Русия брани в Украйна своите граждани, заяви Лавров

„Победителите“ готвят атака срещу човешките права и основни свободи“
3 мар 2014 14:55,
204
Русия брани в Украйна своите граждани, заяви Лавров
Сергей Лавров. Снимка: БТА

Русия брани в Украйна своите "граждани и сънародници, брани най-важното човешко право - правото на живот, нищо повече". Това заяви руският външен министър Сергей Лавров пред 25-ата сесия на Съвета по правата на човека на ООН, предаде ИТАР-ТАСС.

"Онези, които се опитват да тълкуват положението като агресия, заплашвайки с всевъзможни санкции и бойкоти, последователно и настойчиво насърчаваха близки за тях политически сили да поставят ултиматуми и да отказват диалог, да пренебрегват тревогите на Източна и Южна Украйна, в крайна сметка - да поляризират украинското общество", каза първият дипломат на Русия.

Още по темата
 Всички вътрешни кризи трябва да бъдат преодолявани чрез диалог между всички политически сили, етнически групи и религиозни общности, в руслото на конституцията и при спазване  на международните ангажименти, изтъкна Лавров. Принципно важно е участниците "решително да се разграничат от екстремистите, опитващи се да поемат контрола над ситуацията с незаконни методи, без да се гнусят от насилие и открит терор", добави той.

Руският външен министър призова да бъдат изпълнени ангажиментите от споразумението между власт и опозиция в Украйна от 21 февруари, включително конституционна реформа, "съобразена изцяло с мнението на всички региони от страната", която да бъде одобрена с национален референдум.

Властите изпълниха поетите с документа ангажименти, но "опозицията не изпълни нищо" - не предаде незаконното оръжие, не се изтегли изцяло от обществените сгради и улици в Киев, а вместо обещаното правителство на националното единство бе създадено "правителство на победителите". "Върховната рада на Украйна взе решения, ограничили правата на езиковите малцинства", и "победителите" смятат да използват плодовете от победата си за атака срещу човешките права и основни свободи", каза Сергей Лавров, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: УкрайнаСергей Лавров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-после някой да каже самата истина за събитията. Това което се случи бе въоръжен преврат организиран от крайно десните сили заблуждавайки хората че единствената им цел е европейска интеграция. В действителност свръхбогатите олигарси които стоят зад преврата и го финансираха вчера бяха на назначени за губернатори на всички области в Украйна, повечето от тях етнически евреи. Европа бе изнудена да отпусне помощи които ще влязат в джоба на тези олигарси. Изтъргуваха си народа за пари.
20
0
 
7
 
! Отговори
22 преди 10 години
пич излагаш се като кифладжиясамо като употребиш думата джужде си личат и другите ти 5 ника==пии си лекарствата и ако не ти помагат мини през личния си доктор,тая злоба дето те яде ще те свърши и аз имах един такъв чичо още с излизането на входната врата и поздравяваше С..мАика ви ше..ба ***..жълта книжка и поне 3 пъти съм го отървавал да не го счупят от бои,накрая го вкарахме в старчески дом щот все да се посира и там още 1 седмица успя да се сбие с друг дядо-абе клиничен шизофреник
19
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nadqvam se 4e KRIM shte donese po-dobur jivot I pove4e svoboda na obiknovennite rusnaci v Ruskata Federaciq . Vie kak mislite ?
18
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 13Абе ***, да браниш своите сънародници и граждани не е ли интерес на всяка държава, или за теб Русия трябва да прави изключение и да си мълчи, когато животът и правата на нейните сънародници и граждани в Украйна са застрашени
17
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гражданите на Русия са свободни да напуснат Украйна, никой няма да им пречи
16
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАбе ***, да браниш своите сънародници и граждани не е ли интерес на всяка държава, или за теб Русия трябва да прави изключение и да си мълчи, когато животът и правата на нейните сънародници и граждани в Украйна са застрашени
15
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***. Руски тълпи диви мужици в Украйна линчуват деца по площадите заради патриотизмът им, този дърт болшевишки търтей "бранел" руски граждани. Руско лицемерие.
14
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мазен човекоподобен едноклетъчен материал, ще си платите скъпо своеволията срещу своите "братя"!!!
13
10
 
48
 
! Отговори
Няма лабаво! преди 10 години
Русия не оставя своите в беда!Своих не бросаем!СЛАВА НА РУСИЯ!!!
12
32
 
8
 
! Отговори
Сталин преди 10 години
Предлагат на украинците, които "бягат" от страната, да се заселват в Далечния изток или по-точно казано в СИБИР! Това не прилича ли на сталиниски подход, драги ми РУСОФИЛИ?! Имало нужда там да се налее работна ръка. Ами нямат проблем- китайците са доста и с радост биха се отзовали, но тогава Русия ще се нарича Китайска руска народна република!
11
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе путане от какво ги браните,защо не ги бранихте така през последните 20г.
10
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия брани своите интереси, а не граждани.
9
3
 
50
 
! Отговори
ВЪН ОКУПАТОРИ! преди 10 години
АНГЛИЙСКИ ОКУПАТОРИ! ВЪН ОТ СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ, ШОТЛАНДИЯ, УЕЛЗ, ИСПАНСКИ ГИБРАЛТАР И АРЖЕНТИНСКИТЕ МАЛВИНСКИ ОСТРОВИ! ДАЙТЕ СВОБОДА НА ТЕЗИ НАРОДИ!
8
35
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Ами утре турската армия може да нахлуе у нас да защитава турскоговорящите в Родопите например.
7
21
 
0
 
! Отговори
Янки преди 10 години
До adolfАми напиши го на руски, не на английски, означава че аглийския език най добрия ;-)
6
5
 
53
 
! Отговори
Русофил преди 10 години
Не е необходимо да има убити хора просто американците и евреите да си стоят на гъзовете нямат работа в Украйна . Сега разбирам защо кличко толкова. Бяга от Пулев.
5
3
 
65
 
! Отговори
321 преди 10 години
Изказал се е прекалено меко, можело е да попита какви човешки права са защитавали САЩ в Косово, Ирак, Либия и останалите 80 държави, които "демократично" са посетили след края на ВСВ.
4
4
 
49
 
! Отговори
роу преди 10 години
Ново назначения ГЛАВНОКОМАНДВАЩ УКРАИНСКИЯ ЧЕРНОМОРСКИ ФЛОТ Е ПРЕМИНАЛ НА СТРАНАТА НА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА КРИМ И Е ДАЛ КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО.КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ НА КРИМСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО СА ДАЛИ И 90% ОТ ЛИЧНИЯ СЪСТАВ НА АРМИЯТА НАМИРАЩА СЕ НА ПОЛУОСТРОВА.ПРИ НУЖДА ОТ ПОМОЩ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕСИ РУСКАТА АРМИЯ...ТОВА Е ИСТИНАТА...НАРОДА НЕ ИСКА ЕУ И САЩ.....А НАС НИ ЛЪЖАТ...
3
5
 
49
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Ами, според мен е прав.
2
8
 
48
 
! Отговори
adolf преди 10 години
Russia is the best!!!!!!!!!!!