Боен американски кораб идва за учение в Черно море

В него ще участват България и Румъния, нямало общо с кризата в Украйна
7 мар 2014 18:15,
296
Боен американски кораб идва за учение в Черно море
Снимка: БТА

Американският ескадрен миноносец "Тракстън" премина следобед през пролива Босфора, за да участва в учение в Черно море, в разгара на противопоставянето между САЩ и Русия по въпроса за Украйна, предаде АФП, цитирана от БТА.

"Тракстън" напусна вчера сутринта натовската база Суда на остров Крит. Американският военноморски флот съобщи снощи, че бойният кораб ще участва в учение с военноморските сили на България и Румъния, предвидено много преди отплаването му от САЩ.

След отстраняването от власт на проруския украински президент Виктор Янукович разполагането на руски сили около стратегическите зони на Крим предизвиква силно дипломатическо напрежение между Русия и Запада, който реши да предприеме санкции срещу Москва.

Във вторник два руски военни кораба преминаха през Босфора на път за Черно море и базата им в Севастопол в автономната република Крим. Фрегата на украинския военноморски флот също навлезе в Черно море, припомня агенцията.

По-рано днес от пресслужбата на военния ни флот във Варна съобщиха, че българска фрегата ще вземе участие в съвместно учение на Военноморските сили на България, Румъния и САЩ, което ще се проведе на 11 март в северозападната част на Черно море.

В епизодите ще се включат три румънски кораба и един американски. Учението е планирано през 2013 година и е част от съвместната подготовка на ВМС на трите държави, то няма връзка със събитията в Украйна и североизточната част на Черно море, уточняват от флота. Американският кораб ще посети пристанище Варна от 12 до 14 март.

По-късно от щаба на Военноморските сили във Варна уточниха, че учението с участието на кораби от България, Румъния и САЩ ще се състои на 11 март югоизточно от град Констанца. Основната му цел е да се повиши оперативната съвместимост между екипажи от държави-членки на НАТО и да се подобри взаимното им разбирателство на море.

От българска страна в учението ще участва фрегата "Дръзки" с командир капитан II ранг Георги Савов. Румънските ВМС ще се представят с 3 кораба, а американските - с ескадрен миноносец "TRUXTUN". В плана на учението са включени мероприятия по съвместно тактическо маневриране, приемане и предаване на товари на ход между кораб и хеликоптер, както и тренинги с обмен на данни за осветяване на надводната и подводната обстановка, се посочва в съобщението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Rusia e v absulyutna mejdunarodna izolacia. Daje Kazahstan I Belorusia ne podkrepiha Putin za Ukraina.A hitria kitaec buta Rusia da se kara s Zapada I ostavia ogolen celia siDalechen Iztok
156
0
 
0
 
! Отговори
Izbegal преди 10 години
Знаех го но се обърках
155
0
 
10
 
! Отговори
:) преди 10 години
До ВасилевАбе така е. Ю Ес Ей, Ю Ес Гей! То не е ли едно и също?
154
3
 
4
 
! Отговори
Izbegal преди 10 години
До акула Дъното на черно море няма риба заради азота
153
2
 
21
 
! Отговори
Василев преди 10 години
Абе вие сте изостанали селяци бе . Сега е модерно да си гей Ю ЕС ЕЙ Ю ЕС ЕЙ ох кога пристига тоя Ю ЕС кораб пълен с модерни гей ориентирани морячета , нямам търпение ...
152
2
 
19
 
! Отговори
Край преди 10 години
Васолев - марсолев. Сащ не ти дава да ходиш у тях без виза. САЩти даде демкорация да псуваш на воля но да не можеш да повлияеш върху управлението на държавата в никаква степен И ти дадоха демокрация да работиш колкото можеш но никога да не забогатеееш защото с работа не се забогатява. Забогатява се бързо само с паразитиране върху държавата.
151
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американска рибарска лодка е тва
150
3
 
14
 
! Отговори
край преди 10 години
Вече сме братя с Хамерекинците - кев голям Бай ви *** ще става каубой ще язди родео ще пие уиски - не ще да се занимава с прости р.уснаци.
149
1
 
9
 
! Отговори
Izbegal преди 10 години
Екипажът на мисия "38/39" до международната космическа станция - руснакът Михаил Тюрин, и американецът Рик Мастракио са се сбили ,съобщи Ройтерс Японеца Коичи Уаката е запазил неутралитет
148
16
 
6
 
! Отговори
Паметлив преди 10 години
До Анонимен--162; Русия за нищо не става освен това ВСЯКА ГОДИНА НАМАЛЯВА С 1 милион.
147
20
 
9
 
! Отговори
ХА,ХАА АМИ ,ДА... преди 10 години
....ИЗТЕГЛЕТЕ СИ ПАРИТЕ ОТ БАНКИТЕ .....И ГИ ВНЕСЕТЕ ЗА ***!!!От оня ден руската борса е пред фалит----САМО ЗА ЕДИН ДЕН СА ЗАГУБИЛИ 90-млн.э....ХА,ХА,ХАААААААААААААААА.....ВОЙНАТА ИСКА РАЗХОДИ ,БАКЕ...ХА,ХА,АААААААААААААА....НАРОДА НА РУСИЯ ДАВАААААААААААААААА....!!!
146
6
 
18
 
! Отговори
Акула преди 10 години
Тракстън, Тракстън. Колко души е екипажа? Толкова много стръв за рибите по дъното на Черно море никога не съм си представяла. Прясна,свежа стръв.
145
12
 
9
 
! Отговори
П преди 10 години
До ПИЙ СИ ХАПЧЕТАТА!--144; Да благодарим че Русия не участва в НЬОЙ .Тя искаше да ни раздели на 3 и да ни раздаде на Сърбия,Румъния и Гурция.Благодарение на САЩ ни има. САЩ предлагат границите да са на етнически принцип.Границата ни с Турция да минава по линията МИДИЯ--РОДОСТО(ТЕКИРДАГ)Не го приемат и У. УИЛСЪН напуска НЬОЙ. Благодарение на САЩ се отървахме само с Западните покрайнини.САЩ са единствения ни приятел след ПСВ.Сърбите правят АТЕНТАТ в посолството за да ни скарат.Прости тикви сте.
144
5
 
22
 
! Отговори
Василев преди 10 години
Какъв е хонорарът ми от американското посолство ? Зависи дали плюя усилено Русия по форуните . Засега янките ми плащат само с купони за МакГМОналдс и един нежен модерен американски гей солджър ми разширява халката всяка нощ .
143
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изтеглете си парите от банките и се подгответе за евакуация в друга държава!
142
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я марш у вас!
141
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да се учудя ако Тръкстън си остане завинаги в Черно море.
140
7
 
14
 
! Отговори
Обама преди 10 години
До GAYberСпоко! Скоро и в България ще разрешим сватбите между мъже и вие герберите ще се жените помежду си. Не завиждайте на западняците за топлите ласки. Това ви чака и вас при демокрацията. Ще опитате от нейните блага, не бързайте!
139
1
 
17
 
! Отговори
до151 преди 10 години
И Иван Вазов ли е национален предател бе подлого мръссна?
138
1
 
12
 
! Отговори
Паметлив преди 10 години
До Василев--142 ; Гъ.ягата ти ще заприлича на попски ръкав.