Яценюк за дипломатическо решение на кризата

"Крим ще остане в Украйна, военен конфликт е заплаха за региона"
Обновена: 3 мар 2014 17:39 | 3 мар 2014 15:46,
196
Яценюк за дипломатическо решение на кризата
Снимка: БТА

Крим ще остане в състава на Украйна. Това заяви днес пред журналисти Арсений Яценюк, одобрен от Върховната рада за министър-председател на страната, предаде ИТАР-ТАСС.

Според него евентуален военен конфликт в неговата източноевропейска страна ще застраши стабилността в целия район, предаде Ройтерс.

Яценюк отрече новото правителство, сформиране след отстраняването на президента Виктор Янукович, да национализира частни компании в Украйна.

"Аз бях и съм привърженик на дипломатическо решение на кризата, тъй като евентуален конфликт ще унищожи основите за стабилността в целия район", каза Яценюк на среща с бизнесмени.

Още по темата
 Премиерът на Украйна повтори, че неговото правителство ще бъде готово да изпълни всички условия, поставени от Международния валутен фонд (МВФ), за да гарантира финансова подкрепа за страната.

Украинските военни няма да допуснат употреба на оръжие и кръвопролития на териториите, подчинени на Военноморските сили на Украйна. Това заяви пред журналисти командващият ВМС на страната контраадмирал Сергий Гайдук.

"Ще направим възможното и невъзможното, за да няма кръвопролития. Обръщам се и към печата, и към хората, към всички, които ме чуват, всички ние трябва да разберем, че Военноморските сили на Украйна не са заплаха за населението на Севастопол, на Крим", каза Гайдук.

Той напомни, че украинските военни моряци имат в Крим съпруги, родители, деца.

"Затова дадох на командирите ясна заповед: да направят възможното и невъзможното, за да не допуснат употреба на оръжие", заяви Гайдук.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
15
 
! Отговори
новото клише преди 10 години
До Анонимен"123 Не по скоро Путин е Хитлер ".......................................................................Лъжеш!Хитлер искаше арийска държава,а след него само една държава претендира за основана на кръвна и религиозна чистота-израел,искайки света да ги признае за"еврейска"държава.
118
5
 
12
 
! Отговори
DO 131 преди 10 години
Напротив , обичам да свършвам върху цайсите на *** !
117
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
130 Мразиш цайсите нали , мразиш и начетените , умните , образованите , пълно дръвче си
116
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя цайсат евреин беше много силен вчера а днес подви опашка ? А още само КАМАЗ-ите са в действие , представям си ако дойдат МИГ-овете и СУ-тата сигурно ще се наака муаахахаахахха
115
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
127 като те чета злиза че Шести американски флот е дебаркирал в Севастопол и американски рейнджъри превземат безкръвно украинките постове , а бе ей безобразнико.
114
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
125 Да благодарен съм и на американеца Мкагахан защото благодарение на него светът е узнал за баташкото клане , надигнало се е общественото мнние в Европа и се е стигнало до Цариграската конференция , на която за първи път макар и от никого непризнати са се поавили българските граници
113
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците за пореден път се *** и доказаха че само на думи са демократи а дефакто настройват едната част на населението срещу другото и по този начин създават гражданска война.
112
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
123 Не по скоро Путин е Хитлер , тръгнал е по неговите стъпки и го следва неотлъчно ,а Крим иУкрайна са все едно Австрия 1938 и аншлуса , ритириката е била същата , доводите са били съите , действията са били същите Какво следва не искам и да сипомислям че следва 1939 Да не мислите , че онези хора тогава са си представяли какво им предстои
111
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честит празник и да не забравим да благодарим на американската армия която ни освободи.Специални благодарности и на английската.Нека поне днес платените американски *** да замълчат.
110
2
 
21
 
! Отговори
СТАРА ЗАГОРА преди 10 години
Сега е моментът Путин да оправи грешките на своите предшественици, откачения Хрушчов, предателя Горбачов и алкохолика Елцин и да си върне Крим, той винаги е бил руски. А тази американска *** Обама да внимава и да не се меси където не му е мястото и да внимава Путин да не си поиска и Аляска която е била руска продадена по съмнителен начин за 100 години !
109
3
 
15
 
! Отговори
Ха Ха преди 10 години
Гьоринг с очила. Вижда се фашистка физиономия под очилата.
108
4
 
24
 
! Отговори
el.pen.9 преди 10 години
На тоя *** на снимката ще му опадат и малкото останали косъмчета ако знае какво го чака. Днес му трепереше панически гласчето като коментираше пред западна телевизия ситуацията. Но така е, кой каквото си надроби, ще го сърба - особено като се опитва да унижи Русия, точно Русия :))))
107
2
 
25
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
"Яценюк за дипломатическо решение на кризата"А като мяташе коктейли *** по площадите не беше за дипломатическо решение?
106
0
 
20
 
! Отговори
118 преди 10 години
Американец да инвестира пари в чужбина и в някого? Егати вица. Това е все едно евреин да бъде миньор.
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
131 да по такива си падам нещастнико , хора ходели на училище за разлика от *** като теб
104
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В качеството на защитници на един малтретиран народ подложен на геноцид в края на 20 век в Европа , това стига ли ти . Нито Щатите нито някоя европейска страна са анексирали тази територия ,а напротив и до днешен наливат средсва там
103
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаците с терористи не преговарят. Но е прав национализация няма да има -само кофискация на имуществото на участниците в преврата, техните спонсори и колаборационисти.
102
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 117НАТО и ЕС се месят в качеството на какви?
101
0
 
24
 
! Отговори
Яйцето преди 10 години
След като "украинската" армия мина на страната на Крим, обявяваме че ние сме за димпломатично решение.
100
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Революционната еуфория мина много бързо като хората осъзнаха че са излагани и манополирани за пореден път :)