върши престъпление, мутренскa история е кримскaтa, но нямa и тя дa е зaдълго. Сегa е нa ход Киев и който мисли, че Укрaйнa ще хaриже нейнa територия нa рaшa бъркa яко!
25
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изчточна Украина се присъединява към Русия, въпрос на време.Не виждам как как хората живеещи там ще се примирят с ръководство подобно на бандеровците избивали техните деди.И сега какво стана, богата част ще си отиде при Русия, а бедната западна част ще чака помощ от запада.Некой такъв четвъртът си го наби.....
24
3
 
17
 
! Отговори
нико преди 10 години
Бог е наказал Анонимния 45 да остане завинаги ***!
23
34
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог е нaкaзaл русия където пороби, нищо дa не никне- бедност, мизерия, стрaх и нищетa дa влaствa в " руските" земи
22
2
 
32
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
Трябва украинците да са големи оптимисти,че Русия ще изостави флота си в ръцете на НАТО.Руснаците,ако трябва да се оттеглят след тях ще остане само радиоактивна територия и демократичните революционери ще трябва да си търсят държава ако останат живи разбира се.Цяла Европа може да се върне в Каменната ера,ако Путин реши само да им спре Газта.Що ли ли ги бави разните му там демократи из Европа и Америка.С *** шега не бива имат оръжие да затрият земята няколко пъти.Мъка ми е СПЕЦНАЗ идва.
21
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ся украинските пенсионери ще ядат западната свобода на каша, а децата, ако нямат пари за учебници, ще мият европейските ***.Междувременно и сланината , с която са оцелявали в трудни времена, ще свърши, защото ЕС внасят само обезмаслени прасета.
20
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
33 Тина наистина си осидетелстване , каква демокрация бе това си е нераглементирана инвазия . Помните ли как запчоваха американските войни . Излизаше президента по телевизията и ги обявяваше . Тук джуджето се се скрило в дън гори тилилесйски , войската му е без обозначителни знаци все едно са някакви терористи . И ооооо разбира се сеотзовават на зовът за помощ на новия премиер на Крим , така се отзоваха на времето и в Афганистан и в и Абхазия
19
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
33 Между нaродно въстaние, нa невъоръжени укрaинци, и рускa военнa окупaция прaвиш ли рaзликa? мaй не, щото толковa ти е aкълa- кокошкa!
18
4
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Укранците винаги са мразели руснаците. Още по време на ВСВ фашистите са били посрещани, като победители. В последствие фашистите почнаха да ексекутират украинският народ и много други. Добре, че руснака беше и те го нзаят. Неблагодарни хора, ЕС пак ще ги е** те ще го осъзнаят ама много късно
17
19
 
5
 
! Отговори
Рaдослaвов преди 10 години
Сaмо след еднa вaшa петилеткa, рaзликaтa между Укрaйнa и поробен от русия крим, ще бъде кaто ФРГ и ГДР!
16
4
 
24
 
! Отговори
Tina преди 10 години
"Премиерът допълни, че всеки командир, който не е съгласен, трябва да напусне поста си."Няма палене с Моллотов, няма ринене с багери, няма биене с пръчки, няма разпъване на кръст, няма рязане на уши, няма заплахи и нападения над семейства, няма публично поставяне на колене и принуждаване да се извиняват. "СВОБОДЕН ДА НАПУСНЕ"...Разбрахте ли нещо, геймайдановци, от изнесения урок по истинска демокрация? Или още да ви набиват по канчетата...
15
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
29 А ЗАЩО СИ МИСЛИШ ЧЕ СТАТО РЪКОВОДСТВО СЪТАВЕНО ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ БИ МОГЛО ДА СЕ СПРАВИ
14
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
25 прав си и нещо друго , тук много потриват ръце от присъствието на руските вонни , ако не дава господ се стигне до вонни действия Русия трябва да за брави за Украйна в следващите 100 години ,а Украйна не трябва да забравяме че беше ВТОРАТА ПО ВАЖНОСТ РЕСПУБЛИКА В РСФСР И ИЗНЕСЕ ПОЛИВИНАТА ВСВ НА ПЛЕЩИТЕ СИ .
13
21
 
3
 
! Отговори
светлото бъдеще преди 10 години
Храбрата Червена украйнска армия с помоща на НАТО ще отблъсне агресията.