НАТО застава зад Украйна

Меркел и Ердоган смятат референдума за "незаконен"
Обновена: 9 мар 2014 21:30 | 9 мар 2014 18:02, Александър Попов
653
НАТО застава зад Украйна

НАТО е на страната на Украйна и настоява Русия да изпълни международните си ангажименти, заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен в интервю, което ще бъде публикувано утре в германския вестник "Билд".

"Когато се срещнах с премиера Яценюк в четвъртък, аз го поздравих за ангажимента му към мирно решение. Уверих го, че НАТО е на страната на Украйна, казва Расмусен за "Билд", цитиран от Франс прес.

Още по темата
"Очакваме Русия да изпълни международните си ангажименти, да изтегли войските си и да не се меси в други райони на Украйна. На картата на Европа през 21 век никой не бива да се опитва да чертае нови граници", добавя генералният секретар на НАТО.

Подкрепа за Украйна бе обявена от Германия и Турция.

Германският канцлер Ангела Меркел и турският премиер Реджеп Тайип Ердоган са се съгласили в телефонен разговор днес, че суверенитетът, териториалната цялост и политическото единство на Украйна трябва да бъде защитено на всяка цена, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Меркел и Ердоган са на мнение, че рискът от конфронтация в Крим трябва да бъде премахнат и че планираният за 16 март референдум за присъединяване на Крим към Русия е "изключително съмнителен" и "незаконен", съобщава Ройтерс, като цитира прессъобщение на германското правителство.

Двамата са подчертали важността от изпълнение на международните задължения за преодоляване на кризата и са
посочили, че усилията за формиране на "международна контактна група" и на комисия, която да разследва инцидентите с насилие от последните седмици, са важни.

Ердоган е казал, че Турция е готова да помогне за международна контактна група, тъй като има близки отношения с
Украйна и Русия, както и специални отношения и контакти с кримските татари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


653
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
449
7
 
43
 
! Отговори
цццц преди 10 години
ЕС-европеиски съюз, двуличници и обратни
448
1
 
60
 
! Отговори
Крим преди 10 години
Украйна не е член на НАТО и ЕС! Какво правите в Украйна, господа?
447
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия застава зад Крим
446
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
всики са пратив запада даже самия западно срещу дрони кво да обесняваш
445
4
 
58
 
! Отговори
недоволен преди 10 години
Меркел и Ердоган смятат референдума за "незаконен" Меркел добре, но къде слагате фундаменталиста Ердоган в цивилизована Европа, да си седи в Анадола с фереджетата. Друго, бих искал да попитам, при пхоложение че цяла Енропа решава глобалните проблеми с референдум, защо жителите на автономна област Крим не могат да сторят това, е да не би да са втори сорт. Шотландците, белгийците, испанците могат, а украинците и руснаците нямат право, как така бе господа демократи, що не го издухате.
444
1
 
42
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
"НАТО застава зад Украйна" !?---------Което ще рече, че украинците са поставени в поза - задна прашка!)))))))))
443
4
 
52
 
! Отговори
master Yoda преди 10 години
The Clone War has began!Ако Гейропа и Съединените Щати можеха да си позволят да унищожат Русия, до сега да бяха го направили, както и да е вече идва ред на Русия да ги опъва!
442
1
 
36
 
! Отговори
Лора преди 10 години
Най-голямата щета ще имат петролните гиганти,тъй като са сключили големи договори с руски компании за добив в Арктика.Прогнозата е за загуба незабавно на около 15 милиарда щатски долара в договори и средни щети и може да стигне 100 милиарда долара!Те твърдят,че важи и за американските съюзници в Европа, тъй като само размера на руските заеми и инвестиции надвишава 200 млрд. долара,без да броим общата европейска енергийна зависимост от Русия.
441
1
 
31
 
! Отговори
Лора преди 10 години
Американски индустриалци са написали и изпратили предупреждение към Обама,в което се казва,че всякакви икономически санкции срещу Русия ще се окажат бумеранг на американската индустрия.По-конкретно представители на гигантите Boieng,PepsiCo,General Electric,Ford Motor Co и т.н.,както и банки,които са дали заем на Русия са изложени на риск с десетки милиарди долари,тъй като са инвестирали в енергийния сектор,но и в други области.
440
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"На картата на Европа през 21 век никой не бива да се опитва да чертае нови граници", - я гледай ти. Ами Косово да не би да е на луната.
439
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЩе поживеем и ще видим, упадъка на запад е очеваден, покупателната способност на хората спада доста интензивно, прекалено много далавераджии се накачиха на клона, а като обърнеш пирамидата, литваш надолу. Иначе дорде има свят икономика ще има ако това се опитваш да ми кажеш, а и парите не са всичко и само изглежда, че са основната движеща сила. Даже икономика им е най-малкия проблем на Европа и на Щатите в момента.
438
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонимеСигурно като римското право и римските числа :)
437
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименРимската икономика и империя са едно неделимо, пич.
436
5
 
2
 
! Отговори
zhecho.zhechev.1 преди 10 години
Е ако вьрна лентата с 1 век то тия пидали са в миналия век а ако имаш впредвид потомците им може
435
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЗалязла е римксата империя не икономиката и .Бизнеса си процъффтява до сега.Само комунистите го чакат да загние.
434
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПак ти казвам Европа може да си го позволи.Докато 50 доларово поевтиняване на петрола е смърт за режима на Путин.Руската "икономика" е дупка за бензин в земята с едни сто човека главно от еврейски произход на кранчето.Царя и болярите.Толкоз.
433
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*да не залезе
432
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТо и римската икономика е била най-голяма от всички преди 1600г но това не и е помогнало особено много да залезе
431
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЗакъсалата Евро икономика пак е точно два пъти по-голяма от Руската.В най тежките си моменти средният европеец е живял значително по-добре от средния руснак в нак-добрите години на Русия.
430
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАко са могли да са пусналиИли не искат да преяждат?