2000 руски войници кацнали в Симферопол

Украйна обяви, че Крим е подложен на въоръжена инвазия
Обновена: 28 фев 2014 22:40 | 28 фев 2014 22:30,
400
2000 руски войници кацнали в Симферопол
Снимка: БТА

Украйна обяви, че Крим е подложен на въоръжена инвазия. 2000 руски войници са били транспортирани по въздуха в Симферопол, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Изпълняващият длъжността президент на Украйна Олександър Турчинов обвини Русия в открита агресия срещу Украйна, предадоха Ройтерс и Франс прес.

В телевизионно интервю той призова руският президент Владимир Путин да прекрати незабавно тази агресия и да изтегли руските войски от Крим.

Още по темата
Турчинов обвини Москва, че действа по грузински сценарий. "Провокират конфликт и анексират територия", заяви той в намек за действията на Русия по време на войната с Грузия през 2008 г. за грузинските сепаратистки области Южна Осетия и Абхазия.

Летището на столицата на украинската Автономна република Крим Симферопол е затворено до 21 ч. московско време (19 ч. българско време) утре, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на служители на аерогарата.

"Летището е затворено. Всички полети са отменени", заяви дежурният по сигурността. Той отказа да посочи конкретни причини.

Друг служител на летището уточни, че въздушното пространство на Крим е затворено ориентировъчно до 21 ч. московско време в събота. На електронното табло на летището в Симферопол се съобщава за анулиране на съвместен полет на турската авиокомпания "Търкиш еърлайнс" и "Международните авиолинии на Украйна" до Истанбул, насрочен за 21.35 ч. (и българско време).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още по темата: УкрайнаСимферопол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
0
 
2
 
! Отговори
Спиридон преди 10 години
До Анонимен 323Еваларката за това изказване, брат!
283
0
 
1
 
! Отговори
Спиридон преди 10 години
Западните европейски държави от половин столетие целуват *** на Щатите. Кой би искал онези "миротворци" да си сложат ракетите в задния му двор?
282
0
 
3
 
! Отговори
Спиридон преди 10 години
Само *** би си продал *** за някаква скапана свободна виза за Европа. За съжаление украинците лека-полека се плъзват по еднопосочната пързалка, покоято и ние се изпързаляхме ... резултатът е ясен - "приватизация", т.е. тотално унищожение на икономиката, разпродаване на територията на разни свинеподобни физиономии с парички и унищожение, и асимилация на най-голямата след Швеция държава в Европа. Естествено, че руснаците ще стоварят десант в Крим, и аз бих го направил.
281
0
 
0
 
! Отговори
pesimista преди 10 години
До anoimalyk dane si i beden da ne siiii na tozi swqt paziiii ni boooveee ot izku6eniqtaa na sata na ta
280
0
 
11
 
! Отговори
111 преди 10 години
Лошо, много лошо се развиват нещата. Току що по новините обявиха че Русия отзовава посланника си в САЩ. Не знам наясно ли сте какво означава това.
279
6
 
16
 
! Отговори
Альоша преди 10 години
МАЧКАЙТЕ БРАТУШКИ!!!! НЕКА ЕВРОНАЦИСТИТЕ РАЗБЕРЪТ КАК МИРИШЕ КАЛТА!!!
278
0
 
10
 
! Отговори
111 преди 10 години
До anoiЗа съжаление си прав, всичко ще е за сметка на народа, на обикновенният човек. Това лято имах възможноста да мина през Украйна и Киев конкретно при разговор за бъдещото присъединяване към ЕС мога да кажа че никак не бяха въодушевени.
277
1
 
12
 
! Отговори
anoi преди 10 години
До 111Е***а и майката на тази държава...Просто, горките хора...
276
0
 
7
 
! Отговори
111 преди 10 години
Положението излиза от контрол!...Губарев предложил объявить в Донецкой области "Народную власть" по примеру Севастополя и Крыма и провести референдум по вопросу - оставаться ли Донецкой области в составе Украины или войти в состав РФ, а также переизбрать местные власти и открыть в Донецке консульство РФ для выдачи всем желающим паспортов РФ и попросить у РФ гарантий военной и политической безопасности.
275
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обама каза че няма план за пускане на ядрени бомби над русия
274
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нито дума за фрегатата от украинския флот, отказала да приема заповеди от Киев и плаваща под руски флаг...
273
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То, проблемът е, че до 1954, май, Крим никога не е бил украински. Подарен е от Хрусчов на Украйна. Преди това е част от Русия, отвоюван с руска кръв от Османската империя. Всъщност, Украйна е уникална държава, да не кажем единствена в новата история на Европа, която не е проляла капка кръв за териториалното си разширение. Все подаръци - от руските царе, през Ленин-подарява цяла Новорусия (без Крим,обаче), Сталин, Хрусчев
272
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента над 100 хиляди души са по улиците и площадите на Донецк на митинг против новата власт в Киев ,те развяват украйнския и руски флагове и скандират Донбас е с Русия,освен в Донецк ,в Харков и в много други големи градове на юго източна Украйна хората са по улиците котио не признават новата власт в Киев.Май сценария за Украйна на запада и еврейските майданчета взе нещо яко да се обърква.
271
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТЕЗИ КОИТО ВЗЕХА ВЛАСТТА В КИЕВ, ПО КАКЪВ НАЧИН Я ВЗЕХА???????? С ДЕМОКРАТИЧНИ И ЧЕСТНИ ИЗБОРИ ЛИ?????????? НА ТОВА МУ ВИКАТЕ РЕВОЛЮЦИЯ!!!!! А ТЕЗИ КОИТО ВЗИМАТ ВЛАТТА В КРИМ ПО АБСОЛЮТНО СЪЩИЯ НАЧИН, КАК МУ ВИКАТЕ??? АГРЕСИЯ???? А АЗ НА ТОВА МУ ВИКАМ ДВОЕН СТАНДАРТ И ЛИЦЕМЕРИЕ!!!!
270
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия се е справяла и с много по-големи предизвикателства.И с бандеровците ще се оправи.САЩ да му мислят.Колко още ще се хванат на въдицата за "демокрация"? Не идва ли вече времето,когато народите ще се обединят и ще натикат американците в дивия им запад да се избиват колкото си искат за демокрация помежду си.Ще дойде ден,когато най-суровото наказание ще бъде за колаборация с американски каубои.Без предатели,те са безсилни.
269
0
 
9
 
! Отговори
червен боклук преди 10 години
Управиха си управляващите милионери бозка да сучат,ама Украина загуби близо 29000 кв.км.Огромно стратегическо пристанище,ядрени установки.В близко бъдеще ще спечелят от приватизациите и нови газови и нефтени договори и тръбопроводи в КАВИЧКИ.Свободата и демокрацията на един народ се вижда в супермаркета
268
0
 
8
 
! Отговори
111 преди 10 години
Председатель совета министров автономной республики Крым Сергей Аксенов решил ускорить проведение референдума по статусу автономии.Референдум о статусе автономии пройдет в Крыму 30 марта, а не 25 мая, как планировалось на ранее.
267
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди месц някои журнaлисти кaзвaхa, че Путин бил изгубил биткaтa зa Укрaйнa. Смешковци. Путин не си игрaе с призивчетa, деклaрaции и aпели. Мaдър рaшa не си игрaе нa орехи.
266
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По данни от прогресивната преса МВФ е поискал от Украйна 35 млрд долара за укрепване на икономиката в световен мащаб. Крим решил да не участва в това. щото няма пари. Прогресивната преса е в траур.
265
0
 
8
 
! Отговори
111 преди 10 години
Полша и прибалтийските държави: общност настроена реваншистки към Русия но без реални възможности да влияят на геополитическата партия. Като се тегли чертата на всичко това и се обмисли внимателно излиза че пак се оказахме от към наведената страна. Но няма страшно нали сме в демокрация! Успех на всичко и честита баба Марта