Русия не иска война, сигурен е Чуркин

Стрелбата по протестиращите била от щабквартирата на Парубий
14 мар 2014 07:25,
116
Русия не иска война, сигурен е Чуркин
Снимка: БТА

Русия не иска война, руснаците също, заяви руският посланик в Съвета за сигурност на ООН Виталий Чуркин, цитиран от световните агенции. В директен отговор към премиера на Украйна Арсений Яценюк руският дипломат обвини европейците и Вашингтон, че са провокирали тази криза, като са подтикнали украинците да свалят със сила законното си правителство, предаде Франс прес.

Руският дипломат подчерта, че руският Черноморски флот изобщо не се бърка в подготовката и провеждането на референдума в Крим, предаде ИТАР-ТАСС.

Чуркин заяви пред участниците в заседанието на Съвета, посветено на украинската криза, че стрелбата по протестиращите в Киев е била от щабквартирата на "така наречения комендант на Майдана Андрий Парубий", който сега е начело на Съвета за сигурност на Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Руският посланик призова за щателно международно разследване на извършеното в Киев насилие.

"Картината, която обрисуват киевската и западната пропаганда, напълно противоречи на информацията за това, че по представители на правоохранителните органи, така и по протестиращите са стреляли едни и същи провокатори", каза Чуркин.

Версията за съпричастност на Парубий към разстрела на протестиращи в Киев вече беше спомената от бившия шеф на украинската служба за сигурност Олександър Якименко в интервю за телевизия Россия-24, припомня ИТАР-ТАСС.

Миналата седмица в интернет се появи запис от телефонен разговор между дипломат номер едно на Естония Урмас Пает и дипломат номер едно на ЕС Катрин Ащън. Двамата са обсъждали изводите на украински медици относно стрелбата на Майдана в Киев. По думите на естонския министър всички доказателства показват, че едни и същи снайперисти са убили хора от двете страни - милицията и протестиращите.

"Сега все повече и повече разбирам, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция", е казал естонският дипломат. В отговор на това Ащън е заявила: "Интересно. Тогава е нужно да се проведе разследване", припомня ИТАР-ТАСС.

Пред Съвета за сигурност тази нощ Чуркин посочи, че в Украйна всеки, който мисли по-различно от новите власти, е заплашван с насилие, в това число и украинските депутати.

Под заплаха за физическа разправа именно законно избраният украински президент Виктор Янукович е бил принуден да напусне родината си, посочи руският дипломат.

Чуркин припомни, че сега много постове в украинското правителство се заемат от националрадикалната партия Свобода, която в резолюция на Европейския парламент от 2012 г. е обвинявана в расистки, ксенофобски и антисемитски възгледи, противоречащи на европейските принципи и ценности.

"Къде отидоха сега тези европейски ценности? Изповядва ли ги новата власт в Киев?", попита Чуркин.

"Новите власти не направиха нищо за организиране на общонационален диалог с цел провеждане на конституционни реформи. Фактически властите в Киев сами разделят страната си на две", посочи руският дипломат.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
41
 
! Отговори
бития в главата преди 10 години
На Нюрнбергския процес бандеровските банди са признати за престъпна нацистка организация! И същите тези, по идеология, банди, ще правят демокрация в Украйна? И ще назначат бития в главата, и свързан с мафията, бивш боксьор Кличко за президент?
21
2
 
39
 
! Отговори
Няма такава държава преди 10 години
Няма такава държава Украйна! Има Южна Русия!
20
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За каква единна Украйна ревът тези в форума подчинени на украйнски олигарси и мафиоти. Ако наистина искахте единна Украйна щяхте да се съобразявате и с източната и част.
19
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
""Къде отидоха сега тези европейски ценности? Изповядва ли ги новата власт в Киев?""*** ценности бяха лицемерно заметени под килима, за да може ЕС смело да се надупи на хамериканския си кукловод. Потресаващо е, че се намираме в съюз с тези оли*офрени.
18
1
 
50
 
! Отговори
иван преди 10 години
партия Свобода, която в резолюция на Европейския парламент от 2012 г. е обвинявана в расистки, ксенофобски и антисемитски възгледи, противоречащи на европейските принципи и ценности.КЪДЕ СА СЕГА ЕВРЕЙТЕ ЗАЩО НЕ КАЗВАТ НИЩО .ДРУГ ПЪТ НЕ МОЖЕ ДА ИМ ЗАТВОРИШ УСТАТА ЗА ЕДНА КАРИКАТУРА А СЕГА ЯВНИ НАЦИСТИ НА ВЛАСТ И ТЕ МЪЛЧАТ .КЪДЕ Е ЛОГИКАТА .
17
2
 
33
 
! Отговори
Андрий Парубий преди 10 години
Агент на САЩ - УБИЙЦИ
16
38
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Истината е прозаична. Газ и нефт има в кримския басейн. Справка руската уикипедия. За това руснаците убиват украинци. За газ който путин ще продава на европа и на украйна!
15
18
 
19
 
! Отговори
до 8 преди 10 години
Явно си си забравил , колко години продължава нашия преход - да ти напомня от 1989г-. и до днес не е приключил, а какво остава за Украйна ,с агентите на Русия там, с това , че там е имало близо 100г. комунизъм?!
14
7
 
48
 
! Отговори
САЩ терорист N 1 преди 10 години
Тръгва вълната на разплатата за злините , които сториха САЩ по света. И тази свещенна война срещу ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ВЪВ ФАШИНГТОН ще я поведе РУСИЯ
13
5
 
44
 
! Отговори
иван преди 10 години
"Сега все повече и повече разбирам, че зад снайперистите стои не Янукович, а някой от новата коалиция", е казал естонският дипломат.сега ЕС АКО ПРИЗНАЕ УКРАЙНА НА БАЗАТА НА ТАКИВА ФАКТИ ,ЗНАЧИ ЕС Е ЕДНА ГОЛЯМА ГРЕШКА И МОЖЕ БИ ХОРАТА ,ЩЕ ИЗГУБЯТ ДОВЕРИЕ В НЕЯ .САМО СИ ГО СЛОЖИХА.ДОБЪР ХОД ПУТИН ВСИЧКИ И НАЙ НЕВЯРВАЩИТЕ ВИДЯХА КОЯ Е МАШИНАТА НА ЗЛОТО .ТИ ГИ ПОДАДЕ И ТЕ СЕ ХВАНАХА.БРАВО НА ТЕБ
12
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Социалисти на власт,демократи,фашисти-няма никакво значение за ЕС и брюкселските демократи КОЙ управлява дадена страна!!!И бос на наркотрафика да е -стига образуваната от него партия да членува я към европейските социалисти/ПЕС/,я към европейските демократи/ЕНП/ всичко е наред!!Другото е игрички пред баламите гледащи редовно циркове с подмяната на един или друг играч,а те всички до един васали на феодала ЕС!!Няма значение кой управлява дадена държава в ЕС,важно е да ги ЖЕЛАЯТ и да са ПОСЛУШНИ!!
11
15
 
19
 
! Отговори
До 9 преди 10 години
Спонсор на предаването - Газпром?!!!
10
26
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разпадът на империята ще продължи. В световната исторя няма неразпаднала се империя. Дали по-рано, дали по-късно ще се разпадне и Рускатата империя!
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mai zabravihte za zapisa mezhdu amerikanskiq i litivskiq diplomat v koito se kaza che snaiperistite ot maidana sa ot opoziciqta.
8
2
 
46
 
! Отговори
до 4 преди 10 години
В сатирично предаване DIE ANSTALT на немската обществена телевизия ZDF от 11 март 2014г. осмиват Киевския майдан, Кличко, Маккейн, Кери и европейските политици и оправдават Путин.-Блестящо и много смело шоу. Трябва да го преведат на много езици и да го покажат на всички наивници по света. Ако знаете немски, гледайте го!
7
1
 
25
 
! Отговори
различен час преди 10 години
До часова разликаТи наясно ли си колко много са 40-50 години или си роден с форцепс?Нищо чудно след 40-50 години американците да искат да живеят в Украйна...
6
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В донецк руснаците са убили още 2 украинци 50 са ранени на митинг За единна украйна.
5
38
 
16
 
! Отговори
часова разлика преди 10 години
Явно часовата разлика работи и коментарите са само от страна на Русия. Кат, Русия няма втора тъй велика на света, тя е нашата опора, тя е наш,та висота....Добре е, да знаят руснаците ,че те ще откъснат Крим, ще го "присъединят"...и в крайна сметка ще си спечелят един доживотен враг на западната граница. Украйна никога няма да прости унижението на което е подложена. В Украйна ще има реформи и бавен, муден път към Европа...Нищо чудно след 40-50 г. самите руснаци да искат да живеят в Украйна
4
20
 
16
 
! Отговори
до 4 преди 10 години
А по обективната руска телевизия всички протестиращи срещу бандюкович са фашисти?!
3
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В сатирично предаване DIE ANSTALT на немската обществена телевизия ZDF от 11 март 2014г. осмиват Киевския майдан, Кличко, Маккейн, Кери и европейските политици и оправдават Путин.Това доказва ,че официалната западна пропаганда вече не е в състояние да манипулира съзнанието на хората в много полюсния свят !