Яценюк за дипломатическо решение на кризата

"Крим ще остане в Украйна, военен конфликт е заплаха за региона"
Обновена: 3 мар 2014 17:39 | 3 мар 2014 15:46,
196
Яценюк за дипломатическо решение на кризата
Снимка: БТА

Крим ще остане в състава на Украйна. Това заяви днес пред журналисти Арсений Яценюк, одобрен от Върховната рада за министър-председател на страната, предаде ИТАР-ТАСС.

Според него евентуален военен конфликт в неговата източноевропейска страна ще застраши стабилността в целия район, предаде Ройтерс.

Яценюк отрече новото правителство, сформиране след отстраняването на президента Виктор Янукович, да национализира частни компании в Украйна.

"Аз бях и съм привърженик на дипломатическо решение на кризата, тъй като евентуален конфликт ще унищожи основите за стабилността в целия район", каза Яценюк на среща с бизнесмени.

Още по темата
 Премиерът на Украйна повтори, че неговото правителство ще бъде готово да изпълни всички условия, поставени от Международния валутен фонд (МВФ), за да гарантира финансова подкрепа за страната.

Украинските военни няма да допуснат употреба на оръжие и кръвопролития на териториите, подчинени на Военноморските сили на Украйна. Това заяви пред журналисти командващият ВМС на страната контраадмирал Сергий Гайдук.

"Ще направим възможното и невъзможното, за да няма кръвопролития. Обръщам се и към печата, и към хората, към всички, които ме чуват, всички ние трябва да разберем, че Военноморските сили на Украйна не са заплаха за населението на Севастопол, на Крим", каза Гайдук.

Той напомни, че украинските военни моряци имат в Крим съпруги, родители, деца.

"Затова дадох на командирите ясна заповед: да направят възможното и невъзможното, за да не допуснат употреба на оръжие", заяви Гайдук.

(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
15
 
5
 
! Отговори
до 26 преди 10 години
Като за начало просто ще спрат да купуват руски петрол, ще замразят Южен поток за неопределено време,Германия изцяло ще мине на газ от Северно море и втечнен имат си терминали :) северния поток ще си остане един хубав паметник на Путин и в края на кайщата никой няма да признае руската анексия, а Крим ще е като Абхазия прекрасно място за туризъм но без туристи, а само с татарски сепаратисти :)
38
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И Турция по същата логика утре може да реши да брани своите граждани , които в окръзи като Кърджали , Разград , Шумен , Добрич , Силистра , Русе са май мнозинство , причини бол дали ще са :Вакъфските имоти и рекациите на агиткиМайчиния език или какво и да е ТОВА КОЕТО ПРАВИ ПУТИН Е ЛОШО ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЗАЩОТО НАРУШАВА МЕЖДУНАРОДНТО ПРАВО
37
0
 
4
 
! Отговори
хе 30 преди 10 години
Наподобява случката с ПсевдоАварите които като разбрали ,че истинските Авари идват и си плюли на петите!
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нещастниците от Десен сектор се извиняват на гражданите от Харков:)youtube/watch?v=aa63IjsaWIk
35
0
 
30
 
! Отговори
Циника преди 10 години
А бе нещо вече не се показват репортажи от Киев. Не се вижда голям ентусиазъм от страна на киевчани да защитават родината си. Не изтрезняха ли прекалено бързо в Украйна след опиянението,породено от американски хапове и неизбежният махмурлук,когато редовия украинец вижда на власт Яценюк, Тимошенко и безчинстващи *** от Десен сектор
34
2
 
8
 
! Отговори
До 32 преди 10 години
Ако не си забравил Хитлер е австриец. Не е анексирал Австрия, просто се е върнал у дома. Ха ХА
33
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
3 толкова си *** че да не азбереш ,че тов което прави Путин може да направи Ердоган по абсолютно същите причини , особено ако конфликта излзе извън Крим Толкова ли сте *** да не разбирате за какво иде реч , че и на вас може да вис е стовари абсолютно същото
32
0
 
25
 
! Отговори
1212 преди 10 години
Русия брани в Украйна своите "граждани и сънародници, брани най-важното човешко право - правото на живот, нищо повече". Това заяви руският външен министър Сергей Лавров пред 25-ата сесия на Съвета по правата на човека на ООН, предаде ИТАР-ТАСС.Точно и ясно казано нещо да не сте разбрали,каква война какви войници!?
31
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно никой не е казал на Кролик,че украински флот към днешна дата не съществува. Има само 2 кораба който не са преминали на руска страна и те са блокирани.
30
1
 
19
 
! Отговори
Д преди 10 години
На 22 този шут,без да е завършил каквото и да било образование създава фирма за консултации в областта на приватизацията???????Откъдето забогатява яко.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
20 Виж как започна да налучкваш малкия и ако се върнеш още една година назад стигаш До Аншлусас който Хитерова Германия АНЕКСИРА Австрия под предлога , е това са Южни Германци , то си е така по принцип но представи си австрийците си искат да са си отделно и въпреки , че тогава наистина е имал много подържници , дмнес австрийците се срамуват за онзи прослувт кафър където Хитлер е на балкона двореца а Виена е в краката му.
28
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Запада се омаза в Киев - анти семитските радикали избраха за премиер еврейн?!?!
27
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вийте комунистически мършииии - рублите спират другия месец муахахахахахахаха!
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руснаци напред
25
2
 
25
 
! Отговори
Украинска демокрация преди 10 години
Забранява се руския език, руснаците се изгонват в Русия, които посмеят да останат се дават на десен сектор да ги наеб... здраво. Ура, демокрацията дойде и в Украйна най накрая. Радвайте се братя Украинци, американците имат свободен ресурс за нови военни бази. Американските рейнджъри ще чукат млади украинки, нека им е зле. Да живее украинската демокрация!
24
2
 
18
 
! Отговори
до 15 преди 10 години
бате можеш да си избереш. *** ли си или си много ***. как точно виждаш Европа без руския газ и други суровини.
23
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Охааааа - *** вият на умряло мършите долни хахахахаха - виждат, че другия месец няма да има рубли за националните предатели и вият като крастави долни *** срещу целия цивилизован свят муахахахаххаахаха!!!!!!!
22
0
 
30
 
! Отговори
Антисоросоид преди 10 години
Арсений Яценюк е същият човек, който беше гласен от САЩ за премиер (намерете разговора между американските дипломати, онзи, в който се казва ''*** the EU!''). Биографията му наподобява тази на Пръмова, Костов и други знайни и незнайни български политици.
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това Яйце още не осъзнава, че дните му са преброени...нада се на хахо-американаците...
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия и Китай и не ми се мисли за каква военна мощ става на въпрос,тия американци си натовци ше ги унищожим за отрицателно време.Да живее братска РУСИЯ.