Русия не иска война, сигурен е Чуркин

Стрелбата по протестиращите била от щабквартирата на Парубий
14 мар 2014 07:25,
116
Русия не иска война, сигурен е Чуркин
Снимка: БТА

Русия не иска война, руснаците също, заяви руският посланик в Съвета за сигурност на ООН Виталий Чуркин, цитиран от световните агенции. В директен отговор към премиера на Украйна Арсений Яценюк руският дипломат обвини европейците и Вашингтон, че са провокирали тази криза, като са подтикнали украинците да свалят със сила законното си правителство, предаде Франс прес.

Руският дипломат подчерта, че руският Черноморски флот изобщо не се бърка в подготовката и провеждането на референдума в Крим, предаде ИТАР-ТАСС.

Чуркин заяви пред участниците в заседанието на Съвета, посветено на украинската криза, че стрелбата по протестиращите в Киев е била от щабквартирата на "така наречения комендант на Майдана Андрий Парубий", който сега е начело на Съвета за сигурност на Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Руският посланик призова за щателно международно разследване на извършеното в Киев насилие.

"Картината, която обрисуват киевската и западната пропаганда, напълно противоречи на информацията за това, че по представители на правоохранителните органи, така и по протестиращите са стреляли едни и същи провокатори", каза Чуркин.

Версията за съпричастност на Парубий към разстрела на протестиращи в Киев вече беше спомената от бившия шеф на украинската служба за сигурност Олександър Якименко в интервю за телевизия Россия-24, припомня ИТАР-ТАСС.

Миналата седмица в интернет се появи запис от телефонен разговор между дипломат номер едно на Естония Урмас Пает и дипломат номер едно на ЕС Катрин Ащън. Двамата са обсъждали изводите на украински медици относно стрелбата на Майдана в Киев. По думите на естонския министър всички доказателства показват, че едни и същи снайперисти са убили хора от двете страни - милицията и протестиращите.

"Сега все повече и повече разбирам, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция", е казал естонският дипломат. В отговор на това Ащън е заявила: "Интересно. Тогава е нужно да се проведе разследване", припомня ИТАР-ТАСС.

Пред Съвета за сигурност тази нощ Чуркин посочи, че в Украйна всеки, който мисли по-различно от новите власти, е заплашван с насилие, в това число и украинските депутати.

Под заплаха за физическа разправа именно законно избраният украински президент Виктор Янукович е бил принуден да напусне родината си, посочи руският дипломат.

Чуркин припомни, че сега много постове в украинското правителство се заемат от националрадикалната партия Свобода, която в резолюция на Европейския парламент от 2012 г. е обвинявана в расистки, ксенофобски и антисемитски възгледи, противоречащи на европейските принципи и ценности.

"Къде отидоха сега тези европейски ценности? Изповядва ли ги новата власт в Киев?", попита Чуркин.

"Новите власти не направиха нищо за организиране на общонационален диалог с цел провеждане на конституционни реформи. Фактически властите в Киев сами разделят страната си на две", посочи руският дипломат.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
34
 
! Отговори
POA преди 10 години
Ако америка и европейския съюз си мислят, че украинците са "дупедавци" като нас да си затворят заводите и спрат ядрените си централи, мого се лъжат. С влизането на Украйна в ЕС, ще започне и неговото разпадане.Русия само трябва спокойно да почака.
41
1
 
33
 
! Отговори
500$ e надницата преди 10 години
на всеки, който е бил на Мегдана. Това е споделил таксиметров шофьор от Киев, правил курсове там. И нищо чудно - нали самите САЩ признаха за 5 000 000 000 $ "инвестирани" в Украинските НПО. Спред Александър Якименко - бившия шеф на службите в Украйна при всяка акция на площада са наблюдавали рязко покачване на обмена на чейнч-бюрата до Мегдана. Включително бакноти нови образци , които за първи път се появяват в Украйна
40
2
 
38
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Русия не иска война..." ,те украинците взаимно ще се "изтрепят"благодарение на приетите вече на част от тях "европейски ценности".Господи, какво нещо е пропагандата! Изкарахме група озверели националисти ,и фашисти борци за независима Украйна. От кого независима ?Истината е ,че НАТО ,респективно американците потрошиха милиарди ,за да бъдат все по- близо и по-близо до руските граници и няма да се спрат пред нищо,докато не го постигнат.Не разбирате ли ,че тяхната цел е Русия.
39
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВРЕМЕ Е ОПИТНИ ОБУЧЕНИ СНАЙПЕРИСТИ ,Я ОТ РУСИЯ ,Я ОТ КИТАЙ,Я ОТ ДРУГАДЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА ЗАСТРЕЛВАТ В РЕПТИЛСКИТЕ ТИКВИ ВСИЧКИ ОТ ЖИДОВСКАТА ФАМИЛИЯ НА РОДШИЛД И ВЕДНАГА СВЕТЪТ ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ КЪМ ДОБРО!
38
18
 
21
 
! Отговори
Българин преди 10 години
А Светът на иска такава Русия! България трябва ясно да се разграничи от П-ин и неговите легални необозначени терористи!
37
1
 
18
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Ne iskat voina a namestvat voiski i purvi pusnaha voinici bez opoznavatelni belezi...Ne e istina..
36
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да живее интернет.Американските лъжи лъсват светкавично.
35
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Защото са писани от мръсни еврюхи които ненавиждат Парвославните Русия и България
34
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май е дошло времето когато опитни командоси снайперисти изпратени я от Русия,я от Китай ,я от другаде да започнат да отстрелват в главите като вреден дивеч всички влечуги от рептилската фамиля Родшилд ,само тогава на земята ще настъпи мир,справедливост и благоденствие.
33
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАПРОТИВ ВСИЧКИ ПРОРУСКИ КОМЕНТАРИ СА ПИСАНИ ОТ ПЛАТЕНИ ЮДИ
32
7
 
17
 
! Отговори
до Акъл Море преди 10 години
И какъв интерес има България братоубииствената Югославия да бъде едно цяло, освен ако не си нацисто-комунист и не обичаш повече сръбските комунисти от косоварци. След отделянето на Македония от Югославия, нас българите не би трябвало да ни засяга, това което става в тази държава, камо ли да се мешаме на външните им отношения с Русия.Сякаш не те (сърбите) претопяваха българското население в Югославия.
31
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЛОО КАКВИ ДУХОВНИ ЦЕННОСТИ БЕ ПРОФАН РУСКАТА АРМИЯ ИЗБИ МИЛИОНИ ХРИСТИЯНИ РАЗРУШИ ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ ТЕА УБИЙЦИ ЛИ ЩЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ДУХОВНОСТТА И ЦЕННОСТИ БЕ ***
30
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чуркин е сигурен, ама Путин не е...
29
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Безочлив лъжец!
28
1
 
33
 
! Отговори
архангел преди 10 години
Парадоксалното е, че този път и децата виждат грандиозната измама и несправедливост! На сатанинските слуги в Брюксел и Вашингтон вече от нищо не им пука. Русия е единствената държава в света, която се опитва да върне духовността и традиционните ценности. Бог е с нея, защото Той помага на тези, които вярват в Него! Западът се продаде на велзевула и сега служителите на рогатия умират от страх, че армагедон наближава и всички те ще горят вовеки в огненото езеро.
27
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама чакай, вие какво бе света ли искате да управлявате руснаци смотани имате 17 милиона кв км защо не управлявате тях?! А чак сега сте направили 10 годишна програма за строеж на пътища, летища и канализация АЛОО 2014 ГОДИНА Е ДО СЕГА СПАХТЕ ЛИ? Оправете си *** и тогава идвайте в украйна и източна европа мързеланковци никой няма да ви допусне
26
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо *** не преезе източна украйна там няма ли *** за спасяване има, но няма НЕФТ И ГАЗ!!!Заради нефта и газа завзе кримБез да гръмне нито една пушка, което значи и да беше гръмнала пак щяхме да завземем укр газ и нефт!
25
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия е единствената страна която пречи на западните амбиции да владеят света.Най голямата мечта на западните ,,демократи '' е разпокъсването на Русия и поставяне на марионетки като нашите които да изпълняват тяхната воля.Затова е тази злоба в западните и нашите папагалски медии.
24
1
 
34
 
! Отговори
за броени часове преди 10 години
Проблемът може да се реши за броени часове. Обамата трябва да се обади по телефона на марионетките си в Киев, да спрат погромите срещу всички противници на бандеровските банди. Да заповяда да се обезоръжат т.н. майдановци и да се разформироват бандите им. Тогава Путин няма да има повод за нахлуване в Украйна и всичко ще си отиде на мястото!
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и държава македония нямаше имаше югозападна българия, но Бог си знае рабитатаКаквото ни надробиха това ще сърбат